O slideshow foi denunciado.
Seu SlideShare está sendo baixado. ×

CODECS COMPETENȚE ANTREPRENORIALE curs StartUP.pdf

Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Carregando em…3
×

Confira estes a seguir

1 de 4 Anúncio

CODECS COMPETENȚE ANTREPRENORIALE curs StartUP.pdf

Baixar para ler offline

fie că ai ani în spate de experiență antreprenorială sau te afli la început de drum, există un lucru pe care orice antreprenor ce își dorește reușita îl are în comun: Dezvoltarea continuă a competențelor sale.
Iată, din practica noastră, care sunt cele mai importante competențe de care ai nevoie, indiferent că te afli la început de drum sau ai ani de antreprenoriat în spate.

fie că ai ani în spate de experiență antreprenorială sau te afli la început de drum, există un lucru pe care orice antreprenor ce își dorește reușita îl are în comun: Dezvoltarea continuă a competențelor sale.
Iată, din practica noastră, care sunt cele mai importante competențe de care ai nevoie, indiferent că te afli la început de drum sau ai ani de antreprenoriat în spate.

Anúncio
Anúncio

Mais Conteúdo rRelacionado

Diapositivos para si (20)

Semelhante a CODECS COMPETENȚE ANTREPRENORIALE curs StartUP.pdf (20)

Anúncio

Mais recentes (20)

Anúncio

CODECS COMPETENȚE ANTREPRENORIALE curs StartUP.pdf

  1. 1. #CODECS Competente Antreprenoriale 1 #antreprenoriat #antreprenoriat Thomas Edison a spus că geniul este 1% inspirație și 99% transpirație. Cam așa, credem noi, este și cu a fi antreprenor de succes. Pentru că, oricâtă inspirație am avea, oricât de genială ar fi ideea de afaceri, fără canalizarea lor corectă pe baza unor competențe pe care să ni le îmbunătățim continuu, vom privi mereu la succes ca la un obiectiv, fără să îl transformăm și într-o caracteristică continuă. Așadar, fie că ai ani în spate de experiență antreprenorială sau te afli la început de drum, există un lucru pe care orice antreprenor ce își dorește reușita îl are în comun: Dezvoltarea continuă a competențelor sale. Iată, din practica noastră, care sunt cele mai importante competențe de care ai nevoie, indiferent că te afli la început de drum sau ai ani de antreprenoriat în spate:
  2. 2. #CODECS Competente Antreprenoriale 2 #antreprenoriat 1. Managementul afacerilor Antreprenorii de succes se bazează pe abilitățile lor de afaceri pentru a gestiona și a conduce o afacere sau o marcă. Dezvoltarea competențelor tale de management al afacerii poate însemna dezvoltarea capacității proprii de a îndeplini mai multe sarcini, de a delega responsabilități subordonaților și de a lua decizii cu privire la sănătatea și rentabilitatea afacerii. 2. Lucrul în echipa și leadership A deveni un antreprenor de succes poate însemna, de asemenea, să îți asumi roluri de conducere și să lucrezi ca parte a unei echipe. A fi tu proprietarul unei afaceri înseamnă că, cel mai probabil, vei acționa atât ca supervizor, cât și ca parte a unei echipe și va trebui să te bazezi pe competențe eficiente de conducere pentru a îți motiva echipa. 3. Comunicare și ascultare Orice antreprenor ar trebui să dezvolte competențe eficiente de comunicare. De la ascultarea activă, la discuțiile din timpul întâlnirilor, capacitatea de a comunica eficient te poate ajuta să lucrezi cu ceilalți pentru a îți construi și gestiona afacerea. De asemenea, comunicarea eficientă se poate traduce și în modul în care îți promovezi marca. Spre exemplu, mesajele eficiente și clare prin e-mailuri, marketing de conținut, social media și alte metode de publicitate pot influența pozitiv modul în care ajungi la piața țintă. 4. Servicii pentru clienții Indiferent de industria în care te aventurezi ca antreprenor, s-ar putea să fie nevoie totuși să-ți dezvolți abilități eficiente de servicii și relații cu clienții. De la discuții cu potențiali clienți, până la discuții despre încheierea de parteneriate, abilitățile eficiente de asistență pentru clienți te pot ajuta să te conectezi cu baza de clienți și să te asiguri că marca ta oferă produsele sau serviciile de care piața pe care o vizezi are nevoie. 5. Competențe financiare Deținerea unei afaceri însemnă și să ai grijă de aspectele de organizare și urmărire a proceselor financiare ale acesteia. De aceea, este necesar să dezvolți abilități financiare, fie că vorbim de aspecte de organizare, procedurale, de planificare sau software-uri specifice.
  3. 3. #CODECS Competente Antreprenoriale 3 #antreprenoriat 6. Competențe analitice și de rezolvare a problemelor Dacă nu îți dorești jumătăți de măsură în afacerea ta, ai nevoie și de abilități excepționale de analiză și de rezolvare a problemelor. Zilnic, există multe aspecte ale construirii sau gestionării unui brand sau ale unei afaceri care necesită decizii dificile, găsirea de soluții la obstacole și utilizarea gândirii creative pentru a dezvolta planuri și strategii care te vor ajuta să îți atingi obiectivele de afaceri. 7. Competențe de gândire critică Abilitățile de gândire critică, cum ar fi abilitățile analitice, pot fi necesare pentru dezvoltarea abilităților tale antreprenoriale generale. Capacitatea de a privi corect și eficient problemele, situațiile, proiectele și operațiunile din perspective diferite poate ajuta la luarea deciziilor și la rezolvarea problemelor. Abilitățile de gândire critică pot fi, de asemenea, necesare pentru planificarea strategică și evaluarea abordărilor pe care le utilizezi pentru a face schimbări sau a-ți îmbunătăți strategiile de afaceri. 8. Gândire strategică și abilități de planificare Abilitățile de gândire critică se pot traduce și în abilități de gândire strategică. Antreprenorii care au construit mărci și afaceri de succes și-au aplicat abilitățile de planificare strategică pentru a dezvolta strategii de creștere și dezvoltare a afacerilor lor. Pentru a avea succes ca antreprenor, este nevoie de planificare și capacitatea de a gândi strategic, care îți permite să găsești modalități de a-ți învinge concurența, de a-ți crește acoperirea pe piață sau de a implementa strategii eficiente pentru a-ți atinge obiectivele. 9. Competențe tehnice Datorită disponibilității programelor software pentru analiză financiară, planificare, marketing și alte procese de afaceri, poate fi extrem de benefic și chiar indicat să îți dezvolți astfel de competențe Antreprenorii cu abilități tehnologice eficiente pot folosi software și alte abordări digitale pentru gestionarea proiectelor, urmărirea vânzărilor și a veniturilor și măsurarea performanței creșterii afacerii. 10. Gestionarea timpului și abilități organizatorice Gestionarea timpului și organizarea sunt, de asemenea, abilități importante pe care orice antreprenor trebuie să le aibă. Strategiile care pot ajuta la dezvoltarea acestor seturi de abilități includ împărțirea sarcinilor în liste de activități gestionabile și stabilirea de termene limită și obiective realizabile pentru tine și pentru echipa ta.
  4. 4. #CODECS Competente Antreprenoriale 4 #antreprenoriat În plus, poți implementa tehnologia pentru a te ajuta să îți menții organizate fișierele de afaceri sau să folosești un asistent de birou care să te ajute să păstrezi organizate documentele, înregistrările de afaceri și fișierele clienților. 11. Competențe de branding, marketing și networking Antreprenorii își pot petrece cea mai mare parte a timpului în activități de marketing și relații cu alți profesioniști pentru a-și promova și dezvolta mărcile. Capacitatea de a implementa strategii de branding și marketing de succes poate fi un aspect esențial pentru a deveni antreprenor. De aceea, aceste abilități, cu atât mai mult în actuala dinamică de afaceri, devin un atuu pentru orice antreprenor. Dacă te-am convins sau măcar ți-am stârnit curiozitatea, te așteptăm să descoperi Cursul de competențe atreprenoriale marca CODECS pentru acel pas care să facă diferența în creșterea ta profesională și personală. Alegerea îți aparține pe deplin. Noi suntem pregătiți să îți oferim condiții de excelență atât în formarea ta profesională, cât și în ceea ce privește siguranța ta. Accesează întregul Calendar de cursuri și evenimente CODECS. Pentru a fi informat cu privire la ofertele și resursele pe care ți le punem la dispoziție, te așteptăm și pe www.facebook.com/CODECSNetwork, pe pagina de LinkedIn- https://www.linkedin.com/company/codecs, pe grupurile noastre specializate, în grupul celor care primesc newslettere personalizate nevoilor și intereselor lor, cât și pe Instagram- https://www.instagram.com/codecs_romania/?hl=ro. Pentru informațiile de care ai nevoie privitoare la programele CODECS, poți accesa www.codecs.ro. Un consultant CODECS îți stă la dispoziție la numerele de telefon 021.252.51.82/3/4 și la adresa de e-mail sales@codecs.ro. Echipa CODECS

×