O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.

Moodle

1.899 visualizações

Publicada em

Característiques de Moodle

Publicada em: Tecnologia
 • Seja a primeira pessoa a gostar disto

Moodle

 1. 1. Què és Moodle?
 2. 2. Moodle és un paquet de software per a la creació i gestió de cursos a través d'Internet o d'una intranet corporativa Què és Moodle?
 3. 3. Característiques de Moodle <ul><li>Gratuït (Programari lliure) </li></ul><ul><li>Fàcil d'instal·lar i actualitzar </li></ul><ul><li>Suport tècnic “comunitari” </li></ul><ul><li>Ús intuïtiu (professor i alumne) </li></ul><ul><li>Flexible i personalitzable (codi obert) </li></ul>Què és Moodle?
 4. 4. Característiques de Moodle <ul><li>Versàtil i polivalent </li></ul><ul><li>Motivador (per a alumnes i profes) </li></ul><ul><li>Facilita la comunicació a distància </li></ul><ul><li>Estàndard i compatible amb altres </li></ul><ul><li>formats (SCORM, IMS...) </li></ul>Què és Moodle?
 5. 5. Tipus d'activitats a Moodle El professor decideix quines incloure al seu curs. Activitats de comunicació: <ul><li>Fòrum i xats </li></ul><ul><li>Missatgeria interna </li></ul><ul><li>Consultes i enquestes </li></ul><ul><li>Calendari </li></ul>Què és Moodle?
 6. 6. Tipus d'activitats a Moodle El professor decideix quines incloure al seu curs. Activitats formatives: Lliçons, tasques, enllaços a webs, documents en qualsevol format... <ul><li>Individuals: </li></ul>Tallers, wikis, fòrums, glossaris, bases de dades... <ul><li>Col·laboratives: </li></ul>Què és Moodle?
 7. 7. Tipus d'activitats a Moodle El professor decideix quines incloure al seu curs. Activitats d'avaluació: Qüestionaris Hot Potatoes (Exàmens amb preguntes autoavaluables de diferents tipus). Què és Moodle?
 8. 8. Per a què serveix Moodle <ul><li>Complementar assignatures </li></ul><ul><li>del currículum: </li></ul>Ed. Primària, Secundària, Universitària Formació contínua de professionals, Postgraus, classes de reforç... <ul><li>Crear cursos on-line o </li></ul><ul><li>semipresencials: </li></ul>Què és Moodle?
 9. 9. Per a què serveix Moodle <ul><li>Punt de trobada de col·lectius: </li></ul>Sales virtuals de professors, grups de treball o investigació, Escoles de Pares, Tutories... Què és Moodle?
 10. 10. Per a què serveix Moodle <ul><li>Com a pàgina web d'informació </li></ul><ul><li>interactiva: </li></ul>Web d'empresa amb diferents usos: - Imatge cororativa a Internet - Intranet corporativa - Portal de formació Què és Moodle?
 11. 11. Continguts integrables A més a més de les activitats pròpies de Moodle, i de totes les disponibles a Internet, poden integrar-se moltes altres, creades amb diferents aplica- cions educatives, la majoria de... Programari lliure Què és Moodle?
 12. 12. Continguts integrables Què és Moodle?
 13. 13. Tipus de cursos Moodle Format de temes: - Organitzat com un llibre de text - El professor tria el nombre de temes - El professor decideix quines activitats o temes són visibles i quins queden ocults - Apropiat per a la majoria de cursos Cada curs pot tenir un o diversos professors i un o diferents grups d'alumnes. Què és Moodle?
 14. 14. Tipus de cursos Moodle Format social: - Basat en un fòrum central - Pot contenir fòrums sobre diferents temes - També pot contenir activitats d'altre tipus (tasques, qüestionaris...) - Apropiat per a grups de treball Què és Moodle?
 15. 15. Tipus de cursos Moodle Format setmanal: - El curs es divideix i s'organitza per setmanes - Cada setmana té les seves activitats Què és Moodle?
 16. 16. Avantatges per al professor <ul><li>Absolut control sobre els continguts </li></ul><ul><li>del curs </li></ul><ul><li>Completa informació sobre la feina </li></ul><ul><li>realitzada pels alumnes </li></ul><ul><li>Reutilització dels cursos </li></ul><ul><li>Possibilitat de compartir cursos i/o </li></ul><ul><li>recursos </li></ul>Què és Moodle?
 17. 17. Avantatges per al professor <ul><li>Possibilitat de crear cursos conjunta- </li></ul><ul><li>ment amb altres professors del mateix </li></ul><ul><li>o diferent centre </li></ul><ul><li>Facilitat de comunicació amb els </li></ul><ul><li>alumnes i coordinació amb la resta </li></ul><ul><li>del professor del curs </li></ul>Què és Moodle?
 18. 18. Avantatges per a l'alumne <ul><li>Nova font de motivació </li></ul><ul><li>Continguts variats i atractius </li></ul><ul><li>Horari flexible i disponibilitat </li></ul><ul><li>permanent de continguts </li></ul><ul><li>Feedback immediat en moltes </li></ul><ul><li>activitats, inclosa l'avaluació </li></ul>Què és Moodle?
 19. 19. Avantatges per a l'alumne <ul><li>Treballs en grup sense moure's </li></ul><ul><li>de casa </li></ul><ul><li>Sensació d'acompanyament </li></ul><ul><li>Facilitat de comunicació amb els companys </li></ul><ul><li>Augmenta el temps de treball </li></ul><ul><li>a casa </li></ul>Què és Moodle?

×