O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.

Svenskplanering - drake

197 visualizações

Publicada em

Det här är ett läsförståelsematerial som vi använder med eleverna i åk 4, med lästräning och läsförståelse, som lägger grunden till goda resultat i alla ämnen.

Folk har trott på spöken i alla tider. Idag är det inte så många som tror på dem, därför att vi numera kan undersöka sådana saker. Jag säger till eleverna att det är ingen som någonsin har bevisat att spöken verkligen finns.

Publicada em: Educação
 • Seja o primeiro a comentar

 • Seja a primeira pessoa a gostar disto

Svenskplanering - drake

 1. 1. Svenskplanering - drake Tina Forsberg
 2. 2. Läsförståelse-material Det här är ett läsförståelsematerial som vi använder med eleverna i åk 4, med lästräning och läsförståelse, som lägger grunden till goda resultat i alla ämnen. Folk har trott på spöken i alla tider. Idag är det inte så många som tror på dem, därför att vi numera kan undersöka sådana saker. Jag säger till eleverna att det är ingen som någonsin har bevisat att spöken verkligen finns.
 3. 3. Drake En drake ser ut som en blandning mellan en ödla, orm, varan och krokodil. Människor har trott på drakar nästan överallt i världen. I Europa trodde man att draken var listig och ond, den kunde spruta eld och vaktande ofta en stor skatt. Vissa drakar hade vingar som gjorde att den kunde flyga. ord: listig-lurig, smart, lömsk,
 4. 4. Den kinesiska draken - 龙 Den kinesiska draken hade inga vingar och såg ut som en jättestor orm. Det kinesiska namnet för drake är long ( 龙). Till skillnad från den europeiska draken så är den kinesiska draken god och kan inte spruta eld, den lever oftast i havet.
 5. 5. Tre fina barnböcker om drakar Den första och underbaraste drakboken är Berätta om din drake av Jackie Morris. Helt fantastiska bilder. Vi väljer noggrant varje gång våra favoritdrakar. Min favorit är den lilla tibetanska, som man kan ha sittande på örat, där den berättar underbara historier.
 6. 6. Prinsessor och drakar Sju korta berättelser (en för varje veckodag) där sju olika prinsessor möter varsin drake. Det är oväntad, actionfylld och väldigt rolig läsning med massor av fantastiska bilder.
 7. 7. Oskar och den utsvultna draken Den tredje drakboken,Oskar och den utsvultna draken av Ute Krause,handlar om pojken Oskar som istället för att låta sig offras och bli uppäten av draken ordnar till det hela och startar en restaurang för drakar. Ord: utsvultna - mycket mager (på grund av svält)
 8. 8. Tre kända drakar Tre kända drakar är Nidhögg, Fafner och Smaug. Dem kan du läsa om i den nordisika mytologin som handlar om asagudarna. Smaug kan du läsa om i boken Bilbo - en hobbits äventyr.
 9. 9. Den kända draken Fafner Fafner är en drake som vaktade ett skatt. Filmen handlar om drakdödaren Sigurd som är mycket känd speciellt i Tyskland.
 10. 10. Filmen Sigurd Drakdödaren Sagan om Drakdödaren var känd i hela vikingavärlden. Den handlar om en snäll och duktig prins som hamnar i fel sällskap, slår ihjäl en drake och får en guldskatt som stulits från en fisk.
 11. 11. Den kända draken Smaug Man kan läsa om Smaug i boken Bilbo - en hobbits äventyr, av John Ronald Reuel Tolkien, i 1937. Tolkien föddes 1892 i Sydafrika, flyttade med sin mamma och sin yngre bror vid 3 års ålder till Tyskland. Tolkien fick fyra barn och två av dem lever än idag. En hobbits äventyr skrev Tolkien till sina egna barn och då den publicerades 1937 blev den genast en stor succé. Tolkiens rika fantasi har skapat en värld så levande och verklig att man kan svära på att den har funnits en gång i uråldrig tid, på den riktiga sagotiden.
 12. 12. Boken Bilbo - en hobbits äventyr Översättning Hobbiten eller bort och hem igen Här börjar Sagan om ringen. Bilbo - en hobbits äventyr är föregångaren till J.R.R Tolkiens berömda trilogi om Härskarringen. Bilbo följer med den store trollkarlen Gandalf i jakten på dvärgarnas guldskatt. Otaliga faror och svårigheter tornar upp sig på vägen. Med list och tur lyckas Bilbo och hans följe ta sig fram till den ruvande draken Smaug för den avgörande striden. ord: ruvande - ruvande höna föregångaren - tidigare modell
 13. 13. Filmen - The Hobbit The Hobbit är en film som är baserad på J.R.R. Tolkiens roman Bilbo – En hobbits äventyr.
 14. 14. Frågor till Drake 1. Vilka djur ser en drake ut som? 2. Var på jorden trodde man på drakar? 3. Vad är det kinesiska namnet för drake? 4. Var alla drakar onda? 5. Skriv namnen på tre kända drakar?
 15. 15. Uppgifter 1. Svara på frågorna. 2. Skriv 1- 4 meningar om drake. 3. Rita en bild på en drake.

×