O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.

Decaleg per a la formació d'espectadors

458 visualizações

Publicada em

Hem elaborat aquest decàleg amb la idea de reflexionar sobre el fet teatral. La veritat és que ANAR AL TEATRE seria una experiència similar a l'amor en els termes que el defineix Shakespeare. És a dir, anar al teatre com enamorar-se seria com estar en mans d'un MALABARISTA que ens té en l'aire COS, PARAULA i COR. Per això malgrat els desenganys tornem sempre a l'amor, tornem sempre al teatre, per tornar a sentir aquella experiència que ens va fer-nos sentir únics, seduits i enlairats.

Publicada em: Educação
 • I think you need a perfect and 100% unique academic essays papers have a look once this site i hope you will get valuable papers, ⇒ www.HelpWriting.net ⇐
     Responder 
  Tem certeza que deseja  Sim  Não
  Insira sua mensagem aqui
 • Check the source ⇒ www.WritePaper.info ⇐ This site is really helped me out gave me relief from headaches. Good luck!
     Responder 
  Tem certeza que deseja  Sim  Não
  Insira sua mensagem aqui
 • I have always found it hard to meet the requirements of being a student. Ever since my years of high school, I really have no idea what professors are looking for to give good grades. After some google searching, I found this service ⇒ www.WritePaper.info ⇐ who helped me write my research paper. The final result was amazing, and I highly recommend ⇒ www.WritePaper.info ⇐ to anyone in the same mindset as me.
     Responder 
  Tem certeza que deseja  Sim  Não
  Insira sua mensagem aqui
 • If you’re struggling with your assignments like me, check out ⇒ www.WritePaper.info ⇐. My friend sent me a link to to tis site. This awesome company. After I was continuously complaining to my family and friends about the ordeals of student life. They wrote my entire research paper for me, and it turned out brilliantly. I highly recommend this service to anyone in my shoes. ⇒ www.WritePaper.info ⇐.
     Responder 
  Tem certeza que deseja  Sim  Não
  Insira sua mensagem aqui
 • Hello there! Get Your Professional Job-Winning Resume Here! http://bit.ly/topresum
     Responder 
  Tem certeza que deseja  Sim  Não
  Insira sua mensagem aqui
 • Seja a primeira pessoa a gostar disto

Decaleg per a la formació d'espectadors

 1. 1. EL RITUAL D’ANAR AL TEATRE
 2. 2. MOSTRA DE TEATRE + EDUCACIÓ Les 10 coses que has desaber abans d’anar al teatre
 3. 3. No cal aprendre el nom de cada part de l’escenari
 4. 4. “Un minut amb la teua estimada no és el mateix que un minut fent un examen.” Teoria de la relativitat (Einstein)1. Tenir en compte que el temps real dels espectadors no és equivalent al temps de l’escenari i que ens hem de deixar transportar a l’època i l’espai dels personatges.
 5. 5. “ Toca amb els teus ulls!”“Imagina un espai buit… algú el travessa i algú se’l mira. No es necessita res més per a fer teatre.” Peter Brook2. Assumir que la funció de l’espectador (sense la qual no existiria el teatre) està molt codificada: mirar, escoltar, respectar el silenci i, en la mesura del possible, compartir emocions amb la resta d’espectadors.
 6. 6. “L’art no imita la naturalesa, actua com ella” 3. Descobrir que en l’art teatral l’espai i els elements escenogràfics poden ser abstractes o simbòlics i no sempre han d’estar representats de forma figurativa, explícita o realista.
 7. 7. “En art, menys és més.” 4. Respectar el ritual del teatre que ens permet veure en el company o companya d’institut, a més d’un actor o actriu, els personatges que estan creant.
 8. 8. “La vida d’una persona creativa està orientada icontrolada per l’avorriment. Evitar l’avorriment és un dels nostres objectius més importants.” Saul Steinberg)5. No caure en el riure fàcil davant les escenes maniquees o en els diàlegs estereotipats, ni deixar-se seduir pels recursos de sempre, les ano- menades “taules”.
 9. 9. “Si ladran, déjalos Sancho, éso quiere decir que avanzamos.”6. Valorar la capacitat de les obres de teatre per a mostrar la vida, el desig de canvi i les inquietuds de les persones, en cada època i lloc, per damunt de l’espectacularitat gratuïta o la grandiloqüència.
 10. 10. “Tota gran funció necessita un gran estímul.” Jorge Wagensberg7. Valorar la dimensió vivencial i poètica del fet teatral front als efectes tècnics i espectaculars del cinema, com valorem els estímuls de la música viva i en directe.
 11. 11. “La unió de les parts és mésque la suma de totes elles.” Gestalt 8. Recordar que el teatre és l’art del col·lectiu on, a més del director i els primers actors, hi ha altres emissors de significat com són els escenògrafs, il·luminadors, dissenyadors de vestuari, coreògrafs, tècnics, etc.
 12. 12. “Tothom pot fer teatre, fins i tot els actors” Augusto Boal9. Ser conscients de que el teatre és i serà un motor de canvi social i que es pot fer teatre en qualsevol espai i en tot moment.
 13. 13. “El plaer de la metamorfosi éscondició prèvia de tot art dramàtic.” Nietzsche10. Analitzar el fet teatral i el microcosmos que es crea als escenaris com una metàfora de la vida en totes les seues dimensions…
 14. 14. “En una bona obra de teatre, es tenenmés preguntes després d’eixir que abans d’entrar.”
 15. 15. ESCOLA D’ESPECTADORS Per aprendre a veure teatre, cal anar al teatre. Compartir el riure i el plor amb un públic de la mateixa edat i interessos fa funcionar el ritual del teatre. “El teatro es un atajo pedagógico” F.G. Lorca “Una obra de teatre ensenya més que qualsevol gran llibre.” Voltaire Qui no s’emociona no és capaç d’emocionar ningú.
 16. 16. Como gustéis W. Shakespeare “El mundo entero es un teatro, y todos los hombres y mujeres simplemente comediantes. Tienen sus entradas y salidas, y un hombre en su tiempo representa muchos papeles, y sus actos son siete edades. Primero, es el niño 1 que da vagidos y babea en los brazos de la nodriza;luego, es el escolar lloricón 2, con su mochila y su reluciente cara de aurora,que, como un caracol, se arrastra de mala gana a la escuela. En seguida, esel enamorado 3, suspirando como un horno, con una balada dolientecompuesta a las rejas de su adorada. Después, es un soldado 4, sometido a extraños juramentos y barbadocomo un leopardo, celoso de su honor, rápido y atrevido en la querella,buscando la burbuja de aire de la reputación hasta en la boca de loscañones. Más tarde, es el juez 5, con su hermoso vientre redondo, relleno de unbuen capón, los ojos severos y la barba de corte cuidado, lleno de gravesfrases y de lugares comunes. Y así representa su papel. La sexta edad noslo transforma en el personaje del enjuto y embaucado Pantalone 6, con susanteojos sobre la nariz y su bolsa al lado... En fin, la última escena de todas, la que termina esta extraña historia llena deacontecimientos, es la segunda infancia 7 y el total olvido, sin dientes, sin ojos, singusto, sin nada.”
 17. 17. “Si és absolutament necessari que l’art o el teatreservisquen per a alguna cosa, serà per a ensenyar a la gent que hi ha activitats que no serveixen per a res i que, així i tot, són indispensables.” Eugene Ionesco
 18. 18. “No es pot representar allò que encara no s’ha comprés” Jordi Mesalleshttp://avecteatre.googlepages.com

×