O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.

Detyre Kursi: HP ne kohet e zhvillimit dhe si eshte sot.

841 visualizações

Publicada em

Eshte nje projekt gjithashtu dhe nje detyre kursi e vlefshme per maketing. Une shpresoj qe juve tu pelqeje dhe te dilni mire me mesime. Faleminderit!

Publicada em: Marketing
 • Login to see the comments

 • Seja a primeira pessoa a gostar disto

Detyre Kursi: HP ne kohet e zhvillimit dhe si eshte sot.

 1. 1. Detyre Kursi Tema: Kompania Hewlett-Packard Dhe disa nga shitjet e tyre Punoi :
 2. 2. Kompania Hewlett-Packard stiluar si hp eshte nje firme amerikane e cila prodhon laptop, tableta , CD etj. Ajo fillimisht eshte ndertuar ne vitin 1940 dhe eshte kompania me e madhe ne bote per nga shitjet. Eshte gjetur ne garazhdin e krijuesve ne Palo Alto, Kaliforni. Krijuesit quhen Bill Hewlett dhe Dave Packard. Faqja e tyre eshte HP.com.
 3. 3. Kompania me pare shiste gjera elektronike jo si keto te sotmet. Qe ne vitin 1940 deri ne vitin 1990 kompania shiste si pershembull: gjeneratorë sinjal,, oshiloskop, sportelet e frekuencave, termometra, standardet kohore, mates vale etj. Logoja ne vitet 40
 4. 4. HP u partnerizua me Sony dhe Yokogawa Eletronics kompanite ne japoni per te shpikur gjera te reja elektronike. Produktet nuk kishin ndonje sukses te madh dhe shitjet e hp-se kishin vlera jashtemase te medha ne Japoni. HP dhe Yokogawa krijuan emer te ri si: Yokogawa- Hewlett-Packard.
 5. 5. Ne vitet 1984 hp prodhoi dhe printerat me laser dhe inkjet per kompjutera. Ato u bene shume te suksesshme si produkte “multifuction” dhe perdoreshin per faks, fotokopje, printim dhe skanim. HP gjithashtu prodhoi dhe printerin e famshem LaserJet si tek komponentet e Canon-it qe e coi tek teknologjia shpikur nga Xenon. HP transformoi nga HP3000 tek HP9000 (kompjuteri i pare personal) Garazhdi ku eshte ndertuar firma HP
 6. 6. Palm.Inc dhe HP do te benin kontrate qe hp te blinte firmen Palm. Inc per 1.2 milion US$ dhe thuhej qe firma Palm.Inc te bliheshe nga Dell, HTC ,RIM ose HP. Ne 1 korrik 2010 vendimi i Palm ishte final. Qe hp- ja te drejtonte ekosistemin. Dhe ate dite hp- ja shfaqi tableten e pare quajtur TouchPad.
 7. 7. 1996-2000 Radhitja 1996 1997 1998 1999 2000 1 Compaq Compaq Compaq Compaq Compaq 2 IBM IMB IMB Dell Dell 3 Packard Bell Dell Dell IMB HP 4 Apple HP HP HP IBM 5 HP Packard Bell Packard Bell Packard Bell NEC
 8. 8. 2001-2005 Radhitja 2001 2002 2003 2004 2005 1 Dell HP Dell Dell Dell 2 Compaq Dell HP HP HP 3 IMB IBM IBM Lenovo Lenovo 4 NEC Fujitsu Fujitsu Fujitsu Acer 5 Toshiba Toshiba Acer Acer Toshiba
 9. 9. 2006-2012 Radhitja 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 1 Dell HP HP HP HP HP HP 2 HP Dell Dell Acer Acer Lenovo Lenovo 3 Acer Acer Acer Dell Dell Dell Dell 4 Lenovo Lenovo Lenovo Lenovo Lenovo Acer Acer 5 Toshiba Toshiba Toshiba Toshiba Asus Asus Asus
 10. 10. Te Ardhurat e Tyre Të ardhurat US$ 112.298 billion (2013) Të ardhurat operative US$ 7.131 billion (2013) Të ardhurat neto US$ 5.113 billion (2013) Totali i aktiveve US$ 105.676 billion (2013) Totali i kapitalit US$ 27.269 billion (2013)
 11. 11. Shitjet e tyre HP EliteBook Eshte nje laptop dhe perdoret me shume per biznes dhe per “mobilestation” i krijuar nga kjo firme. Seria EliteBook e cila eshte cilesuar si “Probook” eshte shpikir ne vitin 2008
 12. 12. HP Netbook Mini 1000 HP Netbook Mini ishte nje linje e laptopeve te vegjel te krijuar nga Hewlett- Packard. Ata permbanin Sisteme si Linux, Windows XP dhe Windows 7. Ndryshe nga laptopet e tjere, ata nuk kane drajv te lexojne DVD/CD. Gjithsesi HP nuk shet lexues te CD/DVD. Keta laptope perdoren me shume per te shkruajtur dokumente, Per te programuar dhe per qejf. Ata jane me cmim te ulet dhe s’eshte shume i specializuar.
 13. 13. HP Deskjet Deskjet eshte nje gjenerate per printera inkjet te ndertuara nga Hewlett- Packard. Keta printera kane qe ne cilesine e thjeshte deri ne cilesine profesionale dhe nje nga printerat profesional eshte Designjet.Printeri i prodhuar me bashkepunimn e Apple quhet OfficeJet
 14. 14. HP LaserJet LaserJet eshte nje gjenerate qe permban printera Elektrofotografike Printera laser te pridhuara nga firma Hewlett-Packard. HP LaserJet ka qene printeri i pare desktop.

×