O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.

Mirembajtja e pc (1)

1.045 visualizações

Publicada em

 • Seja o primeiro a comentar

 • Seja a primeira pessoa a gostar disto

Mirembajtja e pc (1)

 1. 1. 1. Të tregojmë si realizohet mirëmbajtja e PC. 2. Të përshkruajmë programet që përdorim për mirëmbajtjen e PC. 3. Të njihemi me defektet e kompjuterit.
 2. 2.  Kur kompjuteri ndizet ngadalë: -Një mënyre efiçente për zgjidhjen e këtij problemi është heqja e programeve që startojnë automatikisht me ndezjen e kompjuterit.
 3. 3. • Ky lloj defekti mund të ketë shumë shkaktarë: -Problemi mund të jetë software(ndonjë software ose sistemi i operimit nuk punon në mënyrë të rregullt. -Problemi mund të jetë hardware: -Kondensatorët në motherboard nuk punojnë normalisht. -RAM-i mund të jetë i dëmtuar.
 4. 4. o Ftohësit e sistemit nuk po e bëjnë siç duhet punën e tyre. o Ftohësi i proçesorit nuk arrin ta ftohë atë dhe për të mbrojtur proçesorin nga djegia,kompjuteri fiket.
 5. 5. -Në këto raste driver-i që është i instaluar nuk është i përshtatshëm për sistemin.Ky defekt haset kryesisht tek laptopët,menjëherë pasi ndizet kompjuteri ai bllokohet dhe nuk merr asnjë komandë. -Në keto raste bateria e laptopit është me defekt.
 6. 6.  Kur humbet vazhdimisht ora e sistemit. -Kthehet automatikisht herë pas here ne 1.01.1980. -Atëherë bateria e BIOS-it nuk punon normalisht dhe ky lloj defekti shoqërohet me shumë probleme të tjera gjatë boot-imit.
 7. 7.  Kompjuteri ndizet,por restartohet menjëherë pas boot-imit nga HDD. o Ky defekt shkaktohet nga një RAM i dëmtuar. o Sistemi i operimit nuk është instaluar në rregull.
 8. 8.  Kur kompjuteri ndizet,por nuk ndodh asgjë brenda tij : -North Bridge mund të jetë e dëmtuar. -Proçesori mund të jetë i dëmtuar. • Kompjuteri ndizet dhe fiket përsëri pas disa sekondash. -Ky defekt mund të jetë kudo në motherboard. -Blloku i ushqimit mund të jetë i dëmtuar.
 9. 9.  Advanced Windows Care (Program falas për të përmirësuar sistemin dhe për të pastruar kompjuterin)  Enhance My Seven (Program për të përmirësuar sistemin)  OptimalPC Free Edition (Program për mirëmbajtjen dhe përmirësimin e sistemin operativ)  Startup Delayer (Përmirëson shpejtesine boot të sistemit.
 10. 10.  Dy nga më të ‘mirët’ :  Iobit Toolbox:është një program për mirëmbajtjen e kompjuterit me një duzinë funksionesh,duke përfshirë:pastrimin e diksut,fshirjen e sigurtë,përmirësimin e internetit,menaxhimin e ndezjes,analizim dhe vizualizim i hapësirës se lirë në Hard Disk,si dhe analizon dhe riparon sistemin operativ.  CCleaner: është një program i sigurt për të pastruar kompjuterin.Me anë të ‘Ccleaner’ korrigjohen qindra gabime të windows,riparohen lidhjet e thyera ose të ndërprera etj. Në këtë mënyre pastrohet dhe riparohet regjistri i sistemit,defragmentohet hard driver,eliminon file të panevojshëm,heq spyware,dhe shumë më tepër.

×