O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.

Exercicis naixement món contemporani

3.365 visualizações

Publicada em

Conjunt d'exercicis per comprovar el nivell d'assoliment dels continguts i conceptes respecte als dos processos fonamentals que originen l'aparició del Món Contemprorani: Les Revolucions liberals burgeses i la Revolució Industrial.
Versió 2016.

Publicada em: Educação
  • Seja o primeiro a comentar

  • Seja a primeira pessoa a gostar disto

Exercicis naixement món contemporani

  1. 1. EL NAIXEMENT DEL MÓN CONTEMPORANI: REVOLUCIONS LIBERALS I REVOLUCIÓ INDUSTRIAL EXERCICIS: 1.- Què són les Revolucions Liberals burgeses ? Quan i on es produeixen ? Quins objectius tenien ? (què pretenien aconseguir? ) 2.- Què és el Liberalisme Polític ? Enumera algunes de les seves principals característiques. (mínim quatre) 3.- Què és una nació ? i el nacionalisme ? Hi ha alguna relació entre nacionalisme i liberalisme ? Explica-la. 4.- Explica a que fa referència l’expressió “ La Primavera dels Pobles “ 5.- Explica breument que va ser “ La revolució Industrial”. Quan i on es va produir i quines conseqüències econòmiques i socials va tenir ?. 6.- Amb la Revolució Industrial es va desenvolupar un nou sistema econòmic: El Capitalisme. Digues quatre característiques pròpies d’aquest nou sistema de producció. 7.- Amb el Capitalisme apareix la Propietat Privada del mitjans de producció. Que vol dir això ? En que és diferència de la Propietat Vinculada existent a l’Antic Règim ? Argumenta be la resposta. 8.- Què és “el Liberalisme econòmic” Qui el va crear ? Quins principis que defensa? Com es diu l’obra en la qual va exposar aquests principis ? 9.- A més del canvis en l’economia, quins altres canvis va provocar el desenvolupament de la Revolució Industrial ?. 10.- Amb el desenvolupament de la Revolució Industrial la societat es transforma i sorgeix una nova organització social en dos grups ben diferenciats: Burgesia i Proletariat Observa les fotografies i identifica a quin grup fa referència cada una de les imatges i després digues quin és l’element o factor principal que els diferència. 11.- Enumera altres diferències que es van donar entre aquests dos grups en els inicis de la Revolució Industrial. ( A ) ( B )
  2. 2. 12.- Explica el significat de la frase: “ El Noble nace, el burgués se hace” El comentari l’has de fer en relació a les profundes transformacions en l’organització social que la revolució industrial va provocar amb respecte a com s’organitzava la societat en l’Antic Regim 13.- “Les Revolucions Liberals i la Revolució Industrial van transformar l’economia, la política, l’organització social i la cultura de l’Antic Regim donant lloc a l’aparició del Món Contemporani (el nostre món) el qual presenta una economia, una política, una organització social i una cultura totalment diferents de les existents a l’Antic Regim” Explica breument quines són les característiques econòmiques, polítiques, socials i culturals que caracteritzen el Món Contemporani. 24.- Defineix amb les teves pròpies paraules: a) Revolució Liberal b) Revolució Industrial c) nacionalisme d) Capitalisme e) Mitjà de producció f) Igualtat Civil g) Burgesia h) Proletariat

×