O slideshow foi denunciado.
Seu SlideShare está sendo baixado. ×

L'imperialisme

Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Próximos SlideShares
L' imperialisme
L' imperialisme
Carregando em…3
×

Confira estes a seguir

1 de 9 Anúncio

Mais Conteúdo rRelacionado

Diapositivos para si (20)

Quem viu também gostou (20)

Anúncio

Semelhante a L'imperialisme (20)

L'imperialisme

  1. 1. 1. L’IMPERIALISME L’imperialisme és l’espoliació de recursos, l’explotac ió econòmica i el domini polític de gairebé tot Àsia, Àfrica i Oceania per part dels països occidentals.
  2. 2. CAUSES DE L’IMPERIALISME excès de població Econòmiques recerca de primeres màteries necesitats de nous mercats Polítiques idees racistes
  3. 3. CONSEQÜÈNCIES DE L’IMPERIALISME Socials: explotació de mà d’obra indígenes. Econòmiques: introducció del monocultiu, explotació de mines, contrucció de ferrocarrils i obligacions comercials. Culturals: substitució de cultures, religions i llengües per la europea. Polítiques: desaparició de pobles indígenes i fronteres artificals.
  4. 4. 2. LA PRIMERA GUERRA MUNDIAL També coneguda com la “la Gran Guerra” va desde el 1914-1918. PAÏSOS ENFRONTATS Potècies centrals: Alemanya, Àustria- Hongria i Turquia. Potències aliades: Regne Unit, França, Sèrbia i Rússia.
  5. 5. CAUSES Enfrontaments entre els potècies europees per la disputa de les colònies. Fronteres artificials dintre del mateix continent europeu.
  6. 6. CONSEQÜÈNCIES Gran quantitats de morts. Nou mapa d’ Europa. Tractat de Versalles, que va imposar unes condicions molt dures per Alemanya: Reducció de l’exèrcit. Pèrdua de les colònies. Pagament dels costos de la guerra. Pèrdua de territoris europeus.
  7. 7. 3. LA REVOLUCIÓ RUSSA Febrer 1917 Causes: Misèria, guerra, mala qualitat de vida i manca de llibertat. Govern enderrocat: Feudalisme (Nicolau II) Govern que arriba al poder: República democràtica. Ideologia: Reconeixements de drets i llibertats.
  8. 8. Octubre 1917 Causes: Misèria, guerra i pau amb Alemanya. Govern enderrocat: República Democràtica. Govern que arriba al poder: Comunisme. Ideologia: Treure la propietat privada.

×