O slideshow foi denunciado.
Seu SlideShare está sendo baixado. ×

28 nentori Shkoder.pptx

Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Próximos SlideShares
Si ndertohet nje website
Si ndertohet nje website
Carregando em…3
×

Confira estes a seguir

1 de 8 Anúncio

Mais Conteúdo rRelacionado

Mais recentes (20)

Anúncio

28 nentori Shkoder.pptx

  1. 1. Ndertimi dhe mirembajtja e nje faqe interneti WORDPRESS (Dita 1)
  2. 2. Koncepte te pergjithshme • Domain Cfare eshte, ku dhe si blihet. Kosto DNS, mbrojtja • Hosti i websitit – • Cfare eshte. Si te zgjedhesh hostin. • Kompanite kryesore qe ofrojne brenda dhe jashte Shqiperise • Si lidhesh me te. • Llojet, kategorite, kapacitetet • Marredhenia me Domain • Kostot
  3. 3. WordPress • Cfare eshte CMS 42% te te gjithe websiteve jane Wordpress • Platforme PHP-MYSQL • Cfare eshte PHP • Cfare eshte MYSQL • Wordpress - 25 min • Ndertimi i databazes - kredencialet • Shkarkim, upload, instalim i wordpress
  4. 4. WordPress Theme • Cfare eshte “theme” • Zgjedhja e nje teme, kompaktibiliteti me planin e miratuar • Plug-Ins • Cfare jane • Per cfare perdoren • Si te zgjedhesh nje plug-ins, • Lista baze plug-ins Elementor All in One SEO Category Posts Widget Contact Form 7 CookieYes Ocean Posts Slider OptinMonster Woody code snippets WP Latest Posts Gravity Forms
  5. 5. Design i faqes Web 1 1. Te mbash dizajnin e balancuar 2. Ndajeni dizajnin me seksione 3. Zgjidh paleten e ngjyrave – max 3 4. Perpiqu qe grafikat te shkojne me njera-tjetren. 5. Percakto dhe mbaje tipografine ne te gjithe websitin 6. Bejini elementet e dallueshem qarte – Hapsirat shtese. 7. Lidhini te gjithe elementet me njeri-tjetrin.
  6. 6. Design i faqes Web 2 1. Mos i bej lexuesit te mendojne 2. Mos e shpërdoro durimin e përdoruesve 3. Menaxho të përqendrosh vëmendjen e përdoruesve 4. Përpiqu te nxjerresh ne pah gjerat e vecanta 5. Perdor shkrim efektiv 6. Përpiqu për thjeshtësi 7. Mos keni frikë nga hapësira e bardhë 8. Komunikoni në mënyrë efektive me një "gjuhë të dukshme“. Max 3 fonte, 3 madhesi 9. Metodat konvencionale nuk jane armik. 10. Testo herët, testoni shpesh, dhe me qellim te caktuar
  7. 7. Dizajn efektiv - parime 1. Keep your homepage minimalistic and free of clutter 2. Design with visual hierarchy in mind 3. Create easy to read website content 4. Ensure your site is easy to navigate 5. Stay mobile friendly
  8. 8. Dizajn Cfare do permbaje faqja 1. Target Grupi, qellimi i ndertimit 2. Elementet e faqes, Burimi 3. Struktura 4. Zgjedhja e dizajnit te duhur

×