O slideshow foi denunciado.
Seu SlideShare está sendo baixado. ×

Nur aini lesson plan reading

Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Próximos SlideShares
Lesson Plan in Reading
Lesson Plan in Reading
Carregando em…3
×

Confira estes a seguir

1 de 7 Anúncio
Anúncio

Mais Conteúdo rRelacionado

Diapositivos para si (20)

Semelhante a Nur aini lesson plan reading (20)

Anúncio

Mais recentes (20)

Nur aini lesson plan reading

  1. 1. Nama : Nur Aini Khayati NIM : 8820316150088 Kelas : Karyawan Prodi : Pendidikan Bahasa Inggris LESSON PLAN SCHOOL : SMAN 01 CLASS : 10 SUBJECT : ENGLISH TEACHER : NUR AINI K. SCHOOL YEAR : 2017/2018 UNIT 1: NARRATIVE TEXT ABOUT......... LESSON : READING OBJECTIVITAS:By the endlesson,will able toreadapassage and have and adequate understandingthe meaning of short functional text in form Narrative Text to interact in their social life. LANGUAGE FOCUS : + Grammar : Past Tense, adverb of time, time conjuction, specific character + New words : Relating to the social life TEACHING AIDS : Script of short passage (Narrative Text) PROCEDURE Stage Time needed Teacher’s activities Student activities 1.Warm-up (5) - Givingapperceptionandshowingthe objectivestothe students -ask: -what kind of the text? -what is the purpose of the text? -what is the title of the text? -where is the place? Work individuallyand given answers
  2. 2. -says: to understand more about narrative Lets come to unit 1-leasson writing II. Pre-reading (7) -Has Ss askand answerquestionaboutnarrative text of A Woman and The Wolves -Comments -Uses script to understand of narrative text about A Woman and The Wolves to teach the word meaning New words: +territories(n) +kicked(v) +caught(v) +fetched(v) +carrying(adj) Work in pairs give feed back III.While reading Task 1 -Has taken their script to read the text silently and do the task that follow -Guides Ss t scan to get information -Comments -Work individual -dothe exercise and given feed back Task 2 -Has Ss read the text again then answer the question -Calls some pair to answer the question (closed pairs/opened pairs) -Coments -Has Ss close the scripttakenaskand answer about the main idea, generic structure, characteristic of each personandmoral value inthe textaboutA Womanand The Wolves Task 3 -Has Ss do task 3 after explaining the requirement -Has Ss scan the text to get information to fill in the paper answer -Devides the class into 4 groups to make a brief note about main idea, generic structure, characteristic of each person and moral value about the text A Women and The Wolves -Calls some Ss to present their answer in front of the class -Comments Work in pairs Work in pairs Work ingroup listen and comment
  3. 3. IV. Post reading (3) -Has Ss Talk about narrative text ever they read -Calls some reprentative to present their passage in front of the class -Comments Work in group v. Home work (3) -has Ss learn the new words by heart -Has Ss read the text carefully to remember about the main idea, generic structure, characteristic of each person and moral value are contained in the narrative text about A Woman and The Wolves -hasSs write 25 titlesabout narrative text that want to read. A Womanand the Wolves A longtime ago, veryfewpeople livedinthe New Territories.There were onlyafew villages.If the people wantedtogofromone village toanother,theyoftenhadtopass throughwildandunsafe forest. One day,a farmer’syoungwife wenttothe nextvillage tovisitherownmotherandbrother.She broughtalongher babyson.Whenit was time forherto leave,herbrothersaid “it isgettingdark.Let my son,AhTim go withyouthoughthe forest.” So AhTim ledthe wayand the youngwomanfollowedbehind,carryingher baby.Whentheywere inthe forest,suddenlytheysawagroup of wolves.Theybegantorun toavoidthe danger,butAhTim kicked againsta stone and fell down.Atonce the wolvescaughthim.The youngwomancriedtothe wolves,
  4. 4. “ please eatmyownson instead.”Then,she putherbabysonon the groundin frontof the wolves and tookher nephewaway. Everyone understoodthatthiswasbecause the womanwasverygoodandkind.She had offeredher ownson’slife tosave hernephew. Theyran back to the house and calledforhelp.All meninthe villagefetchedthicksticksandwentback withherintothe forest.Whentheygotthere,theysaw somethingverystrange.Insteadof eatingthe woman’sbabythe wolveswere playingwithhim. Questions: 1. What separatedbetweenone village toanotheralongtime ago inthe New Territories? a. Anothervillage b. Mountains c. Forests d. Hillsve.Towersandlogs e.Rivers 2. Who was AhTim ? a. The youngwoman’sbrother b. The youngwoman’sson c. The youngwoman’sbrotherandnephew d. The youngwoman’sbrother’sson e.One of the menwhofetcheda stick 3. Who walkedinfrontwhentheywere inthe forest? a. Ah Tim b. The woman c. The woman’sson
  5. 5. d. Her brother’snephew e.The babyand hismother 4. How couldthe wolvescatchAh Tim? a. He wasafraid b. He was stumbledbya stone c. He ran slowly d. The womancried e.The wolveswere goodrunners 5. The womangave her sonto the wolvesbecause a. She lovedhernephewthanherson. b. She thoughtabouthowher brotherwouldbe c. She wantedherson waseatenby the wolves d. She wascrazy e.She kepta grudge onhis brother 6. What did the villagersbringsticksfor? a. For the weapontobeat the wolves b. To bringthe woman’snephew c. For the fire woods. d. For play e.For buildingahouse forthe woman. 7. “ all meninthe village fetchedthickstick …“ the word “ fetched”hasa similarmeaningto:
  6. 6. a. Received b. Caught c. Got d. Hit e.Lifted 8. From the passage we learnthat the villageswere …. a. Locatedin one huge area b. Situatedinalarge district c. Separatedbyuntamedjungles. d. Wildandunsafe e.Dark and verydangerous 9. The brotherletherson go withhisauntas she left home because …. a. Ah Timwantedto see the wolves b. Hisaunt wantedhimto come long c. Ah Timwas boredto live withhisparents d. The baby wastoo cute to be alone e.Ah Timwouldbe a guardianfor them 10. What isthe purpose of the writerbywritingthe storyabove ? a. To describe the dangerof the villages b. To entertainthe readersof the story c. To tell the villagers’relationship
  7. 7. d. To explainhowimportantarelative is e.To narrate howthe wolveswere playingwiththe baby. AnswerKey: 1. C 2. D 3. A 4. B 5. B 6. A 7. C 8. C 9. E 10.B

×