O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.
Expoziţie de carte
a elaborat N. Ciorba, A. Moldovanu
Fiecare epocă îşi are locul ei în registrele istoriei. Însă de multe
ori se întâmplă că mulţi factori importanţi din istor...
Chirtoacă, Ion. Târguri şi cetăţi din sud-estul Moldovei :
secolul al XIV-lea – începutul secolului al XIX-lea. – Chişinău...
Colectia CLIO
Colectia CLIO
Colectia CLIO
Colectia CLIO
Colectia CLIO
Colectia CLIO
Colectia CLIO
Colectia CLIO
Colectia CLIO
Colectia CLIO
Colectia CLIO
Colectia CLIO
Colectia CLIO
Colectia CLIO
Colectia CLIO
Colectia CLIO
Próximos SlideShares
Carregando em…5
×

Colectia CLIO

495 visualizações

Publicada em

Colecţia "Clio" vine să răspundă la multe întrebări din trecutl, prezentul, dar şi perspectivele de viitor ale Republicii Moldova

  • Seja o primeiro a comentar

Colectia CLIO

  1. 1. Expoziţie de carte a elaborat N. Ciorba, A. Moldovanu
  2. 2. Fiecare epocă îşi are locul ei în registrele istoriei. Însă de multe ori se întâmplă că mulţi factori importanţi din istoria unui popor sau altul sunt trecuţi cu vederea din diferite motive. Este şi cazul Republicii Moldova care, odată cu proclamarea independenţei, a permis cercetătorilor să identifice în baza principiului cronologic pagini din istoria naţională, care nu se regăseau în aceste registre. Acesta a fost motivul ideii de a pregăti un set de cărţi cu referire la elucidarea "spaţiilor albe" din istoria noastră. Accesul la arhivele istorice a condiţionat realizarea acestei idei. Ideea colecţiei de carte istorică "Clio" a fos lansată în anul 2000 şi însumează 18 cărţi în paginile cărora şi-au adus contribuţie cercetătorii, majoritatea fiind tinerii masteranzi ai facultăţii de istorie din instituţiile de învăţământ din ţară, astăzi doctoranzi ai AŞ din Moldova. Colecţia "Clio" vine să răspundă la multe întrebări din trecutl, prezentul, dar şi perspectivele de viitor ale Republicii Moldova. Colecţia este de un ajutor real pentru elevi, studenţi, profesori. Rigorile ştiinţei istorice obligă cercetătorii de astăzi să depăşească şabloanele istoriografiei din trecut.
  3. 3. Chirtoacă, Ion. Târguri şi cetăţi din sud-estul Moldovei : secolul al XIV-lea – începutul secolului al XIX-lea. – Chişinău : Prut Internaţional, 2004. – 275 p. : il. Adnot. : Autorul cercetează minuţios documentele oficiale interne din perioada medievală a Moldovei pentru a restabili istoric situaţia populaţiei băştinaşe înainte de ocupaţia otomană.

×