O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.

E23

129 visualizações

Publicada em

  • Seja o primeiro a comentar

  • Seja a primeira pessoa a gostar disto

E23

  1. 1. Regnat: 51 a.C fins a 47 a.C (junt amb amb Ptolomeo XIII) file:///Pictures/alexandria%202.PNG47 a.C a 44 a.C (junt amb Ptolomeo XIV)44 a.C a 30 a.C (junt amb Cesarión)Coronació: 51 a.CNom complet: Cleopatra Filopator Nea Thea.Naixament: Gener, 69 a.C a Alexandria, Egipte.Mort: Agost, 30 a.C
  2. 2. Cleòpatra tenia diversos germans: Berenice IV i Cleòpatra VI com a germanesmajors, una germana menor anomenada Arsinoe IV i dos germans menors amb elnom de Ptolomeu XIII i Ptolomeu XIV Filopàtor . Leducació de tots ells va serpurament grega. Cleòpatra va ser el primer membre daquesta dinastia que vaaprendre a parlar lidioma egipci; però no sols coneixia aquest idioma sinó també elgrec, hebreu, el sirià i larameu i el llatí. Va aprendre així mateix literatura, música,ciències polítiques, matemàtiques, astronomia i medicina. A més tenia fama de seruna dona molt bella i de modals dolços i educats.Als tres anys del seu regnat, el seu germà Ptolemeu va expulsar la seua germana deltron i la va obligar a lexili en Síria. Des daquesta regió Cleòpatra va pretendrerecuperar el tron, reunint un bon exèrcit per a aquest fi, però realment no vaaconseguir res fins a larribada a Alexabdria de Juli César lany 48 a.C. Un any méstard, en el 47 a.C, Ptolemeu XIII va morir ofegat quan fugia duna batalla perdudacontra Juli Cèsar, i aquest va proclamar Cleòpatra reina absoluta dEgipte.
  3. 3. Els plans dOctavi passaven per agafar la reina com a presonera i portar-la aRoma per a així demostrar la seva superioritat i la seva victòria, però no vaser possible perquè veient el seu futur com a esclava tal vegada en el seupropi país on havia sigut sobirana, Cleòpatra va triar morir i va prendre ladecisió de suïcidar-se. Va demanar a les seves criades Ires i Charmion que liportaren una cistella amb fruites i que ficaren dins una cobra egípcia, elfamós àspid, responsable de la seva mort. Abans de morir va escriure unamissiva a Octavi que li comunicava el seu desig de ser soterrada junt ambMarc Antoni. Això succeïa el 12 dagost de lany 30 a.C.
  4. 4. Pare: Ptolomeo XIIMadre: Cleopatra V de EgipteFills:Cesarión, Alejandro Helios, Cleopatra Selene II i Ptolomeo.

×