O slideshow foi denunciado.
Seu SlideShare está sendo baixado. ×

Liefde als kruispunt. Kruisaanvaarding van de vormelingen (A04 Ten Bos 2023)

Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Carregando em…3
×

Confira estes a seguir

1 de 44 Anúncio

Liefde als kruispunt. Kruisaanvaarding van de vormelingen (A04 Ten Bos 2023)

Baixar para ler offline

Teksten en liederen die geprojecteerd werden tijdens vierde zondag door het jaar, kruisaanvaardings4ing door de vormselcatechese (cyclus A 2023) op Ten Bos– Sint Amanduskerk Erembodegem. De teksten van onze vieringen zijn te vinden op de website: https://www.kerknet.be/parochie-aalst-hopparochie/inspiratie/vieringen-op-ten-bos

Teksten en liederen die geprojecteerd werden tijdens vierde zondag door het jaar, kruisaanvaardings4ing door de vormselcatechese (cyclus A 2023) op Ten Bos– Sint Amanduskerk Erembodegem. De teksten van onze vieringen zijn te vinden op de website: https://www.kerknet.be/parochie-aalst-hopparochie/inspiratie/vieringen-op-ten-bos

Anúncio
Anúncio

Mais Conteúdo rRelacionado

Semelhante a Liefde als kruispunt. Kruisaanvaarding van de vormelingen (A04 Ten Bos 2023) (20)

Mais de Ten Bos (20)

Anúncio

Mais recentes (20)

Liefde als kruispunt. Kruisaanvaarding van de vormelingen (A04 Ten Bos 2023)

 1. 1. K ruisAanvaarding V ormelingen 2023
 2. 2. Shake, shake, shake, schud de wereld door elkaar, want de droom van God is nog helemaal niet klaar. Shake, shake, shake, schud de wereld door elkaar, Wij gaan proberen, nog eens duizend jaar. 1. Ik zie de wereld week na week, de grote kloof die maakt me bleek, het zit niet goed, het houdt geen steek. Stop! en shake. 2. Je leest en rekent nog niet goed omdat je heel hard werken moet 't Is zonde, daarom roepen wij: Stop ! En shake ! 3. Toch hoeft geen onrecht te bestaan, kan werk en school tesamengaan, Maar als dat niet kan roepen wij: Stop ! En shake ! 4. De kind'ren hebben ook een stem en rechten die je zeker kent we roepen daarom met hen mee: Stop ! En shake!
 3. 3. Shake, shake, shake, schud de wereld door elkaar, want de droom van God is nog helemaal niet klaar. Shake, shake, shake, schud de wereld door elkaar, Wij gaan proberen, nog eens duizend jaar. 1. Ik zie de wereld week na week, de grote kloof die maakt me bleek, het zit niet goed, het houdt geen steek. Stop! en shake. 2. Je leest en rekent nog niet goed omdat je heel hard werken moet 't Is zonde, daarom roepen wij: Stop ! En shake ! 3. Toch hoeft geen onrecht te bestaan, kan werk en school tesamengaan, Maar als dat niet kan roepen wij: Stop ! En shake ! 4. De kind'ren hebben ook een stem en rechten die je zeker kent we roepen daarom met hen mee: Stop ! En shake!
 4. 4. Shake, shake, shake, schud de wereld door elkaar, want de droom van God is nog helemaal niet klaar. Shake, shake, shake, schud de wereld door elkaar, Wij gaan proberen, nog eens duizend jaar. 1. Ik zie de wereld week na week, de grote kloof die maakt me bleek, het zit niet goed, het houdt geen steek. Stop! en shake. 2. Je leest en rekent nog niet goed omdat je heel hard werken moet 't Is zonde, daarom roepen wij: Stop ! En shake ! 3. Toch hoeft geen onrecht te bestaan, kan werk en school tesamengaan, Maar als dat niet kan roepen wij: Stop ! En shake ! 4. De kind'ren hebben ook een stem en rechten die je zeker kent we roepen daarom met hen mee: Stop ! En shake!
 5. 5. Shake, shake, shake, schud de wereld door elkaar, want de droom van God is nog helemaal niet klaar. Shake, shake, shake, schud de wereld door elkaar, Wij gaan proberen, nog eens duizend jaar. 1. Ik zie de wereld week na week, de grote kloof die maakt me bleek, het zit niet goed, het houdt geen steek. Stop! en shake. 2. Je leest en rekent nog niet goed omdat je heel hard werken moet 't Is zonde, daarom roepen wij: Stop ! En shake ! 3. Toch hoeft geen onrecht te bestaan, kan werk en school tesamengaan, Maar als dat niet kan roepen wij: Stop ! En shake ! 4. De kind'ren hebben ook een stem en rechten die je zeker kent we roepen daarom met hen mee: Stop ! En shake!
 6. 6. Shake, shake, shake, schud de wereld door elkaar, want de droom van God is nog helemaal niet klaar. Shake, shake, shake, schud de wereld door elkaar, Wij gaan proberen, nog eens duizend jaar. 1. Ik zie de wereld week na week, de grote kloof die maakt me bleek, het zit niet goed, het houdt geen steek. Stop! en shake. 2. Je leest en rekent nog niet goed omdat je heel hard werken moet 't Is zonde, daarom roepen wij: Stop ! En shake ! 3. Toch hoeft geen onrecht te bestaan, kan werk en school tesamengaan, Maar als dat niet kan roepen wij: Stop ! En shake ! 4. De kind'ren hebben ook een stem en rechten die je zeker kent we roepen daarom met hen mee: Stop ! En shake!
 7. 7. Goede God, vergeef me als ik fout zat want soms heb ik het mis. Goede God, help me Jou te volgen ook als het moeilijk is. (Peter Biesbrouck)
 8. 8. 1 Houden van mensen is rijk zijn in nood elkander geven het dagelijks brood. 2 Houden van mensen: bevrijdend geheim, om voor een ander een woonplaats te zijn. 3 Houden van mensen is warmte en licht: elkander tonen je ware gezicht. 4 Houden van mensen is spelenderwijs aarde herscheppen tot nieuw paradijs. 5 Houden van mensen zoals Hij het deed die met ons deelde ons lief en ons leed. (Peter Biesbrouck)
 9. 9. 1 Houden van mensen is rijk zijn in nood elkander geven het dagelijks brood. 2 Houden van mensen: bevrijdend geheim, om voor een ander een woonplaats te zijn. 3 Houden van mensen is warmte en licht: elkander tonen je ware gezicht. 4 Houden van mensen is spelenderwijs aarde herscheppen tot nieuw paradijs. 5 Houden van mensen zoals Hij het deed die met ons deelde ons lief en ons leed. (Peter Biesbrouck)
 10. 10. 1 Houden van mensen is rijk zijn in nood elkander geven het dagelijks brood. 2 Houden van mensen: bevrijdend geheim, om voor een ander een woonplaats te zijn. 3 Houden van mensen is warmte en licht: elkander tonen je ware gezicht. 4 Houden van mensen is spelenderwijs aarde herscheppen tot nieuw paradijs. 5 Houden van mensen zoals Hij het deed die met ons deelde ons lief en ons leed. (Peter Biesbrouck)
 11. 11. Plus
 12. 12. Kruis punt
 13. 13. Kruis
 14. 14. We bidden dat we licht voor elkaar mogen zijn en Jij God, olie in de lamp (Peter Biesbrouck)) We bidden dat we licht voor elkaar mogen zijn en Jij God, olie in de lamp
 15. 15. Ik geloof, ik vertrouwen waag de sprongom te geloven overtwijfelsheenweet ik heel diepvanbinnen, weet ik zeker,dat Hij zoektnaar mij. Godblijft niet boven,ver weg vanmij, maar wil steedsweer iets nieuwsbeginnen,...
 16. 16. Als een Vader ben Jij elke morgen Schepper van de wereld die ik ken: wat ik zie en wat ik niet zie, waar en hoe en wie ik ben.
 17. 17. Als Jouw Geest die brandt en ons bijeenbrengt Adem die ons voedt en inspireert, die in ons droomt van Jouw schepping: deze wereld omgekeerd.
 18. 18. [Vg.] In Jouw Naam zijn wij hier samen. Wij noemen Jou, tastend en twijfelend: God en Vader, Drager, Grond van alle leven. Niemand heeft Jou ooit gezien, maar Jij bent niet ver. Er zijn vele wegen maar wij komen Je telkens weer tegen, op de kruispunten waar mensen elkaar beminnen, genade zijn voor elkaar en de wereld dienen. Daarvoor willen wij Jou danken!
 19. 19. [Al.] Wij zien Jou aan het werk in de liefde tussen mensen, in groeiende solidariteit, in blijvende verbondenheid.
 20. 20. [Vg.] Wij zien Jou aan het werk in Jezus, Je zoon: de woorden die Hij sprak, waren Jouw woorden, en worden nu ook de onze. Zijn keuze voor de kleine mensen was Jouw keuze, en wordt nu ook de onze.
 21. 21. [Al.] Door zijn woorden heb Jij Jouw droom in ons gezaaid: dat lammen niet lam blijven en doven niet doof. Dat er voor elke mens leven mogelijk is. Wij willen Hem hier uitnodigen rond deze tafel om te blijven doen wat hij heeft gedaan.
 22. 22. [Vg.] Want op de avond, voordat Hij aan het kruis zijn leven voor ons gaf… [consecratie] Daarom bidden wij Jou:
 23. 23. [Al.] Beziel ons met Jezus’ Geest. zodat wij vanuit zijn inspiratie de fantasie bewaren en wegen blijven vinden naar de nieuwe toekomst .
 24. 24. [Vg.] En dat wij niet vergeten dat velen op ons blijven rekenen: Zij van wie wij houden en zij van wie wij nog niet genoeg houden. Dat wij niet vergeten dat we samen met hen op weg zijn naar een wereld met kleuren die God al vanaf het begin gedroomd heeft. Dat wij evenmin vergeten al diegenen die van ons zijn heengegaan: … Dat zij tot ons blijven spreken, ons verder oproepen en inspireren, ook nu zij gestorven zijn
 25. 25. [Al.] Beziel ons met Jouw Geest zodat wij elkaar dragen, verdragen en verder dragen Zodat wij zelf een teken van Jouw liefde mogen worden.
 26. 26. Onze Vader, die in de hemel zijt, uw naam worde geheiligd, uw rijk kome, uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel. Geef ons heden ons dagelijks brood en vergeef ons onze schulden, zoals ook wij vergeven aan onze schuldenaren, en breng ons niet in beproeving, maar verlos ons van het kwade. Want van U is het koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid tot in eeuwigheid. Amen.
 27. 27. Vrede voor jou, Vrede voor jou, Vrede voor jou, (Löwenthal Tom)
 28. 28. This little light of mine I’m gonna let it shine This little light of mine I’m gonna let it shine This little light of mine I’m gonna let it shine Let it shine, let it shine, let it shine
 29. 29. K ruisAanvaarding V ormelingen 2023

×