O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.

Power point elcoshumà

 • Entre para ver os comentários

 • Seja a primeira pessoa a gostar disto

Power point elcoshumà

 1. 2. Ossos i músculs
 2. 3. Els ossos L´ esquelet és el conjunt de tots els ossos del cos. Serveix per: - Aguantar i donar forma el cos. - Protegeix les parts més delicades del cos (cor, cervell, etc.). Està format per: - ossos , que són durs i rígids. - cartílags , que són tous i flexibles. La unió de dos ossos es diu articulacions . - Algunes articulacions no permeten el moviment (per exemple, les del crani). - Altres articulacions permeten el moviment (per exemple, les del colze, genoll, maluc...) Nom: Data: 1
 3. 4. Frontal l Esternúm Costelles Cúbit Radi Pelvis Tibia Peroné Maxilar Húmer Vèrtebres Falanges de la mà Falanges del peu Fèmur Nom: Data: Escriu el nom del ossos assenyalats. Temporal
 4. 5. Els músculs La musculatura és el conjunt de tots els músculs del cos. - Tots els moviments que fem es realitzen mitjançant els músculs. - Els músculs són tous i flexibles . - Els músculs estan sota la pell i per sobre dels ossos. - Segons el tipus de movimient que facin, els músculs es divideixen en dos grups. - Músculs voluntaris : es mouen quan nosaltres volem (per exemple, els músculs de les cames). - Músculs involuntaris : es mouen sense que nosaltres poguem controlar aquest moviment (per exemple, el cor). Nom: Data:
 5. 6. Nom: Data: Escriu el nom dels músculs assenyalats.
 6. 7. L’alimentació i la digestió
 7. 8. L’alimentació L’ aparell digestiu és l’encarregat de digerir els aliments. L’ aparell digestiu està format per: - Boca - Esòfag : Aqui comença la digestió. És un tub que medeix aproximadament 25 centímetres. Comunica la boca i l’ estòmac. - Estòmac : - Intestí : Té forma de bossa. A les seves parets hi ha molts músculs. És un tub que medeix aproximadament 8 metres i mig. Està format per: -Intestí prim : que medeix uns set metres. -Intestí gruixut : que medeix un metre i mig. Termina a l’ anus . Nom: Data:
 8. 9. La digestió serveix per dividir els aliments en substàncies més senzilles, per a que el nostre cos pugui aprofitar-les. L’ alimentació Com es produeix la digestió ? - Boca - Esòfac : : Les dents tallen i trituren els aliments. Amb l’ajuda de la llengua els aliments es barregen amb la saliva. A través d’ell, els aliments arriben fins l’estòmac. - Estòmac : - Intestí prim : Els aliments es barregen amb els sucs gàstrics . Els sucs gàstrics desfan els aliments en substàncies més senzilles. Al seu interior termina la digestió. Les substàncies que es poden aprofitar passen de l’intestí prim a la sang. - Intestí gruixut: : Les substàncies que no es poden aprofitar es transformen en excrements y s’expulsen per l’anus. Qué passa després de la digestió ? Nom: Data:
 9. 10. Boca Esòfac Intestí Prim Estòmac Intestí gruixut Anus Aparell digestiu Nom: Data: Completa el dibuix amb el nom dels órgans assenyalats
 10. 11. Respiració i circulació
 11. 12. La respiració Necessitem l’ aparell respiratori per poder respirar. L’ aparell respiratori està format per: - Nas o boca. Fosses Nasals <ul><li>Laringe </li></ul><ul><li>Tràquea </li></ul><ul><li>Bronquis. Bronquiols </li></ul>- Pulmons En el seu interior es troba els bronquis , que es divideixen en tubs i cada vegada són més fins, es diuen Bronquiols. Nom: Data:
 12. 13. Fosses Nasals Nas Tràquea Pulmó Esquerre Bronquis Bronquiols Pulmó dret Aparell respiratori Nom: Data: Completa el dibuix amb el nom dels órgans assenyalats Laringe Alveols
 13. 14. Per fem dos movimients: la inspiració i l’espiració. - : - : L’ aire entra per el nas, baixa per la tràquea i arriba als pulmons. El pit s’infla perquè els pulmons estan plens d’aire. L’aire surt dels pulmons, passa per la tràquea i s’expulsa per el nas. La respiració Nom: Data:
 14. 15. La circulació La és el recorregut que fa la sang per tot el nostre cos. L’ s’encarrega de la circulació de la sang. L’ està format per: - : - : Fa que la sang per arribi a tot el cos. Està situat entre els dos pulmosn. Existeixen tres tipus de vassos sanguinis: - : - : Porten la sang des de el cor fins totes les parts del cos. Porten la sang des de les distintes parts del cos fins el cor. - : Son vassos sanguinis molt fins. Les arteries i les venes es divideixen en capilars per arribar a tots els órgans del cos. Nom: Data:
 15. 16. Els sentits
 16. 17. Els sentits Els ens informen de tot el que passa al nostre voltant . Tenim sentits: - - - - - A cada li correspo un organ. Nom: Data:
 17. 18. Els sentits: la vista La ens informa de la mida, la forma, el color, la posició, la distància i la velocitat a la que es desplaça els objetes. Els són els organs de la vista. En els ulls distingim: * Parts que s’encarreguen de : * Parts que s’ocupen de la : - . - . - . - . - . - . - . Nom: Data:
 18. 19. Parts que s’encarreguen de els ulls. Nom: Data: Parts que s’ocupen de la Completa el dibuix amb el nom que falta. Cristalí, iris, pupil.la , globus de l’ull, retina Cella, pestanyes , parpelles
 19. 20. Els sentits: l’oida L’ ens informa dels sons que es produeixen al nostre voltant. Les són els organs del sentit de l’oida. En les oides distingim: * Una part que veiem: * Altres parts que no veiem: - . - - - - Nom: Data:
 20. 21. Parts de l’ Nom: Data: Completa el dibuix amb el nom que falta: Orella, ossets de l’orella, cargol, timpà, conducte auditiu

×