O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.

Mesenaatti hybridirahoitus

36 visualizações

Publicada em

2019-05-27 Demokratiakokeilut2020 Jänicke

Publicada em: Governo e ONGs
  • Seja o primeiro a comentar

  • Seja a primeira pessoa a gostar disto

Mesenaatti hybridirahoitus

  1. 1. joukkorahoitus on kansainvälisesti vakiintunut rahoitusmuoto, jossa ihmiset osallistuvat yhdessä heille tärkeän hankkeen kuten palvelun, yhteisön, yrityksen, teoksen tai tuotekehitysprojektin, rahoittamiseen.
  2. 2. JOUKKORAHOITUSTA on MONENLAISTA • osakesijoittamispohjaista • lainapohjaista • lahjoituspohjaista • vastikepohjaista - kuten Mesenaatissa
  3. 3. Match Crowdfunding * Civic crowdfunding * Yhteisrahoitus = Hybridirahoitus
 
 
 
 Match Crowdfunding * Civic crowdfunding * Yhteisrahoitus Hybridirahoitus
 
 
 

  4. 4. Kunnan oma joukkorahoitussivu
 
 
 

  5. 5. 
 Kunta ja sen asukkaat voivat yhdessä rahoittaa asukkaille tärkeitä projekteja Eri sektorit tuovat resurssinsa ja rahoituksensa yhteen joukkorahoitusalustalla 
 
 
 
 

  6. 6. MIKSI?
 
 Kunnan tulisi mennä mukaan sinne missä ihmiset jo toimivat ja osallistuvat 
 Joukkorahoituspalvelut ovat keskeinen osa uutta osallistumisen yhteiskuntaa. Ne tarjoavat alustan jolla kunta voi kohdata kuntalaiset yhteisen tekemisen äärellä ja osallistua sen tukemiseen mikä on kuntalaisille itselleen tärkeää. Instituutioiden osallistumisen on havaittu lisäävän joukkorahoittajien ja joukkorahoituksen määrää. Rahoitukseen tulee kerrannaisvaikutus. 

  7. 7. 
 se osallistaa
 se on demokraattista se on läpinäkyvää se on ketterää
 se sitouttaa
 se lisää tarjolla olevan rahoituksen määrää
 
 
 
 
 HYÖTYJÄ
  8. 8. Kunta voi sitoa oman rahoitusosuutensa ihmisten omaan rahoitusosuuteen, esimerkiksi niin että se tuplaa ihmisten itse joukkorahoituksella keräämän rahoituksen. 
 
 
 
 


×