Anúncio
Anúncio

Mais conteúdo relacionado

Similar a Duurzaam verbinden(20)

Anúncio

Duurzaam verbinden

 1. DUURZAAM VERBINDEN Met jezelf en je omgeving voor meer geluk en succes © Expand inner greatness
 2. Upgreat | Intro Groepsvorming was nooit echt complex. Je bent een aapje van dezelfde soort of je bent het niet. Of zebra, giraffe, mier. Je wordt in je groepje geboren en je blijft er meestal in. Bij mensen is dat net anders, die gaan meer hun eigen weg en maken sub-groepjes. Steeds meer. In de vorm van hobby’s, scholen, klassen, landen, bedrijven waar je voor werkt en gedeelde interesses. Dat zie je giraffen nou niet echt doen. Nu ook: Sociale media: Facebook, Linkedin, Twitter, Whatsapp etc. met, jawel! Allemaal ook hun eigen sub-groepjes. Heb je wel eens voor de grap geteld van hoeveel groepjes je lid bent? Zijn er echt veel!
 3. Upgreat | Intro Groepjes kunnen door digitalisering en het internet zelfs bestaan zonder fysieke binding/contact. Best bijzonder toch?
 4. Upgreat | Intro Een organisatie is niets anders dan een grote groep mensen die met een gelijkgesteld doel verbinding zoekt met mensen in de buitenwereld en daar samen winst uit probeert te halen. In welke vorm dan ook. Samen sterk, en samen overleven. Een eeuwenoud principe.
 5. Upgreat | Intro Wat is het bindmiddel? Als je uit veel sub-groepjes kunt kiezen & fysiek ‘kiezen met wie je omgaat’ minder hoofdzaak wordt, is het lastiger om te zien of je bij elkaar past. WIE je bent en WAT je doet wordt zo belangrijker dan HOE je er uit ziet. Uiterlijk is nu slechts onderdeel van het totaalplaatje. De BINNENKANT wordt steeds relevanter. En dat in een snelle wereld..
 6. Upgreat | Intro Zeker op werkgebied. We maken steeds vaker zichtbaar WAT we doen en WIE we zijn. i.p.v. vooral HOE we er uitzien. Kijk maar naar Linkedin. Daar staat waar je goed in bent. Allemaal binnenkant. Of op Facebook: als je post waar je voorkeur naar uitgaat. Een mening, een filmpje. Binnenkant wordt steeds meer buitenkant. Dat moet ook want we hebben steeds meer keuze. Dus als we goed willen kiezen is de binnenkant minstens zo belangrijk als de buitenkant. We willen dus steeds meer (en sneller) weten WAT we kiezen. Meer de diepte in. Maar WAT is die binnenkant nou precies?
 7. Upgreat | Intro Maar wat is het bindmiddel van je organisatie? Geld? Dat kun je overal verdienen, toch? Wat als de hoeveelheid geld niet meer het allerbelangrijkst is? Wat dan? Persoonlijke ontwikkeling. Ofwel opleiding? Mensen kunnen tegenwoordig alles leren. School wordt steeds duurder en de kennis op internet is vaak gratis. Dus WAT is het bindmiddel? De werkmogelijkheden? Andere bedrijven bieden die vast ook. Wat maakt juist jullie een team? (buiten evt. geografische opties)
 8. Upgreat | Intro Upgreat brengt de BINNENKANT in kaart. Laat zien wat het bindmiddel is. Tussen werknemers onderling en tussen het bedrijf en de consumenten afnemers. Die binnenkant is je sterkste kracht (die het verschil kan maken) en tevens je sterkste aantrekkingskracht. Hoe sterker je deze inzet. Hoe sterker en succesvoller je wordt. Het bindmiddel is snel te begrijpen > in het hart. Niet complex en zo snel op te pakken. Het bestaat uit twee woorden: Twee Great values. Wat je bent en je kracht is. Als je vanuit daar samen aan een doel werkt heb je bindmiddel in t begin en aan t eind. Je sandwiched zo loyaliteit en realiseert meer dedicatie intern.
 9. Upgreat | Intro Het bindmiddel is op 3 niveaus te vinden: 1: Persoonlijk niveau. (werknemers) 2: Groepsniveau (werkteams) 3: Organisatie niveau In een organisatie zijn deze alle 3 over het algemeen allemaal aan elkaar gerelateerd met een andere nuance. In die relatering zit het bindmiddel verweven.
 10. Upgreat | Waarom 2 woorden? Als je je 2 Values gevonden hebt: kun je zien en vinden wie bij je past. Wie aansluit op jouw twee Great Values, wat jou gelukkig maakt en energie geeft. Je doet niets anders te doen dan de apen. Overeenstemmende apen vinden. Nu vanuit de binnenkant en als mens. Eenvoudig.
 11. Upgreat | Waarom 2 woorden? Als je elkaars Values begrijpt: Kun je beter op elkaar inspelen en is er meer onderling begrip. Je begrijpt sneller waarom mensen reageren zoals ze dat doen. Je kunt nu ook beter en scherper inspelen op elkaars krachten. Goed voor teamwork.
 12. HET 2 WOORDEN PRINCIPE © Expand inner greatness
 13. Upgreat | Waarom 2 woorden? Een goede focus Het is belangrijk de focus zo sterk mogelijk te houden. Elke extra Great value haalt de focus, sterke relatie en wrijving tussen de values naar beneden
 14. Upgreat | Waarom 2 woorden? De mogelijkheid om zelf richting te kiezen 1 Great value is alsof je geen stuur hebt in een veranderende omgeving. Het is lastig om 1 Great value te hebben en flexibel te blijven in het leven. Soms heb je meer van de ene Value nodig en soms van de andere. Zo kun je je eigen authentieke weg lopen. Resultaten onderzoek Young professionals 2014:
 15. Upgreat | Waarom 2 woorden? Balans Twee Values kunnen elkaar balanceren. Leun je veel op de ene value, dan kun je dat (later) opvangen met de andere Value. Zo raak je nooit uit balans.
 16. Upgreat | Waarom 2 woorden? Tegen de natuur valt niet in te vechten Het lijkt het beste aantal te zijn om nieuwe dingen te creëren Er is een reden dat twee mensen nodig zijn om nieuw leven te creëren. Het is een natuurwet.
 17. Upgreat | Waarom 2 woorden? Twee values kunnen elkaar versterken Als je ze goed mixt en matcht (gecombineerd met de skills die je hebt) kunnen ze elkaar echt versterken, Je het gevoel geven ‘compleet’ te zijn.
 18. Upgreat | Waarom 2 woorden? Twee Great Values geven energie Er is veel beweging, lering en groei in het wrijvingsproces. De groei wil je niet missen. Plus het is lekker om ze een beetje te laten schuren. Je wekt zo energie op. De warme energiestoot op het moment dat de Great Values perfect samen werken en alles op zijn plek valt wil je niet missen. Nu heb je iets om naartoe te werken.
 19. HART EN BREIN © Expand inner greatness
 20. Upgreat | Hart en brein Je twee Great Values brengen je onderbewuste in kaart. Wie je bent en wat je gelukkig maakt. De verwoording van je hart en brein. Het laat tevens zien of je in evenwicht leeft. De balans tussen mijn 2 woorden zag er ongeveer zo uit toen ik het ontdekte: Origineel Effectief
 21. Upgreat | Hart en brein Ofwel: mijn hart had meer invloed op mijn leven dan mijn brein. Een disbalans waardoor ik minder effectief leefde. Door dit inzicht kom ik steeds meer in balans met mijn brein. Ik focus me meer op effectiviteit (waar ik plezier in heb) dat maakt me succesvoller terwijl het energie geeft. Origineel Effectief
 22. Upgreat | Hart en brein In schema ziet dat er zo uit. Als een kompas van je leven. De successdirector. Zorg dat je levens-stuur goed afgesteld staat. Anders loop je eerder scheef in het behalen van je doelen of had je er meer uit kunnen halen.
 23. Upgreat | Hart en brein Belangrijk om te weten: je hebt 3 manieren waarop je je sterkste kracht Kunt inzetten. Op Thrive: vol passie, vanuit jezelf. Survive: om te overleven, meer naar de buitenwereld gericht. en Struggle: Als je het heel zwaar hebt, of zelfs gevaar loopt.
 24. Upgreat | Hart en brein Als je je 2 sterkste woorden weet kun je makkelijk je success-director Invullen: krachten die daar uit voortvloeien. Door in kaart te brengen wat je Sterkste/mooiste eigenschappen zijn heb je meer inzicht op wie je bent en kun je bewuster en gerichter gaan werken aan persoonlijke verbetering/ ontwikkeling. < Sterkste Thriving krachten
 25. Upgreat | Hart en brein Groei door je Great Values te versterken. Allereerst door te zien en begrijpen hoe waardevol ze zijn om vervolgens: 1: De balans tussen hart en brein beter te maken. 2: Thrive eigenschappen en skills beter te maken. 3: Waar nodig te verbeteren. (Survive, Struggle skills) < Sterkste Thriving krachten
 26. GROEI & BLOEI REALISEREN © Expand inner greatness
 27. Upgreat | Hart en brein Als je bewust je ondergeschikte Value versterkt/ aandacht er aan besteedt geeft dat energie en een gebalanceerder gevoel. Je komt sterker in je kracht! En bouwt een sterk fundament nu in jezelf door te doen waar jij energie van krijgt. In het begin is het wennen, maar je zult zien. Als je 2e Great Value sterker werkt is ‘t leuk!
 28. Upgreat | Hart en brein Hart Brein Haal dus het allerbeste uit jezelf en kom in balans! Krijg zo meer toegang tot je allersterkste skills, die worden zo alleen maar sterker. Andersom werkt ‘t ook. Gebruik ze veel en je komt sterker in balans. Het geeft een sterk geluksgevoel.
 29. Upgreat | Hart en brein Hart Brein Haal dus het allerbeste uit jezelf en kom in balans!
 30. Upgreat | Hart en brein Zet thriving skills in van de andere Value in om surviving/struggling skills (die je vaak in de weg zitten) te overtreffen. Je werkt zo positief aan Eigenschappen die jouw effectiviteit, succes en geluk in de weg zitten. Bijvoorbeeld van cross-over: Ben je niet te volgen? Bedenk dan hoe gelukkig je wordt van doelgerichtheid. Zet je ‘bewustheid-kracht’ in.
 31. Upgreat | Hart en brein Bijvoorbeeld van cross-over (2): Ben je in een drammerige bui? Schrijf het eerst van je af of maak een grapje over de situatie. Op die manier kun je jezelf telkens verbeteren zonder dat het veel moeite kost. De verandering wordt dan natuurlijk i.p.v. geforceerd.
 32. EINDE
Anúncio