O slideshow foi denunciado.
Seu SlideShare está sendo baixado. ×

AdRoll - Retargeteaza utilizatorii pe Facebook!

Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio

Confira estes a seguir

1 de 18 Anúncio

Mais Conteúdo rRelacionado

Semelhante a AdRoll - Retargeteaza utilizatorii pe Facebook! (20)

Anúncio

Mais de WebDigital - PPC Marketing Agency (18)

Mais recentes (20)

Anúncio

AdRoll - Retargeteaza utilizatorii pe Facebook!

 1. 1. AdRoll – Retargeteaza utilizatorii pe Facebook! WebDigital - Agentia ta Specializata in PPC Marketing
 2. 2. AdRoll – Scurta prezentareWebDigital - Agentia ta Specializata in PPC Marketing Ce este AdRoll? Cum functioneaza? Anunturi si bune practici Cat costa? Bine de stiut
 3. 3. AdRoll – Scurta prezentareWebDigital - Agentia ta Specializata in PPC Marketing Ce este AdRoll? AdRoll este o platforma online ce permite retargetarea vizitatorilor unui site in reteaua de socializare Facebook cu anunturi sponsorizate.
 4. 4. AdRoll – Scurta prezentareWebDigital - Agentia ta Specializata in PPC Marketing Ce este AdRoll? Utilizatorul ajunge pe site Paraseste site-ul Intra pe Facebook (asa cum 6.200.000 de romani fac asta zilnic) Vede anuntul cu o super-oferta la laptopuri pe site-ul tau “E un semn! Trebuie sa imi cumpar acest laptop” *1 Utilizatorul profita de oferta si comanda un laptop Utilizatorul este exclus din lista de Retargeting Viziteaza categoria laptopuri
 5. 5. AdRoll – Scurta prezentareWebDigital - Agentia ta Specializata in PPC Marketing *1 Utilizatorii cred in superstitii “E un Semn ! Trebuie sa imi cumpar acest laptop”
 6. 6. AdRoll – Scurta prezentareWebDigital - Agentia ta Specializata in PPC Marketing Cum functioneaza? Retargetarea se poate face prin doua tipuri de anunturi: Anunturi Traditionale Postari Sponsorizate Frecventa cu care anunturile sunt afisate este de trei afisari pe zi pe utilizator.
 7. 7. AdRoll – Scurta prezentareWebDigital - Agentia ta Specializata in PPC Marketing Anunturi traditionale Pentru anunturile traditionale este nevoie de o imagine cu dimensiunile 100px cu 72px. Anunturile traditionale sunt afisate in partea dreapta a ecranului si sunt schimbate in momentul in care pagina se reincarca.
 8. 8. AdRoll – Scurta prezentareWebDigital - Agentia ta Specializata in PPC Marketing Recomandari si bune practici Anunturi Traditionale Folosirea unei chemari catre actiune Utilizarea imaginilor cu produsul promovat Capitalizarea cuvintelor importante pentru atragerea atentiei Schimbarea anunturilor la fiecare 2-3 saptamani
 9. 9. AdRoll – Scurta prezentareWebDigital - Agentia ta Specializata in PPC Marketing Postari sponsorizate Pentru acest tip de postare este nevoie ca administratorul paginii de Facebook sa atribuie drepturi de advertiser unui cont generat de platforma AdRoll si o imagine de 200 cu 200 px. Postarea sponsorizata apare in News Feed fiind aproape imposibil de identificat faptul ca este un anunt platit.
 10. 10. AdRoll – Scurta prezentareWebDigital - Agentia ta Specializata in PPC Marketing Recomandari si bune practici Postari sponsorizate in newsfeed Se recomanda utilizare unei intrebari in titlul anuntului pentru incurajarea interactiunii utilizatorului cu anuntul Utilizarea imaginilor cu persoane in anunturi. S-a constat ca aceste imagini cresc rata de interactiune Folosirea unei chemari catre actiune Incurajarea interactiunii utilizatorilor cu anuntul (like,share,comment) Schimbarea anunturilor la fiecare 2-3 saptamani
 11. 11. AdRoll – Scurta prezentareWebDigital - Agentia ta Specializata in PPC Marketing Anunturi AdRoll Anunturile se construiesc in interfata AdRoll, iar durata perioadei de aprobare poate ajunge pana la 48h.
 12. 12. AdRoll – Scurta prezentareWebDigital - Agentia ta Specializata in PPC Marketing Cum functioneaza? Pentru a retargeta vizitatorii sitetului, este nevoie de implementarea unui cod JavaScript in paginile site-ului inaintea tag-ului </body>. Codul se genereaza din interfata AdRoll dupa crearea contului.
 13. 13. AdRoll – Scurta prezentareWebDigital - Agentia ta Specializata in PPC Marketing Cum functioneaza? De exemplu, daca dorim sa excludem vizitatorii care au cumparat, putem crea un segment de audienta folosind pagina de multumesc a site-ului (/multumesc.php) pe care o vom exclude din campanie. Segmentarea audientelor pentru retargetare, se face in interfata AdRoll cu ajutorul url-ului paginii vizitate de utilizator.
 14. 14. AdRoll – Scurta prezentareWebDigital - Agentia ta Specializata in PPC Marketing Recomandari si bune practici Perioada de retentie a utilizatorilor (durata retargetarii) Pentru audienta generala (homepage) – 15 zile Pentru audienta de tip cos (persoane care au adaugat un produs in cos dar nu au finalizat comanda) – 60 zile Este recomandata excluderea persoanelor care au facut o tranzactie pentru o perioada de minim 30 zile – Aceasta perioada se se stabileste in functie de produsele sau serviciile promovate.
 15. 15. AdRoll – Scurta prezentareWebDigital - Agentia ta Specializata in PPC Marketing Cat costa? Sistemul de plata este dupa modelul eCPM ( effective cost per mile), dar o varianta imbunatatita si care se optimizeaza automat de catre sistem. In fiecare saptamana contul de Adroll este incarcat anticipat cu suma alocata campaniilor active.
 16. 16. AdRoll – Scurta prezentareWebDigital - Agentia ta Specializata in PPC Marketing Cat costa? Costul minim pentru o campanie este de 25$ pe saptamana. Pentru conturile noi create exista oportunitatea de a folosi un voucher de 30$ pe saptamana pentru primele doua saptamani pentru a testa platforma.
 17. 17. AdRoll – Scurta prezentareWebDigital - Agentia ta Specializata in PPC Marketing Bine de stiut Anunturile sunt afisate exlusiv pe PC, retargetarea utilizatorilor pe dispozitive mobile nefiind posibila momentan Desi plata se face pe mia de afisari, se contorizeaza doar momentul in care utilizatorul vede postarea initiala. Daca aceasta reapare in urma interactiunii altor utilizatori, afisarile nu sunt taxate.
 18. 18. Intrebari si raspunsuri Pentru mai multe detalii contacteaza consultantul WebDigital. www.webdigital.ro

×