Anúncio

Online engagement - inddrag kunderne, også B2B

CEO at Astrid Haug Aps | social media and digital strategy | astrid@astridhaug.dk em Astrid Haug
29 de May de 2013
Anúncio

Mais conteúdo relacionado

Similar a Online engagement - inddrag kunderne, også B2B(20)

Anúncio
Anúncio

Online engagement - inddrag kunderne, også B2B

 1. ONLINE ENGAGEMENT – sådan inddrager du kunderne Astrid Haug / Addition seminar / Maj 2013
 2. Det er 10 år siden at Howard Dean som den første politiker opdagede effekten af en online-bevægelse med blogs, fora og mikrofundraising.
 3. Det er ingen sag at skabe engagement om de store brands som her kaffe, kondisko og Coca-Cola. Men selv disse har skulle tilpasse sig de sociale medier, hvor man involverer brugerne.
 4. Hvordan skaber man engagement, hvis man har et mere kedeligt brand, som fx disse tre? De har alle formået at bruge sociale medier til at skabe engagement.
 5. Første gang @skattefar dukkede op på Twitter, tænkte jeg, om det var en joke? Men kontoen tilhører SKAT og er med til at give instansen et menneskeligt ansigt. Det er offentlig pionérånd.
 6. Politiet har lavet en samlet strategi for deres tilstedeværelse på Facebook, Twitter og SMS. Her kan borgerne hjælpe politiet, der bringer efterlysninger samt stemningsbilleder fra hverdagen. Som her, hvor man kan se, hvilket udstyr en politimand har på. Fra Politiets Facebook.
 7. Syddansk Universitet har over 350.000 fans på Facebook, fordelt på ca. 100 sider i 20 lande. De bruger lokale studerende til at svare på spørgsmål frakommende studerende, dvs. en spansk studerende på den spanske Facebook osv.
 8. B2B? Hvad så med B2B-virksomheder, kan de bruge sociale medier? Ja, selvfølgelig. Der gælder samme spilleregler som for B2C- virksomheder. Man skal måske bare være lidt mere opfindsom.
 9. B2B P2P I stedet for at tænke, at man skal have fat i andre virksomheder, kan man tænke, at det er P2P – people to people. Det handler om menneskelige relationer, man kan jo ikke kommunikere med et brand.
 10. Borgere Ansatte i andre virksomheder Medarbejdere (+nye) Medier Kunden (CEO, indkøber etc.) Der er forskellige tilgange – man kan gå smalt ud til en mindre gruppe eller bredt ud og gøre sig interessant overfor medier og borgere. Start evt. med medarbejderne – de kan være dine stærkeste ambassadører, også på sociale medier.
 11. Mærsk har valgt den brede model, hvor de går ud på 10 sociale medier på én gang og kommunikerer meget om det. Det signalerer, at de ønsker et være en mere moderne og åben virksomhed.
 12. Et eksempel på hvordan Mærsk har brugt Facebook til krisehåndtering. Vær proaktiv på negative historier og aktivér fanbasen, før historien er i pressen.
 13. Novo Nordisk har dels en almindelig Facebook-side og en side for Team Novo Nordisk, et cykelhold for professionelle ryttere med diabetes.
 14. Grundfos har sider målrettet de lande, hvor de har mange aktiviteter. Noget af indholdet er på engelsk, andet på originalsprog.
 15. Hvordan skaber man engagement, hvis man er i cementbranchen?
 16. Lav en intern idéportal. Hvis det bliver en succes, så lav en ekstern med kunderne næste gang.
 17. Giv brugerne et redskab, som understøtter den proces, som produktet indgår i. Her fx Flügger, som har lavet en farve- app. Tag et billede (her af en kaffeslat) og find farvekoden.
 18. Linkedin er oplagt til B2B- virksomheder såvel som B2C. Sørg for at have en udbygget firmaprofil, og opfordr medarbejderne til at bruge Linkedin. Jo flere aktive medarbejdere, jo større synlighed for jeres virksomhed. Linkedin er oplagt til rekruttering, som LEGO bruger det til her.
 19. LEGO på Linkedin fortsat. Video med CEO og anbefalinger fra ansatte.
 20. Hvis det ikke er nok med de sociale medier, så lav dit eget community. Her for Sitecore- brugere med ekspertbloggere mm.
 21. Kforum startede som et salgsvindue for bureauet Advice A/S og er i dag sin egen forretning. Et forum for kommunikationsfolk.
 22. Glade kunder Styrker brand Intelligence Mersalg Engagement = win-win
 23. Effekt på sociale medier? Nogen har sagt, at det svarer til at spørge, hvad er værdien af din mor. For hvordan måler man værdien af en relation? Det kan man godt, men det forudsætter at man har opstillet klare mål.
 24. Tak for i dag! Læs mere på astridhaug.dk
Anúncio