Anúncio

Xarxes socials

anana13
13 de Apr de 2010
Xarxes socials
Xarxes socials
Xarxes socials
Próximos SlideShares
Xarxes SocialsXarxes Socials
Carregando em ... 3
1 de 3
Anúncio

Mais conteúdo relacionado

Anúncio

Xarxes socials

  1. Les xarxes socials. Definició de xarxes socials. Les xarxes socials són estructures que interconnecten molts individus de diferents llocs. Hi ha de molts tipus com d'amistat, d'amor, comercials, d'aficions, professionals... Gràcies a això, les persones poden intercanviar informació de manera més ràpida i eficaç. Aquestes xarxes es fan i desfan ràpidament i ho fan les persones que estan connectades, és a dir, el que un individu aporta a la xarxa pot construir una nova i així successivament. Les xarxes socials es van començar a crear als anys 2001-2002, ràpidament algunes empreses les van començar a fer servir per a poder treballar millor. Avui en dia s'han convertit en la eina més fàcil per a poder intercanviar informació de tota mena i conèixer més fàcilment a amics. Quins tipus de xarxes hi ha? Bàsicament hi ha quatre grans tipus de xarxes socials: •Transitives: Són aquelles que les dues persones que s'interconnecten intercanviin informació recíprocament. Com per exemple, el facebook ja que es pot escriure en el mur o comentar fotografíes. •Valorades: Es pot valorar la quantitat de relació que hi ha entre dos individus, és a dir, que mirant la pàgina web es pot saber el tipus de relació que poden tenir dues persones conectades a la xarxa, per exemple xats, spaces, jocs en línia... •Diàdiques: Només indiquen si hi ha o no hi ha relació entre els individus. •Dirigides: Un individu té relació amb un altre però no ténen perquè tenir el mateix tipus de relació entre els dos.
  2. Característiques de les xarxes socials. •El propòsit de les xarxes socials és produir, emmagatzemar i distribuir informació per mitja de qualsevol mètode de transmissió tecnològica. •Canvien constantment ja que sempre hi ha gent que s'hi afegeix o deixa de formar-ne part. •Les xarxes permeten que la gent canvii de forma de ser quan es connecta via internet, és a dir, no cara a cara. •Ajuden a que la comunitat s'interrelacioni. Riscos que poden tenir les xarxes. Depèn del tipus de xarxa poden haber diferents riscos. En l'àmbit global poden haber: •Suplantacions d'identitat. •Intercanvi d'informació no permesa entre les persones connectades a la red sobre un individu. •T'exposes a que altra gent que no coneixes de res tingui informació privada sobre tu, o fotografies personals. •Si es penja direcció d'email poden fer-la servir per enviar-te virus i spam a l'ordinador. En l'àmbit específic segons el tipus de xarxa poden haber: •Facebook: és una de les xarxes socials més coneguda actualment, però també una de les que més riscs de privacitat té. Moltes persones que ténen facebook no s'assabenten del perill que comporta una conta d'usuari en aquesta. S'ofereixen dades personals que pot fer servir qualsevol persona que sigui usuari d'aquesta xarxa, la majoria de les persones que s'hi connecten poden estar sent observades per terceres persones. •Twitter: És una xarxa molt semblant al facebook, potser menys coneguda encara que no menys perillosa. En aquesta xarxa es poden enviar links a pàgines web perilloses, et poden robar la contrassenya, poden enviar
  3. informació compromesa o privada. • Blog: és un lloc web que s'actualitza periodicament que recopila textos, artícles ja pot ser d'un o més autors, normalment sol aparéixer l'escrit més recent primer. L'autor pot publicar el que ell vulgui. Això crea problemes ja que al poder penjar amb tota llibertat la informació que un vulgui, crea el problema de la privacitat, a arrel d'això es pot extendre la informació per la red fins un punt que no es pugui controlar.
Anúncio