O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.

Ada Navarro Blade Runner

554 visualizações

Publicada em

Publicada em: Educação
  • Seja o primeiro a comentar

  • Seja a primeira pessoa a gostar disto

Ada Navarro Blade Runner

  1. 1. 1.Al principi de la pel·lícula, s’explica que sis replicants s’han rebel·lat, han assaltat una llançadora especial i s’han dirigit cap a la Terra. Per quin motiu s’han amotinat? Per què han volgut anar a la Terra? - S’han amotinat perquè els tracten com a màquines i ells es consideren persones. Volen anar a la Terra per preguntar al seu creador quants anys de vida els hi queden. 2. La imatge d’una megalòpolis(etimologia!) del futur, Los Angeles, resulta inquietant, però al mateix temps és un dels aspectes més interessants i millor aconseguits del film. Fes-ne una descripció. -Megalòpolis: μεγαλοσ+πολις és una ciutat molt gran. És una ciutat amb edificis molt alts on es projecten contínuament anuncis lluminosos. Un dirigible vola contínuament sobre la ciutat, fent propaganda de viatges a l’espai. Els carrers són molt estrets i plens de parades on es venen menjars cuinats exòtics. A la pel·lícula sempre plou i és de nit. Hi ha tanta massificació que els vehicles han de circular per l’aire. Els llums són quasi sempre fluorescents de neó. Sembla una ciutat japonesa gran, com Osaka o Tokio. 3. Descriu el test d’empatia que fan els blade runner per descobrir replicants. Creus que és efectiu? (Recorda la escena que Tyrell entra en la sala on hi ha Rachel i Deckard: “Què és això, un test d’empatia? Per què Deckard no respon quan Rachel li pregunta si s’ha fet el test d’empatia?”) En el test els hi expliquen situacions impactants (animals que pateixen i coses així) per saber si les seves reaccions són humanes. Deckard no respon perquè els tests d’empatia només es fan a replicants i ell està convençut que és humà. 4. J.F Sebastian és un dissenyador genètic que ha col·laborat en la producció del Nexus 6, els replicants més perfectes que s’han fabricat. Quan Pris li pregunta com és que als vint-i-cinc anys té un aspecte envellit, J.F. li respon que la causa és una malaltia que li provoca una senectut avançada, anomenada síndrome de Matusalem. Qui era Matusalem? Per què Roy li diu a J.F. que els replicants tenen molt en comú amb ell?
  2. 2. Matusalem és un personatge de la Bíblia, considerat el més vell del món. Roy li diu a J.F que tenen molt en comú perquè tant ell com els replicants envelleixen molt ràpid. 5. A la pel·lícula la massa humana dels carrers és freda impersonal, indiferent al que succeeix al seu voltant, no es qüestiona gairebé res. En canvi els Nexus 6 són tremendament complexes psicològicament i mostren una “complexa gama tonal” de sentiments. No és això paradoxal? Efectivament, la gent que camina pel carrer no demostra emocions ni sentiments; en canvi, els replicants pateixen quan maten un dels seus. 6. A la pel·lícula Leon intenta desesperadament recuperar les seves fotos. Els seus records són allò més preuat per a ell perquè l’individualitzen. Què passa quan algú perd els seus records? (amnèsia, “rentat de cervell”, Alzheimer)? Perdre els records és el mateix que perdre la pròpia identitat. I, d’alguna manera, és com si la persona no hagués existit. 7. Si seguim atentament la conversa entre Roy Batty i Tyrell podem sentir la frase com. No és fàcil conèixer al teu creador”, “Pot el creador reparar allò que ha fet?”, “La vida és així, no es pot modificar”, “ Procura viure el millor que puguis”, “Vas ser creat el més perfecte possible”, “He fet coses dolentes”, “Sí, però també has fet coses extraordinàries”; què us suggereixen aquestes frases entre Roy i el seu creador. Tyrrell per els replicants és com Déu per a les persones. Sembla que el replicant s’estigui confessant i demanant el perdó dels seus pecats; i que el seu creador el perdoni. (Per a “frekies patològics”) 8. La partida entre Tyrrell i Sebastian- Roy és el final d’una partida jugada el 1851 a Londres entre dos, Andersen i Kieseritzky i està considerada com la partida més brillant de la història dels escacs. Se la coneix com “La partida immortal”. Veus alguna relació entre la partida i el tema de la pel·lícula? Es diu que aquesta partida d’escacs és immortal; a la pel·lícula la partida és guanyada pel Nexus 6 i representa que la perd Déu.
  3. 3. 9. Tyrrell, el creador, diu: “El nostre lema “més humans que els humans”. Creus que “el producte” respon a aquesta màxima? Efectivament, com s’ha contestat a la pregunta 5, els replicants semblen més humans que la massa freda i impersonal de la gent que va pel carrer. 10. Blade runner és una pel·lícula de culte. Justifica aquesta afirmació amb 3 dels arguments( cercant a la viquipèdia la definició de pel·lícula de culte) Segons la Vikipedia, una pel·lícula de culte és un pel·lícula generalment original que ha aconseguit un grup fortament devot de seguidors o aquella que continua sent popular amb el pas dels anys. Blade runner és una pel·lícula de culte com ho demostra que contínuament es reestrena als cinemes i es fan nous muntatges encara que ja han passat molts anys des de la seva estrena; a més ha influït en moltes pel·lícules posteriors. 11. Al final de l’entrada pel·lícula de culte apareix una llista de pel·lícules de culte. Quines has vits? A clockwork orange Algú va volar sobre el niu del cucut Alien Apocalypse Now Blade Runner Cinema Paradiso El cub El jove Frankenstein El Padrí El silenci dels anyells Grindhouse Kill Bill L'exorcista Predator Psicosi Star Wars Suspiria The Warriors The Rocky Horror Picture Show
  4. 4. 12. Blade runner és un clàssic del cinema perquè, entre altres motius, té diferents nivells o àmbits d’interpretació. Quins, per exemple? D’una banda és una pel·lícula policíaca; també és considera una pel·lícula de ciència-ficció; i, finalment, és una pel·lícula que parla de la immortalitat i de la relació entre Déu i les persones creades per ell. 13. Què és l’origami ? Quin <<paper>>(!) te a la pel·lícula? L'origami es l'art japonès del plegament del paper. És originari del Japó (en japonès significa, literalment, "plegar" (oru) "paper" (kami). En català, també es coneix com a papiroflèxia. Un dels Blade runner deixa sempre una figura de paper quan caça un replicant. Al final de la pel·lícula deixa un unicorn de paper a la casa del Deckard, que és justament un animal amb que somnia aquest. Per això, es pot interpretar que Deckard és també un replicant. 14. Blade runner es considera la pel·lícula més citada de tots els temps, certament conté diàlegs i cites memorables. Incrusta un fotograma adequat per les següents cites/diàlegs: 1)
  5. 5. 2) 3) Blade Runner i el mite grec de la creació de vida artificial: mites que tracten aquest tema. Hybris. Tyrrell i Prometeu: Els Nexus 6 i els éssers humans. Ell és el creador, la saviesa. Cometen un acte de hybris, ja que volen suplantar Déu, fent ells de creador.

×