Anúncio
Les Xarxes Socials
Les Xarxes Socials
Les Xarxes Socials
Les Xarxes Socials
Próximos SlideShares
Xarxes SocialsXarxes Socials
Carregando em ... 3
1 de 4
Anúncio

Mais conteúdo relacionado

Anúncio
Anúncio

Les Xarxes Socials

  1. Les xarxes socials Marta Garrido 1 Batx. B
  2. Què són? Les xarxes socials són comunitats d’internautes que s’agrupen segons interesaos, aficions o inquietuds comunes, i és també un espai on la gent que fa temps que no es veu es retroba o un espai per conèixer gent nova. Avui en dia aquestes xarxes socials s’estan estenent i cada cop se’n està fent més ús de manera imparable. N’hi an que han conseguit reunir milers d’usuaris i d’altres que no han tingut tant d’èxit. Tipus Hi han molts tipus de xarxes socials amb diversos serveis, com per lligar, fer negocis, posar-se en contacte amb antics companys d’estudis o compartir aficions. Se’n poden distinguir dos tipus: • Les analògiques o xarxes socials Off-Line són xarxes formades per grups de persones amb alguna relació en comú, que es desenvolupen sense sistemas electrònics o informàtics conectats a la xarxa. • Les digitals o xarxes socials On-Line són les que tenen el seu origen i es desenvolupen a través de medis electònics i informàtics. Dins d’aquests dos tipus de xarxes podem veure dos grups: • Les xarxes socials horitzontals es dirigeixen a tot tipus d’usuari i no tenen una temàtica definida ni una finalitat concreta. Les xarxes d’aquest tipus més conegudes són Facebook, Orkut, Identi.ca i Twitter.
  3. Les xarxes socials verticals es basen en un tema concret i busquen reunir un gran nombre s’usuaris entorn a aquesta temàtica o finalitat concreta. Es poden distinguir tres tipus dins d’ aquestes xarxes: 1. Profesionals: Viadeo, Xing, Linked In i 11870. 2. D’oci: Wipley, Minube Dogster, Last.FM i Moterus. 3. Mixtes. Característiques Les xarxes socials són: • Espais per conèixer o retrobar-se am persones, intercanviar isees amb altres, etc. • Espais comercials on presentar serveis, productes o realitzar negocis. • Espais per compartir o intercambiar informació a través de diferents eines. • Espais per a serveis socials, com interesaos temàtics. Per tant, les característiques principals de les xarxes socials a Internet com a eines socials són: la comunicació, la comunitat i la cooperació. Ens ajuden a compartir coneixements, trobar i formar parts de comunitats i fer coses junts.
  4. Riscos Actualment, les xarxes socials estan posant en perill la nostra privacitat ja que els usuaris solen penjar fotos o textos que en casos poden perjudicar-los en la vida real i, de fet, en alguns casos, aquestes informacions han sigut utilitzades en la seva contra. Per una altra banda, desde que facebook obrí les seves portes al intercanvi d’aplicacions a tercers, els usuaris cada cop ho utilitzen més arriban a preocupar als experts en la seguretat informàtica, ja que les xarxes socials són un medi molt eficaz per distribuir codics maliciosos.
Anúncio