O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.
Aquest curs ens hem posat de valent amb el compostatge. Volem que el nostre hort
compleixi amb els requisits d’un hort org...
Al dia següent quan vam tornar a l’escola se’ns va acudir que encara volíem saber més
coses, ja que nosaltres, la classe d...
Próximos SlideShares
Carregando em…5
×

El vermicompostador del montseny

Article vermi

  • Entre para ver os comentários

  • Seja a primeira pessoa a gostar disto

El vermicompostador del montseny

  1. 1. Aquest curs ens hem posat de valent amb el compostatge. Volem que el nostre hort compleixi amb els requisits d’un hort orgànic i hem pensat que produir el nostre propi adob serà una bona manera de dotar de nutrients a les hortalisses que hem sembrat i hem plantat. A nivell d’escola participem en tres compostadors: en el comunitari del Bosc Turull, en el que tenim al nostre hort i amb el vermicompostador de l’escola. D’aquest darrer ens encarreguem nosaltres, els nens i nenes de cinquè, i per poder fer-ho estem investigant per aprofundir en el tema. La recerca va començar el darrer 3 de novembre quan vam anar a l’aula mediambiental del Bosc Turull a fer un taller sobre el vermicompostador amb els nois i noies de la casa d’oficis. Primer ens van explicar com havíem de preparar el compostador i ens el van ajudar a posar-lo en marxa! Seguidament ens van indicar com tenir cura dels cucs vermells i quins tipus d’aliments els hi podíem donar. Per últim, ens van preparar una activitat d’observació per identificar amb una clau dicotòmica els insectes que poden reproduir-se en un compostador de jardí. Tot plegat va ser molt interessant perquè ens van donar molts consells i vam aprendre moltíssim.
  2. 2. Al dia següent quan vam tornar a l’escola se’ns va acudir que encara volíem saber més coses, ja que nosaltres, la classe del garrofers, som els responsables de que funcioni i de explicar-li als altres companys de l’escola el seu funcionament. Per aquesta raó, hem decidit fer un projecte interdisciplinar sobre el vermicompostador. Hem titulat al projecte REDUVERMI perquè a més de produir compost estem reutilitzant les restes orgàniques de l’escola i de casa! Cada dimarts les famílies ens ajuden portant restes orgàniques per als nostres compostadors. Entre tots vam arribar a la conclusió de que el compost és una manera de preocupar-nos per la sostenibilitat, així que dintre del projecte també ens hem plantejat preguntes sobre el “vermi” i els cucs i sobre els residus que generem: Per què el vermi ha d’estar sense massa llum ni massa calor? Quines restes de menjar podem posar? Com és l’anatomia del cucs? Com es reprodueixen? Poden posar-se cucs de Califòrnia? Per què no es fan servir cucs autòctons? Quin percentatge d’alumnes de l’escola utilitzen embolcalls sostenibles per l’esmorzar? Com podem conscienciar als companys perquè reduïm els residus? Així doncs, mentre anem investigant i aprenent noves coses per se uns experts en el “vermi“ anem tenint cura dels nostres cucs vermells!

×