Anúncio
Anúncio

Mais conteúdo relacionado

Anúncio

Similar a Jean Leon presentatie(20)

Anúncio

Jean Leon presentatie

  1. Jean Leon Jean Leon was afkomstig uit Santander in Noord Spanje. Op zijn 17e begon hij zijn carrière bij Villa Capri in Hollywood, het restaurant dat eigendom was van Frank Sinatra en Joe DiMaggio. Leon leerde er ook de acteur James Dean kennen. Met hem startte hij het Italiaanse restaurant La Scala, dat in de vijftiger en zestiger jaren de meest luxueuze “place to be” werd voor the rich and famous. Jean Leon was een zeer succesvol restaurateur, maar zijn ambitie en voorliefde voor goede wijnen brachten hem ertoe zijn eigen wijngaard te starten in Torrelavit, Spanje.
  2. USP‟s • Al sinds 1963 een succesvol wijnproducent • In het bezit van Single Vineyard certificatie • Biologische wijnen (de 3055 range) • Pioneer op het gebied van wijn maken met Franse druiven in Spanje • Luxe en glamourous uitstraling • Elke wijnfles vertelt een deel uit het bijzondere levensverhaal van Jean Leon
  3. Assortiment 3055 Chardonnay, 3055 Merlot/Petit Verdot, 3055 Rosé De 3055 is een verwijzing naar de taxivergunning die Jean Leon ooit had toen hij werkte als taxidriver in New York, het begin van zijn loopbaan naar succes. Er wordt biologisch gewerkt in de wijngaard, waar veel stokken al ouder zijn dan 20 jaar. Er is keuze uit de frisse, bloemige en tropische Chardonnay, de eigenzinnige en kruidige blend Merlot/Petit Verdot en tot slot de fruitige Rosé van merlotdruiven gemaakt. Vinya-Gigi, Chardonnay Deze chardonnay is vernoemd naar de dochter van Jean Leon. De wijn is geel van kleur en heeft aroma„s van tropisch fruit en toast. De smaak is vol en rond met fijne zuren en heeft een goede nablijvende afdronk. Vinya Le Havre, Cabernet Sauvignon Reserva Deze Cabernet Sauvignon Reserva is afkomstig uit de Vinya Le Havre wijngaard. Jean Leon gaf de wijngaard de naam van Le Havre, de Franse havenstad, ter herinnering aan de reis die daar begon die hij als verstekeling naar Amerika maakte. De wijn heeft een kersenrode kleur en aroma's van jam, toast,vanille en kruidige ondertonen. De smaak is intens met fijne tannines en een lange afdronk. Vinya-Palau, Merlot Dit is een hommage aan de geboorteplaats van Jean Leon, Santander. Hier zijn de roots van de man die zo succesvol werd met zijn Beverly Hills restaurant La Scala en later ook met zijn wijngaard in Torrelavit. Door deze fijne Merlot te maken met structuur en lengte onderscheidde hij zich wederom. De kleur van de wijn is robijnrood. Hij heeft aroma‟s van bessen, pruimen en kruidigheid. De smaak is zacht met milde tannines en een goede afdronk.
  4. Assortiment La Scala, Cabernet Sauvignon Grand Reserva Tot slot de laatste uit de serie. Jean Leon wilde wijnen van topkwaliteit maken, dus betrok hij de Cabernet Sauvignon stokken bij Château Lafite Rothschild en Château La Lagune. De druiven voor deze wijn komen uit de Vinya La Scala, vernoemd naar zijn succesvolle restaurant in Hollywood. Jean Leon was de eerste die Cabernet Sauvignon in Spanje produceerde. De bodem in Vinya La Scala is rotsachtig, kalk- en kleihoudend. De wijn wordt gelagerd in nieuwe Frans eiken vaten gedurende 24 maanden en daarna volgt flesrijping van tenminste 3 jaar. De wijn wordt alleen in de beste jaren geproduceerd. Deze Cabernet Sauvignon heeft een donkere kersenrode kleur en intense aroma‟s van rijp en gekonfijt fruit, vanille en tabak. De smaak is weelderig, met evenwichtige tannines en een lange mooi nablijvende afdronk. Op de fles van de huidige jaargang 2003 prijkt het etiket van Josep Maria Subirachs. Het verbeeldt de beroemde opwaaiende jurk van Marilyn Monroe.
  5. Social Media Volg ons! www.facebook.nl/ weetvanwijn #weetvanwijn www.linkedin.com/ company/oud-reuchlin&-boelen www.orbwijn.nl
Anúncio