O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.

Statue of liberty - New York

889 visualizações

Publicada em

Publicada em: Arte e fotografia
 • Hi there! Get Your Professional Job-Winning Resume Here - Check our website! http://bit.ly/resumpro
     Responder 
  Tem certeza que deseja  Sim  Não
  Insira sua mensagem aqui

Statue of liberty - New York

 1. 1. cybalkan.blogspot.com
 2. 2. Статуята на Свободата (на английски: Liberty Enlightening the World, по-известна като Statue of Liberty, на френски: La Liberté éclairant le monde) енеокласическа скулптура, огромен паметник, който се издига в пристанището наНю Йорк на остров Либерти. Тя е проектирана от Фредерик Огюст Бартолди иоткрита на 28 октомври 1886 година. Густав Айфел, конструкторът наАйфеловата кула, проектира вътрешната носеща конструкция. Представляваримската богиня на свободата Либертас, облечена в тога, държаща факел виздигнатата си дясна ръка и правна книга в другата, на която е изписана дататана подписването на Американската декларация за независимост.Медната статуя е подарък от Франция за Америка в знак на приятелствотомежду двете нации и бележи стогодишнината от независимостта наСъединените американски щати. Статуята на свободата е един от най-популярните американски символи и като цяло олицетворява Свободата истремежа към нея. От 1886 г. до откриването на самолета, е първиятамерикански символ, който милиони емигранти виждат, прекосявайки океана отЕвропа и пристигайки в Америка. Посещава се от 3 милиона души средно нагодина. Обявена е за национален паметник през 1924 година, а влиза в Списъкана световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО през 1984 година.Статуята е затворена за ремонт за голяма част от 1938 година. В началото на1980-те се установява, че нещата са се влошили до такава степен, че се налаганеотложно основна реставрация. Статуята е затворена в периода 1984-1986 г.След 11 септември 2001 г., е затворена отново от съображения за безопасност исигурност; отворена е за посещение отново през 2004 г. с ограничения за брояна посетителите, които могат да се изкачат до короната. Предвижда се да бъдезатворена за около година в края на 2011 г., така че да може да се инсталиравтора стълба. Достъпът на обществеността до балкона около факела езабранен от съображения за безопасност от 1916 година.
 3. 3. Патентът на Бартолди за дизайна Главата на статуята е била изложена нана Статуята на свободата. показ във Франция, малко преди да бъде изпратена за Америка.
 4. 4. Фигурата на Статуята на Статуята по време на сглобяването й всвободата, изобразена от 18 000 военни в Париж.Кемп Додж, Айова – снимката е направенапрез 1918 г., по време на Първата световнавойна.
 5. 5. Статуята на Сена. Статуята в Люксембургската градина.

×