O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.

Joan i Andrei

218 visualizações

Publicada em

Publicada em: Educação
 • Seja o primeiro a comentar

 • Seja a primeira pessoa a gostar disto

Joan i Andrei

 1. 1. JOAN COROMINAANDREI COSTACHE
 2. 2. Quan ja s’acostava a la baixada de la muntanya de les Oliveres, tota la multitud dels deixebles, plens d’alegria, començaren a lloar Déu amb grans crits per tots el miracles que havien vist. Lc (19, 37- 39) Beneït el rei, elqui ve en nom delsenyor! Pau en el cel i glòria en les altures!
 3. 3. Ells s’abraonaren sobre Jesús i el detingueren. Però un dels presents desembeinà l’espasa i, d’un cop, tallà l’orella al criat del gran sacerdot. És el qui jo Mc (14, 43-48)besaré: deteniu- lo i emporteu- vos-el ben custodiat.
 4. 4. Nosaltres vam sentir quedeia: “Jo destruiré aquest santuari, fet per mans Els grans sacerdots i tot eld’home, i en tres dies en Sanedrí buscaven unaconstruiré un altre, no fet declaració contra Jesús per per mans d’home.” fer-lo morir, però no en trobaven cap, perquè molts declaraven en fals contra ell, però les seves declaracions no concordaven. Mc (14 (55-59)
 5. 5. Tu ets el rei del jueus? Però Jesús no contestava res a les acusacions que li feien els grans sacerdots i els notables. Aleshores Pilat li diu: -No sents quants testimonis presenten contra tu?Tu ho dius. Mt (27, 11- 14)
 6. 6. Els soldats del governador Salve, rei es van endur Jesús dins eldels jueus! pretori i reuniren al seu voltant tota la cohort. El van despullar, el cobriren amb una capa de color escarlata i li posaren al cap una corona d’espines que havien trenat, i a la mà dreta una canya. Mt (27, 27-31)
 7. 7. Quan arribaren a lindret anomenat la Calavera, hi van crucificar Jesús, i també els criminals, l’un a la dreta i l’altre a l’esquerra. Lc (23, 33-38)Si ets el rei delsjueus, salva’t a tu mateix!
 8. 8. Arribat el migdia, es va estendre per totala Terra una foscor que va durar fins a lestres de la tarda. I a les tres de la tarda,Jesús va cridar amb tota la força:-Déu meu, Déu meu, per què m’hasabandonat?En sentir-ho, alguns dels presents deien:-Mireu com crida Elies.Llavors, un corregué, xopà de vinagre unaesponja, la clavà en una canya i la hidonava perquè begués, dient:-Deixeu, a veure si ve Elies i el baixa de lacreu.Però Jesús llançà un gran crit i va expirar.Llavors la cortina del santuari s’esquinçàen dos trossos de dalt a baix. Mc (15, 33-39)
 9. 9. Després d’això, Josep d’Arimatea, que eradeixeble de Jesús però d’amagat per pordels jueus, va demanar a Pilatl’autorització per a treure el seu cos de lacreu. Pilat hi va accedir. Josep, doncs, hianà i va treure de la creu el cos de Jesús.També hi va anar Nicodem, el qui tempsenrere havia visitat Jesús de nit, i portàuna barreja de mirra i àloe, que pesavaunes cent lliures. Llavors van prendre elcos de Jesús i l’amortallaren amb unllençol, juntament amb les espèciesaromàtiques, tal com és costum d’enterrarentre els jueus.Jn (19, 38- 41)
 10. 10. El diumenge, Maria Magdalenase’n va anar al sepulcre de bonmatí, quan encara era fosc, i veiéque la pedra havia estat treta del’entrada del sepulcre. Desprésarribà també Simó Pere, que elseguia, i va entrar al sepulcre; veiéaplanat el llençol d’amortallar, peròel mocador que li havien posat alcap no estava aplanat com elllençol, sinó que continuava lligat apart.Jn (19, 1-8)
 11. 11. Maria! Maria es va quedar plorant a fora , ala vora del sepulcre. Mentre plorava, sajupí per mirar dins el sepulcre i veié dos àngels vestits de blanc asseguts al lloc on avia estat posat el cos de jesús, l’un al cap i l´altre als peus . JN (19, 11-16)

×