O slideshow foi denunciado.
Seu SlideShare está sendo baixado. ×

Com Es Forma Un Nen O Una Nena

Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Próximos SlideShares
El creixement
El creixement
Carregando em…3
×

Confira estes a seguir

1 de 19 Anúncio

Mais Conteúdo rRelacionado

Diapositivos para si (20)

Semelhante a Com Es Forma Un Nen O Una Nena (20)

Anúncio

Mais recentes (20)

Anúncio

Com Es Forma Un Nen O Una Nena

 1. 1. Com es forma un nen o una nena?
 2. 2. De milions d'espermatozoides, només un arriba a entrar en l'òvul matern. Així comença a formar-se un nen o una nena. En el cas dels bessons, pot ser que dos espermatozoides penetrin en dos òvuls diferents o que dos espermatozoides penetrin en el mateix òvul. Dues cèl·lules: l’espermatozoide masculí i l'òvul femení.
 3. 3. La primera cèl·lula del nadó: L'òvul fecundat . Aquesta nova cèl·lula ja porta tota la informació necessària per formar un nou ésser. Es divideix en 2,en 4, 8, 16, 32... cèl·lules L’espermatozoide del pare ha superat la penetració a l‘òvul matern. La fecundació
 4. 4. El recorregut que fa l'òvul des de que surt de l’ovari fins que arriba a l’úter.
 5. 5. Quan l’embrió s’implanta a l’úter de la mare, es desenvolupa el sac amniòtic que protegeix al embrió durant tot l’embaràs. El sac amniòtic és una bossa plena del líquid amniòtic. 
 6. 6. Entre l’úter i l’embrió es forma la placenta. Durant el primer mes l’embrió medeix aproximadament 1 cm, i pesa menys de dos grams i comença a formar-se el cor, el cervell i a poc a poc la columna vertebral.
 7. 7. La placenta es forma amb les mateixes cèl·lules que formen al bebè. A través la de placenta passen els nutrients i l'oxigen que l’embrió necessita i elimina allò que no necessita, també actua com a protecció contra microbis i malalties. La comunicació entre la placenta i el embrió es fa través del cordó umbilical, pel que passen dues arteries i una vena.
 8. 9. En el segon mes ja s’han format tots els òrgans i alguns comencen a funcionar. L’embrió creix ràpidament però de forma desigual, creix sobre tot el cap que es distingeix de la resta del cos. A partir del tercer mes ja se’n diu fetus fa una mida d’uns 3 centímetres i pesa uns 10 grams.
 9. 11. Cap al cinquè mes la mare ja nota els moviments del bebè. Tots els òrgans estan perfectament formats i el fetus creix. Bessons en dues bosses separades.
 10. 12. Al final del sisè mes medeix ja uns 30 centímetres i pesa 1 quilo.
 11. 13. Els òrgans maduren, sobre tot els pulmons i es forma el teixit gras sota la pell. El fetus canvia de postura i es posa de cap per avall. A partir del setè mes el fetus ja podria néixer, però ara necessita engreixar-se i fer-se més fort per l'esforç del naixement.
 12. 14. Al final de l'embaràs el bebè pot medir entre uns 45 o 55 centímetres i pesar entre 2,5 i 4 quilos. Ja esta preparat per néixer
 13. 15. L'úter i la pelvis es dilaten per permetre el pas del nadó per la vagina. No tots els nens i nenes neixen per la vagina. Sovint es convenient fer una cesària. La cesària és una operació per treure el nadó per la panxa de la mare.
 14. 18. El metge talla el cordó umbilical i a partir d’aquest moment el petit comença a respirar aire, se li omplen els pulmons i ja està preparat per viure fora de la panxa de la mare. A partir d’ara l’hauran de cuidar, alimentar i estimar per tal de que creixi bé.
 15. 19. BENVINGUDA !

×