Anúncio
Nits a sant cugat 2014
Nits a sant cugat 2014
Nits a sant cugat 2014
Nits a sant cugat 2014
Anúncio
Nits a sant cugat 2014
Nits a sant cugat 2014
Nits a sant cugat 2014
Nits a sant cugat 2014
Nits a sant cugat 2014
Anúncio
Nits a sant cugat 2014
Nits a sant cugat 2014
Próximos SlideShares
Sons ClàssicsSons Clàssics
Carregando em ... 3
1 de 11
Anúncio

Mais conteúdo relacionado

Similar a Nits a sant cugat 2014(16)

Anúncio

Mais de Premsa Sant Cugat(20)

Anúncio

Nits a sant cugat 2014

 1. Del 13 de juny al 14 de novembre de 2014
 2. Les Nits a Sant Cugat arriben a la seva segona edició amb més d’una vintena de proposes culturals amb marcat accent santcugatenc, que ompliran de vida artística diferents espais emblemàtics de la ciutat, principalment l’impressionant claustre romànic del nostre Monestir. Durant els mesos d’estiu, els santcugatencs podran gaudir de la variada programació de les Nits de Música al Claustre, amb concerts de jazz, música de cambra, cors, recitals lírics, òpera, cobla i fins i tot, una jove orquestra simfònica. A més a més, aquest any el cicle ens oferirà dos concerts commemoratius del Tricentenari del 1714, amb música de l’època, que tornarà a sonar després de restat segles en l’oblit. El marc del Claustre també acollirà un recital líric a benefici de la Fundació Victoria de los Ángeles, fundació que manté viu el llegat de la irrepetible soprano catalana i que promou diferents activitats relacionades amb el bel canto, com classes magistrals, concerts, conferències, etc. D’altra banda, fins ben entrada la tardor, les Visites de nit amb notes musicals, enguany temàtiques, ens faran conèixer diferents vessants de la història i de l’art del Monestir així com els usos i costums dels monjos, amb l’al·licient d’escoltar un petit concert de cambra al Claustre un cop finalitzada la visita. Els amants del jazz tindran una cita amb Celler de Jazz en un nou espai recentment recuperat per a la ciutat, el Celler Modernista, que es revela com el lloc idoni per gaudir de ritmes vibrants a les nits d’estiu. Com a homenatge a la seva antiga activitat vinícola, el públic podrà degustar d’una copa de vi a la barra que es muntarà per a la ocasió. I per aquells que passin l’agost a Sant Cugat, podran gaudir de les Llegendes nocturnes al Monestir, visitar les dependències monàstiques de nit i deixar-se embolcallar per les històries que han succeït entre els seus murs mil·lenaris, a mig camí entre la realitat i la llegenda. El teatre, en el seu vessat de lectura dramatitzada, serà present a les nits d’estiu en les Lectures a la fresca, que aquest any celebren el seu 10è aniversari. L’Associació Amics de Pedra i Sang ens presentarà una selecció de quatre de les lectures més potents que han interpretat al llarg d’aquests deu anys. De teatre, també en gaudirem al Teatre Auditori amb l’espectacle Onze.Nou.CATorze, de Zitzània Teatre. El veterà actor Feliu Formosa i el jove Marc Balaguer (conegut per la sèrie Polseres Vermelles) encapçalen el repartiment d’aquest musical, una mena de Retorn al futur a la catalana, amb un viatge en el temps de l’actualitat fins l’11 de setembre de 1714. Us convidem a viure totes aquestes experiències que ben segur situaran la cultura en el centre de la vida ciutadana de Sant Cugat.
 3. JUNY_________________________________________________ . Nits de Música al Claustre Divendres, 13 de juny, 22 h LA VELLA DIXIELAND & MARIAN BARAHONA COOKING La Vella Dixieland porta més de 30 anys “cuinant” el bo i millor del jazz i oferint concerts on el ritme encomanadís i la complicitat amb el públic configuren els ingredients principals. La veu de Marian Barahona, una de les millors del jazz català, acaba d’arrodonir una recepta que, se’ns dubte, farà vibrar el públic. Visites de nit amb notes musicals Dissabte, 14 de juny, 20.30 h Claustre del Monestir Visita “Indumentària medieval: com vestien els monjos?” Concert de Joan Pons, flauta travessera Obres de J.S. Bach, C.Ph. E. Bach, Debussy i Takemitsu. Nits de Música al Claustre Divendres, 20 de juny, 22 h DEL VIRTUOSISME ITALIÀ AL TEMPERAMENT IBÈRIC Patrícia de No, flauta Jaume Torrent, guitarra Dos esplèndids músics oferiran obres dels italians Pagannini i Castelnuovo- Tedesco que contrastaran amb la personalitat ibèrica i sud-americana de Falla, Villalobos, Piazzolla i Torrent. Un concert on la càlida sonoritat dels dos instruments captivarà per la seva emotivitat i força.
 4. JULIOL _______________________________________________ Lectures a la fresca Dijous, 3 de juliol, 22 h Plaça de l’alcalde Magí Bartralot LA SENYORA FLORENTINA I EL SEU AMOR HOMER De Mercè Rodoreda Dolors Vilarasau, adaptació i direcció En aquesta peça teatral, Rodoreda ens parla de la condició de dona i crea l’inoblidable personatge de la Zerafina, la criada papissota de la Senyora Florentina, que després, com un esqueix de l’obra, recuperaria en un conte del mateix nom. Nits de Música al Claustre Divendres, 4 de juliol, 22 h ANTONI ROSSELL CANÇONS I ROMANÇOS POPULARS CATALANS DE LA GUERRA DE SUCCESSIÓ (s. XVIII) Amb la Societat Coral La Lira (Eloi Jover, direcció) Per commemorar el Tricentenari del 1714, Antoni Rossell, després d’una acurada investigació i reconstrucció musical, treu a la llum el ric patrimoni musical popular català d’aquest període, que fou prohibit després de la pèrdua de la guerra de successió i oblidat. Nits de Música al Claustre Dissabte, 5 de juliol, 22 h ÒPERA DE CAMBRA DE SANT CUGAT MOZAREL·LA Txell Manyoses, direcció escènica Daniel Garcia i Mariona Benet, direcció La música sempre expressiva de Mozart sovint ens parla de l’amor. L’escena ens situa en un ambient rural, als anys 50. Un grup d’homes espera impacient l’arribada d’un autobús de noies que passaran amb ells el cap de setmana. A banda de l’alcalde, tots són solters o vidus. Per això, aquesta visita pot marcar un canvi decisiu en les seves vides.
 5. Nits de Música al Claustre Dimecres, 9 de juliol, 21 h CORAL SANT JORDI, COR DE CAMBRA ANTON BRUCKNER I COR GAOS SONS POLICORALS Lluís Vila i Casañas, Fernando L. Briones i Júlia Sesé, direcció Tres cors d’altíssim nivell musical, una gran massa coral de cent cinquanta cantants, s’uneixen per oferir un concert a capella únic, que culminarà amb l’excepcional interpretació de l’obra Spem in alium de Thomas Tallis, per a cor a quaranta veus. Lectures a la fresca Dijous, 10 de juliol, 22 h Plaça de Pep Ventura CABARET PORCEL Ignasi Roda, dramatúrgia Dolors Vilarasau, direcció Baltasar Porcel, molt influenciat pel teatre de Bertol Brecht, escriu dues peces curtes, Història d'una guerra i El general, que s’interpretaran en una versió en format cabaret alemany. Com un encaix de nines russes, s’insereix una de les peces dins de l'altra en un espectacle amb cançons i música en directe. Nits de Música al Claustre Divendres, 11 de juliol, 22 h ORQUESTRA DE CAMBRA ACADÈMICA/EMMVA Ensemble LES CORDES ROMÀNTIQUES Carles Miró, direcció L’orquestra interpretarà obres dels compositors Dvorák, Grieg, Nielsen i Elgar, en un repertori molt exigent per al conjunt de cordes. Peces que reflecteixen les inquietuds del nacionalisme romàntic a les acaballes del s. XIX, que emfatitzava l’estètica de la natura i la cultura històrica de cada país tintada de nostàlgia romàntica.
 6. Nits de Música al Claustre Dissabte, 12 de juliol, 20.30 h XI CURS INTERNACIONAL DE CANT PREMI DE CANT CAMERATA SANT CUGAT I CONCERT DE CLOENDA Aquest concurs de cant organitzat per Camerata Sant Cugat, en el que participen els alumnes del curs, culmina en un concert de cloenda interpretat per cantants lírics de primera línia. Una excel·lent oportunitat per escoltar les àries més famoses de l’òpera i de gaudir de veus que, en breu, podrien sonar a les millors sales del país. Fundació Victoria de los Ángeles Diumenge, 13 de juliol, 21 h Claustre del Monestir CICLE “LUCERO NUESTRO” Júlia Farrés, soprano David Alegret, tenor Lourdes i Luís Pérez- Molina, piano Nancy Fabiola Herrera, direcció artística El cicle “Lucero Nuestro”torna a la nostra ciutat amb les veus de la reconeguda soprano Júlia Farrés i David Alegret, considerat un dels millors tenors lírico-lleugers actuals. Un recital a benefici de la Fundació on escoltarem obres de Mozart, Donizetti, Schumann i Toldrà. Lectures a la fresca Dijous, 17 de juliol, 22 h Avinguda Gaudí PASSI-HO BÉ, SENYOR SAGARRA! Dolors Vilarasau i Ignasi Roda, dramatúrgia Dolors Vilarasau, direcció Els volums Cafè, copa i puro i L’aperitiu recullen articles on Sagarra, amb to irònic i mordaç, retrata personatges i costums d’una època. Es construeix un cafè literari on aquests articles i alguns poemes prendran un primer pla en forma de paraula o de cançó.
 7. Nits de Música al Claustre Divendres, 18 de juliol, 22 h CUM CANTICO 1714, EL SETGE DE BARCELONA Xavier pagès, baríton Santiago Figueras, tiorba i guitarra barroca Clara Hernández, viola da gamba Enric Arquimbau, actor Aquest concert dramatitzat permet de reviure el setge de Barcelona i els anys previs, a través dels ulls i vivències del rellevant músic català, Tomàs Milans i Godayol. Els esdeveniments de la guerra a la ciutat s’enllacen amb la música popular, oficial i religiosa de l’època. Lectures a la fresca Dijous, 24 de juliol, 22 h Jardins del Monestir- Espai dels castanyers LES DONES SÀVIES, de Molière Dolors Vilarasau, dramatúrgia i direcció Molière, el gran retratista dels vicis humans, posa en boca d'aquestes dones saberudes i dels seus acòlits, vicis com la pedanteria, l'adulació o la vanitat, amb un llenguatge florit i ric. Uns versos magistralment traslladats al català per Josep Maria Vidal que, amb aquesta obra, va guanyar el premi de traducció Josep Maria de Sagarra el 1993.
 8. AGOST _______________________________________________ Llegendes nocturnes al Monestir Dissabte, 2, 9 i 23 d’agost, 22 h Sortida des de l’Oficina de Turisme És tot un privilegi visitar les dependències monàstiques de nit i escoltar les històries viscudes entre les seves parets imponents, envoltats per la intimitat i misteri que proporciona la nocturnitat. Com a colofó d’aquesta visita, s’oferirà als participants un pastisset d’origen medieval que els monjos del Monestir menjaven en ocasions especials. SETEMBRE____________________________________________ Nits de Música al Claustre Divendres, 5 de setembre, 22 h COBLA JOVENÍVOLA DE SABADELL L’EMOCIÓ DE LA COBLA + J.S. PAPASSEIT Joan Lluís Moraleda, direcció Obres extraordinàries i de gran exigència pels músics, per a un concert on el timbre de la cobla prendrà tonalitats de gran bellesa. Enmig de la música, poemes de Salvat-Papasseit, un contrapunt literari per parlar de l’amor a través dels versos del poeta. Un espectacle vestit per emocionar les ànimes dels més exigents. Celler de jazz Dissabte, 6 de setembre, 22 h Celler Modernista OPEN GATE Susana Sheiman, veu Xavier Algans, piano Artur Regada, contrabaix Susana Sheiman és una de les grans vocalistes del jazz espanyol actual amb una versatilitat enorme que posa al servei d’un repertori on hi tenen cabuda tot tipus d’estils. L’acompanyaran dos músics de brillant trajectòria, el pianista Xavier Algans, membre de Big Band Jazz Terrassa, i Artur Regada, tot un clàssic de l’escena swing catalana.
 9. Nits de Música al Claustre Divendres, 19 de setembre, 22 h CORAL CANTIGA LIEBESLIEDER Josep Prats, direcció Un espectacle dedicat exclusivament al Lied alemany i català. Els solistes Ulrike Haller, Marta Cordomí, Michael Terry i Jordi Ricart interpretaran els Liebeslieder Walzer de Brahms, i la gran massa coral de la Cantiga, una col·lecció dels millors lieder (cançons) contemporanis catalans de Toldrà, Serra i Guinovart, amb poemes de Maragall, Carner, Sagarra i Garcés. Nits de Música al Claustre Dissabte, 20 de setembre, 22 h ORQUESTRA FUSIÓ SANT CUGAT ELS JOVES I LA MÚSICA Xavier Pagès i Enric Mestre, direcció Els músics joves seran els protagonistes absoluts d’aquest concert: interpretaran música simfònica clàssica de Haydn i Rossini i una segona part dedicada als segles XX i XXI, amb bandes sonores de pel·lícules, musicals, swing i jazz clàssic i fusió de Chick Corea. Visites de nit amb notes musicals Divendres, 26 de setembre, 20.30 h Claustre del Monestir Visita “El Monestir com a centre de poder” Concert del quartet de violes 4 x Do Alberto Romero, Maria Juan, Josep Bracero i Laia Martí Obres de Frank, Bizet, Chabrier, Debussy i Sant-Saëns.
 10. OCTUBRE ____________________________________________ Visites de nit amb notes musicals Divendres, 24 d’octubre, 20.30 h Claustre del Monestir Visita “L’evolució arquitectònica del Claustre” Concert d’Esther Piñol, arpa Obres de Hasselmans, Trnecek, Grandjany i Falla. NOVEMBRE___________________________________________ Visites de nit amb notes musicals Divendres, 14 de novembre, 20.30 h Claustre del Monestir “Iconografia: els capitells del claustre” Concert a càrrec de Ximena Agurto (soprano), Eduardo Javier (clarinet) i Farid Bechara (guitarra) Obres de Rodrigo, Falla, Morera, Piazzolla i Valderrama. _____________________________________________________________________________________ PROGRAMACIÓ FAMILIAR Teatre- Auditori Sant Cugat Diumenge, 14 de setembre, 12 h ZITZÀNIA TEATRE ONZE.NOU.CATORZE, de Víctor Alexandre, Roger Cònsul i Pere Planella Pere Planella, direcció Un viatge inesperat en el temps portarà a Otger, un noi de 13 anys, de l’actualitat a la matinada prèvia a l’11 de setembre de 1714, on es veurà involucrat activament a la defensa de Barcelona, parlarà amb els protagonistes de la lluita, es rebel·larà, s’enamorarà...
 11. ____ _________________________________ NITS DE MÚSICA AL CLAUSTRE INFORMACIÓ I VENDA ANTICIPADA DE LOCALITATS Casa de Cultura (C. Castellví, 8. Tel. 93 589 13 82) VENDA UNA HORA ABANS DELS CONCERTS Museu de Sant Cugat (Claustre)- Jardins del Monestir RESERVA D’ENTRADES casadecultura@santcugat.cat Preu: 10 € ____ ______________________________________________ VISITES DE NIT AMB NOTES MUSICALS INFORMACIÓ I RESERVES Oficina de Turisme (Pl. d’Octavià, s/n. Tel. 93 675 99 52) Durada: 1,5 h Preu: 15 € (menors de 7 anys, gratuït) Abonament de 3 visites: 30 € Cal fer reserva prèvia al telèfon de l’Oficina o a l’email turisme@santcugat.cat ____ ______________________________________________________________ LLEGENDES NOCTURNES AL MONESTIR INFORMACIÓ I RESERVES Oficina de Turisme (Pl. d’Octavià, s/n. Tel. 93 675 99 52) Durada: 1,5 h Preu: 15 € (menors de 7 anys, gratuït) Cal fer reserva prèvia al telèfon de l’Oficina o a l’email turisme@santcugat.cat ____ __________________________________________________________ __ FUNDACIÓ VICTORIA DE LOS ÁNGELES VENDA D’ENTRADES www.victoriadelosangeles.org/es/tickets Tel. 93 587 95 38 Casa de Cultura (C. Castellví, 8. Tel. 93 589 13 82) Fila 0: 2013-0295-72-0200869944 Preu: 15 € ____ _________________________________________________________ CELLER DE JAZZ VENDA D’ENTRADES UNA HORA ABANS DEL CONCERT Celler modernista (C. Sant Medir s/n) Preu: 5 € ___ ______________________________________________________ TEATRE-AUDITORI INFORMACIÓ I VENDA D’ENTRADES www.tasantcugat.cat Tel. 93 589 13 68 Consulteu preus ___ ______________________________________________________ Organitza: Ajuntament de Sant Cugat PATROCINA: VINS NOÈ I SOREA COL·LABORA: CUGAT.CAT i DIARI DE SANT CUGAT
Anúncio