O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.
STRATEGJITE LUFTARAKE TE MARKETINGUT
<ul><li>6 pozicionet ne treg: </li></ul><ul><li>Pozita dominante </li></ul><ul><li>Pozita e forte </li></ul><ul><li>Pozita...
Struktura hipotetike e tregut: 1. Lideret 40% 2. Ngacmuesit 30% 3. Ithtaret 20% 4. Tamponieret 10% Lideret Ngacmuesit ...
<ul><li>STRATEGJITE E LIDERIT </li></ul><ul><li>Zgjerimi I tregut te pergjithshem </li></ul><ul><li>Shfrytezuesit e rinj <...
Zgjerimi I tregut te pergjithshem <ul><li>SHFRYTEZUESIT E RINJ: </li></ul><ul><li>Strategjia e penetrimit te tregut ( mosp...
Mbrojtja e pjesmarrjes ne treg =20% 80% FUJI: Hyn ne tregun amerikan me film color, me 10% zbritje cmimi ne krahasim me ko...
<ul><li>Mbrojtja e pjesmarrjes ne treg </li></ul><ul><li>Mbrojtja e pozites </li></ul><ul><li>Mbrojtja anesore </li></ul>a...
Strategjia e mbrojtjes <ul><li>Mbrojtja preventive (dergimi I sinjalit drejt konkurentit) </li></ul><ul><li>Mbrojtja me k...
Zgjerimi I pjesmarrjes ne treg P&G , Caterpillar Zgjerimi I pjesmarrjes ne treg eshte nje nga faktoret qe ndikon ne rritje...
2. 1. 3. 4. 5. STRATEGJIA E NGACMUESVE TE TREGUT
Definimi I qellimeve strategjike dhe I kundershtarit <ul><li>Inovacionet </li></ul><ul><li>Sherbimi I keq </li></ul><ul><l...
Zgjedhja e strategjise se pergjithshme te sulmit Sulmi frontal Pika e forte e konkurences 3:1
Zgjedhja e strategjise se pergjithshme te sulmit Sulmi anesor Pika e dobet e konkurences <ul><li>Gjeografike </li></ul><ul...
Zgjedhja e strategjise se pergjithshme te sulmit Sulmi perfshires 2.300 modele
Zgjedhja e strategjise se pergjithshme te sulmit Sulmii terthort <ul><li>Diversifikimi I produkteve </li></ul><ul><li>Dive...
Zgjedhja e strategjise se pergjithshme te sulmit Sulmi gueril QELLIMI: dobesimi, lodhja e armikut dhe ne raste te caktuara...
Zgjedhja e strategjive specifike per sulm <ul><li>Strategjia e cmimeve te diskontit </li></ul><ul><li>Strategjia e produkt...
STRATEGJIA E ITHTAREVE TE TREGUT <ul><li>Falsifikuesit </li></ul><ul><li>Kloneri </li></ul><ul><li>Imitatori </li></ul><ul...
STRATEGJIA E TEMPONIEREVE TE TREGUT <ul><li>Specializimi I Kamarese: </li></ul><ul><li>Specialist per konsumatorin final <...
Strategjia e hyrjes ne ato tregje qe tashme jane te zaptuara <ul><li>Diferencimi </li></ul><ul><li>Ngacmuesi </li></ul><ul...
 
FALEMINDERIT PREZANTUAN: Ardita Havolli Besart Krasniqi Artan Krasniqi
Próximos SlideShares
Carregando em…5
×
Próximos SlideShares
Rast studimi:ZARA
Avançar
Transfira para ler offline e ver em ecrã inteiro.

4

Compartilhar

Baixar para ler offline

Strategjite Luftarake Te Marketingut

Baixar para ler offline

Strategjite Luftarake Te Marketingut

 1. 1. STRATEGJITE LUFTARAKE TE MARKETINGUT
 2. 2. <ul><li>6 pozicionet ne treg: </li></ul><ul><li>Pozita dominante </li></ul><ul><li>Pozita e forte </li></ul><ul><li>Pozita e pershtatshme </li></ul><ul><li>Pozita ruajtese </li></ul><ul><li>Pozita e dobet </li></ul><ul><li>Paaftesia per afrim </li></ul>
 3. 3. Struktura hipotetike e tregut: 1. Lideret 40% 2. Ngacmuesit 30% 3. Ithtaret 20% 4. Tamponieret 10% Lideret Ngacmuesit Ithtaret Tamponieret
 4. 4. <ul><li>STRATEGJITE E LIDERIT </li></ul><ul><li>Zgjerimi I tregut te pergjithshem </li></ul><ul><li>Shfrytezuesit e rinj </li></ul><ul><li>Perdoreime te reja </li></ul><ul><li>Shfrytezim I dendur </li></ul><ul><li>2. Mbrojtja e pjesmarrjes ne treg </li></ul><ul><li>Mbrojtja e pozites </li></ul><ul><li>Mbrojtja anesore </li></ul><ul><li>--- Strategjite Mbrojtese: a) mbrojtja preventive: b) Mbrojtja me kundersulm: c) Mbrojtja Levizese: d) Mbrojtja e permbledhur. </li></ul><ul><li>3. Zgjerimi I pjesmarrjes ne treg ( nese madhesia e tregut nuk ndryshon) </li></ul>
 5. 5. Zgjerimi I tregut te pergjithshem <ul><li>SHFRYTEZUESIT E RINJ: </li></ul><ul><li>Strategjia e penetrimit te tregut ( mosperdoruesit ti bejme perdorues) </li></ul><ul><li>Strategjia e tregut te ri ( ti bindim grupacione te reja qe ta perdorin) </li></ul><ul><li>Strategjia e ekspansionit gjeografik ( te gjej perdorues jasht vendit) </li></ul>PERDORIMET E REJA: SHFRYTEZIMI I DENDUR: Per efekt te plote kunder zbokthit, pastro 2 her gjat 1 larje.
 6. 6. Mbrojtja e pjesmarrjes ne treg =20% 80% FUJI: Hyn ne tregun amerikan me film color, me 10% zbritje cmimi ne krahasim me kodak-un Konkuron me cilesi me te mire se Kodak-u Sponsorison olimiaden 1988 ne los angelos Rritje te shitjeve per 20% ne vit KODAK: Uli cmimet, ngriti cilesine, investoi ne reklama dhe promocion 2X me shume, sponsorisoi olimpiaden ne Seul dhe ne Barcelone. Me kete mbrojti poziten e vet ne tregun amerikan me 80% pjesmarrje. Themeloi degen e vet ne Japoni Investoi ne qendren e hulumtimeve teknologjike ne japoni Pra perveq mbrojtjes Kodak arriti ta sulmoj FUJI-n dhe tani gezon primatin ne treg.
 7. 7. <ul><li>Mbrojtja e pjesmarrjes ne treg </li></ul><ul><li>Mbrojtja e pozites </li></ul><ul><li>Mbrojtja anesore </li></ul>a) b)
 8. 8. Strategjia e mbrojtjes <ul><li>Mbrojtja preventive (dergimi I sinjalit drejt konkurentit) </li></ul><ul><li>Mbrojtja me kundersulm (prit momentin per kundersulm) </li></ul><ul><li>Mbrojtja levizese (duke u ripozicionuar ne segmente te reja) </li></ul><ul><li>Mbrojtja e permbledhur (terheqja nga segmente te caktuara) </li></ul>
 9. 9. Zgjerimi I pjesmarrjes ne treg P&G , Caterpillar Zgjerimi I pjesmarrjes ne treg eshte nje nga faktoret qe ndikon ne rritjen e profitabilitetit te ndermarrjes. Kete e konstaton edhe modeli PIMS( profit impact of strategy) <ul><li>P&G </li></ul><ul><li>Dija e konsumatoreve </li></ul><ul><li>Parashikimi afatgjate </li></ul><ul><li>Inovacioni I produkteve </li></ul><ul><li>Strategjia e kualitetit </li></ul><ul><li>Strategjia e zgjerimit te linjes </li></ul><ul><li>Strategjia e perhapjes se markes </li></ul><ul><li>Strategjia e shume markave </li></ul><ul><li>Publikimi intensiv </li></ul><ul><li>Forcat agresive shitese </li></ul><ul><li>Programi efektiv I shitjes </li></ul><ul><li>Forca konkuruese </li></ul><ul><li>Efekti prodhues & zvoglimi I shpenzimeve </li></ul><ul><li>Sistemi I administrimit me marken e produktit </li></ul><ul><li>CATERPILLAR </li></ul><ul><li>Kualiteti superior I produktit </li></ul><ul><li>Sistemi afatgjate dhe efektiv I perfaqesimit </li></ul><ul><li>Sherbim superior </li></ul><ul><li>Administrim superior me pjeset rezerve </li></ul><ul><li>Cmimi I larte </li></ul><ul><li>Strategjia e linjes se plote </li></ul><ul><li>Financimi I mire </li></ul><ul><li>1% pjesmarrje 48milion$ (kafe) </li></ul><ul><li>1% - 120milion (pijet-joalkoolike) </li></ul>
 10. 10. 2. 1. 3. 4. 5. STRATEGJIA E NGACMUESVE TE TREGUT
 11. 11. Definimi I qellimeve strategjike dhe I kundershtarit <ul><li>Inovacionet </li></ul><ul><li>Sherbimi I keq </li></ul><ul><li>Moskujdesi ndaj klienteve </li></ul>
 12. 12. Zgjedhja e strategjise se pergjithshme te sulmit Sulmi frontal Pika e forte e konkurences 3:1
 13. 13. Zgjedhja e strategjise se pergjithshme te sulmit Sulmi anesor Pika e dobet e konkurences <ul><li>Gjeografike </li></ul><ul><li>Segmentare </li></ul>
 14. 14. Zgjedhja e strategjise se pergjithshme te sulmit Sulmi perfshires 2.300 modele
 15. 15. Zgjedhja e strategjise se pergjithshme te sulmit Sulmii terthort <ul><li>Diversifikimi I produkteve </li></ul><ul><li>Diversifikimi I tregut </li></ul><ul><li>Teknologjia </li></ul>
 16. 16. Zgjedhja e strategjise se pergjithshme te sulmit Sulmi gueril QELLIMI: dobesimi, lodhja e armikut dhe ne raste te caktuara te shfrytezohet mundesia e grabitjes se ndonje pjese te tregut.
 17. 17. Zgjedhja e strategjive specifike per sulm <ul><li>Strategjia e cmimeve te diskontit </li></ul><ul><li>Strategjia e produkteve te lira </li></ul><ul><li>Strategjia e produkteve prestigjioze </li></ul><ul><li>Strategjia e proliferimit te produkteve </li></ul><ul><li>Strategjia e inovacioneve te produkteve </li></ul><ul><li>Strategjia e permiresimit te sherbimeve </li></ul><ul><li>Strategjia e inovacionit dhe distribuimit </li></ul><ul><li>Strategjia e zvoglimit te shpenzimeve te prodhimit </li></ul><ul><li>Promovimi intensiv propagandues </li></ul>
 18. 18. STRATEGJIA E ITHTAREVE TE TREGUT <ul><li>Falsifikuesit </li></ul><ul><li>Kloneri </li></ul><ul><li>Imitatori </li></ul><ul><li>Adapteri </li></ul>
 19. 19. STRATEGJIA E TEMPONIEREVE TE TREGUT <ul><li>Specializimi I Kamarese: </li></ul><ul><li>Specialist per konsumatorin final </li></ul><ul><li>Specialist per nivelin vertikal </li></ul><ul><li>Specialist per madhesine e bleresit </li></ul><ul><li>Specialist per konsumatore te caktuar </li></ul><ul><li>Specialist per produkte ose vije prodhuese </li></ul><ul><li>Specialist per karakteristika te caktuara te produktit </li></ul><ul><li>Specialist per pune te caktuara </li></ul><ul><li>Specialist per kualitet cmim </li></ul><ul><li>Specialist per sherbime </li></ul><ul><li>Specialist per kanale </li></ul>
 20. 20. Strategjia e hyrjes ne ato tregje qe tashme jane te zaptuara <ul><li>Diferencimi </li></ul><ul><li>Ngacmuesi </li></ul><ul><li>Kamareja </li></ul><ul><li>Cmimi jashtzakonisht I larte </li></ul>
 21. 22. FALEMINDERIT PREZANTUAN: Ardita Havolli Besart Krasniqi Artan Krasniqi
 • FatjonaBerisha

  Mar. 22, 2021
 • donjetaa

  Sep. 6, 2015
 • dinjola

  Feb. 27, 2012
 • sinajf

  May. 24, 2010

Vistos

Vistos totais

1.995

No Slideshare

0

De incorporações

0

Número de incorporações

7

Ações

Baixados

52

Compartilhados

0

Comentários

0

Curtir

4

×