O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.

Zad2 photoshop

232 visualizações

Publicada em

  • Seja o primeiro a comentar

  • Seja a primeira pessoa a gostar disto

Zad2 photoshop

  1. 1. Този туториал ще ни научи как да работим с филтъра Liquify на Photoshop. В конкретния случай ще направим от снимката си карикатура или нещо забавно. Това далеч не са всички възможности на филтъра и умението за работа с него би ви било много полезно при ретуш на снимки. 1. Започваме с отварянето на снимката. 2. Отидете на Filter -> Liquify или направо натиснете Shift+Ctrl+X 3. Изберете от панела с инструменти (ляво на екрана) Bloat Tool и поставете в менюто в дясно необходимия ви размер:
  2. 2. 4. Внимателно увеличавайте всяко око (ако дадете повечко може и сами да се стреснете от резултата)
  3. 3. 5. Идва ред на носът: Сега опитайте напълно противоположния инструмент Pucker Tool. Той намалява обектите. 6. С Pucker Tool намалете устните:
  4. 4. 7. Сега вземете чудесния инструмент Forward Warp Tool. Той разтяга отделни части от обектите. С него "удължете" брадичката на модела: 8. Сега направете челюстта масивна и намалете черепната кутия: 9. Нашето момче заприлича на борче :) Защо да не му сложим и една тъповата усмивка и да не му направим по големи уши:
  5. 5. Дайте ОК и с това излизаме от филтъра Liquify и се връщаме в обикновеното меню на фотошопа. Фона на снимката ни е малко увреден от интервенцията. С пипетката си вземете проба от цвета му и оцветете с четка или с Clone Stamp Tool или както си искате - оправете си фона: Ето го нашето момче:

×