O slideshow foi denunciado.
Seu SlideShare está sendo baixado. ×

Wevideo handleiding

Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Niki Van Mechelen 2013
1
Wevideo
basishandleiding
Niki Van Mechelen 2013
2
Inhoudsopgave
WAT	
  IS	
  WEVIDEO?	
   3	
  
HOE	
  INLOGGEN?	
   3	
  
DE	
  EDITOR	
   4	
  
H...
Niki Van Mechelen 2013
3
Wat	
  is	
  Wevideo?	
  
Wevideo is een online videobewerkingsprogramma. Je kan er filmpjes mee
...
Anúncio
Anúncio
Carregando em…3
×

Confira estes a seguir

1 de 13 Anúncio

Mais Conteúdo rRelacionado

Semelhante a Wevideo handleiding (13)

Mais recentes (20)

Anúncio

Wevideo handleiding

 1. 1. Niki Van Mechelen 2013 1 Wevideo basishandleiding
 2. 2. Niki Van Mechelen 2013 2 Inhoudsopgave WAT  IS  WEVIDEO?   3   HOE  INLOGGEN?   3   DE  EDITOR   4   HOE  BEWERK  JE  EEN  VIDEOFRAGMENT?   5   VERKORTEN   5   VIDEOFRAGMENT  BEWERKEN   5   TRANSFORMEREN   5   KLEUR  VERANDEREN   6   EFFECTEN  TOEVOEGEN   7   GELUID  AANPASSEN   7   HOE  VOEG  JE  THEMA’S  TOE  AAN  JE  VIDEO?   8   HOE  VOEG  JE  EEN  VOICEOVER  TOE  AAN  JE  VIDEO?   8   HOE  VOEG  JE  TITELS  TOE  AAN  JE  VIDEO?   9   HOE  NEEM  JE  OP  VAN  JE  WEBCAM?   9   HOE  BEWAAR  JE  JE  WERK?   11   HOE  PUBLICEER  JE  JE  VIDEO?   12  
 3. 3. Niki Van Mechelen 2013 3 Wat  is  Wevideo?   Wevideo is een online videobewerkingsprogramma. Je kan er filmpjes mee bewerken, maken, opnemen via de webcam, audio toevoegen of verwijderen. Je kan dan je video publiceren op het net of downloaden. Wevideo is gratis en je moet niets op je eigen pc installeren, alles gebeurt online. Je hebt dus wel een goede internetverbinding nodig. Hoe  inloggen?   www.wevideo.com Je kan een account aanmaken door op de knop “Sign Up” te klikken. Je kan ook gaan inloggen met een bestaande account zoals Google of Facebook. Klik dan op de knop “Log In” Maak een login aan door op de knop ‘Sign Up’ te klikken. Of klik op log in als je reeds een login hebt. Je kan ook inloggen met accounts van Google en Facebook.   Hoe  beginnen? Ofwel begin je media op te laden door op de knop “upload media” te klikken. Media kan video, audio of foto’s zijn. Eens je ze hebt opgeladen worden ze nog verwerkt. Daarna kan je ze gebruiken in je filmpje. Ofwel klik je op de knop “create video”. De eerste keer laat Wevideo je kiezen tussen verschillende edit mogelijkheden. We bekijken de advanced modus in deze handleiding.
 4. 4. Niki Van Mechelen 2013 4 De  editor   De editor wordt geladen. Aan de linkerzijde zie je de tabbbladen: videos, photos, audio, transitions, graphics. Dit zijn de mappen waar je media, titels en effecten in vindt of in kan opladen. In deze afbeelding staat het tabblad media open. Er staat 1 video opgeladen. Verder zie je in dit menu nog een grote blauwe plus (upload media). Als je op de plus klikt kan je nog video’s van je pc of een url gaan opladen. Als je op de grote rode bol klikt (record), ga je je webcam opnemen. Rechts zie je het preview scherm. Daar kan je kijken naar je video die je aan het bewerken bent. Onderaan zie je de tijdslijn.
 5. 5. Niki Van Mechelen 2013 5 Hoe  bewerk  je  een  videofragment?   Je moet eerst je media naar je tijdslijn slepen. In de advanced modus hebben je meerdere tijdslijnen. Dit laat toe om 2 video’s te laten overlappen of om audio weg te nemen of te verplaatsen. Als je video op de tijdslijn zit, dan wordt dit een lichtblauw balkje op de tijdslijn. Dit balkje kan je verslepen. Dus ofwel zet je aan het begin van de tijdslijn ofwel later op de tijdslijn. Je kan verschillende stukjes video na elkaar zetten door die video’s telkens van het media tabblad naar de tijdslijn te slepen. Je kan ze makkelijk van plaats wisselen door de balkjes te verslepen. De rode lijn is waar de video staat. Deze kan je verplaatsen naar later of vroeger op de tijdslijn. Zo hoef je niet de hele video te bekijken in preview, maar kan je stukjes gaan bekijken. Verkorten   Je kan ook het fragment op de tijdslijn verkorten. Je klikt het fragmentje/balkje aan op de tijdslijn en je gaat gewoon het einde van het balkje verslepen of het begin van het balkje. Op deze manier kan je stukjes video monteren of inkorten. Videofragment  bewerken   Transformeren     Als je met de muis over het videobalkje gaat in de tijdslijn zie je ook in het midden van de balk “edit” staan. Als je hier op klikt, dan kan je het hele fragment bewerken. Je ziet dan in het midden het menu “Transform”.
 6. 6. Niki Van Mechelen 2013 6 Je kan het bijvoorbeeld gaan roteren of spiegelen. Of kleiner maken op het scherm. Als je het fragment kleiner maakt, kan je het met een ander fragment laten overlappen. Je sleept dan een tweede fragment op een tijdslijn onder het eerste videofragment. De twee fragmenten verschijnen dan gelijktijdig. Handig als je een webcamopname wil laten overlappen met een ander stukje video. Kleur  veranderen   De tabbladen aan de rechterzijde zijn nu color, effects en volume. Je kan dus van dit videofragment verschillende zaken gaan wijzigen. Klik op het tabblad ‘color’.
 7. 7. Niki Van Mechelen 2013 7 Je kan dan de kleur aanpassen van je video. Als je klaar bent klik je op de groene knop bovenaan ‘done’. Effecten  toevoegen   Bij het tabblad effects kan je effecten toevoegen aan je video. Je vinkt de effecten aan die je wil gebruiken. Je kan meerdere effecten gebruiken. Je vinkt ze af als je ze niet meer wil. Je kan telkens gaan kijken hoe het eruit zal zien door op de playknop in het preview scherm te drukken. Ook weer klikken op “done” als je klaar bent. Geluid  aanpassen   Tenslotte heb je het tabblad Volume.
 8. 8. Niki Van Mechelen 2013 8 Hier kan je het volume niveau aanpassen en de audio laten infaden en outfaden. Vergeet niet op ‘done’ te klikken als je klaar bent. Hoe  voeg  je  thema’s  toe  aan  je  video?   Een thema is vooraf ingesteld door Wevideo zelf. Al je titels en overgangen zijn al klaargemaakt. Je kan ze nog wel bewerken door bijvoorbeeld je eigen tekst in te voegen. Door een thema kan je video er plots professioneler uitzien. Een thema voeg je best eerst in, voor je zelf titels en overgangen toevoegt. Om een thema in te voegen, klik je op de knop “themes” midden bovenaan. Kies vervolgens een thema en klik dan op de knop “Use this theme”. Wevideo doet de rest. Je kan altijd je thema wijzigen door dezelfde handeling opnieuw te doen. Hoe  voeg  je  een  voiceover  toe  aan  je  video?   Onderaan in je videoproject is de tijdslijn voiceover. Je ziet op deze tijdslijn een klein rood microfoontje staan. Als je hier op klikt doet hij het opnamescherm open. (de eerste keer vraagt hij toestemming  klik op toestaan en dan op sluiten)
 9. 9. Niki Van Mechelen 2013 9 Hij telt dan af en dan kan je beginnen praten. Als je klaar bent druk je op stop. Er is een limiet van twee minuten per keer. Nadat je op stop hebt geklikt, verwerkt hij je audio en komt die op je tijdslijn te staan. Het is dan weer een balkje dat je kan gaan bewerken, verschuiven enz. Hoe  voeg  je  titels  toe  aan  je  video?   Klik op het tabblad ‘Graphics’. Hier zie je voorgemaakte titels waar jij de tekst van kan aanpassen. Sleep je keuze naar de tijdlijn. Klik midden op het balkje op ‘edit’ om de tekst te gaan bewerken. Op het preview scherm kan je de tekst veranderen. Links zie je de properties van de tekst. Je kan het lettertype wijzigen, kleur, grootte enz. Hoe  neem  je  op  van  je  webcam?   Klik op het tabblad videos. Klik op de rode knop. (de eerste keer vraagt hij toestemming  klik op toestaan en dan op sluiten)
 10. 10. Niki Van Mechelen 2013 10 Hij doet dan het webcamvenster open. Klik op de rode knop in dit venster “record”. Neem op en als je klaar bent, klik je op diezelfde knop. “Stop recording”. Ben je tevreden dan klik je op save en anders op cancel om opnieuw te beginnen. Wevideo verwerkt je opname en daarna verschijnt het onder het tabblad videos.
 11. 11. Niki Van Mechelen 2013 11 Hoe  bewaar  je  je  werk?   Rechts bovenaan zie je de knop “untitled video” (of de naam van je video als je reeds een naam hebt toegevoegd aan je video.) Klik op deze knop. Wevideo opent nu de eigenschappen van je video. Nu kan je de naam van je video aanpassen. Type de naam van je video in onder de kop “Current” in het tekstvak. Klik dan op de knop save om je werk te bewaren. Via de knop “create new video” kan je weer een nieuw project op starten.
 12. 12. Niki Van Mechelen 2013 12 Via de knop “view projects” kan je gaan kijken naar al je gemaakte projecten. Om terug te gaan naar het bewerken van je video klik je rechtsbovenaan op de knop “Timeline”. Hoe  publiceer  je  je  video?   Klik midden bovenaan op de knop “publish”. Hij opent dan meestal een venster om een openingstitel toe te voegen. Typ je titel en klik op Yes. Je kan de video op “private” zetten zodat alleen jij hem kan zien.
 13. 13. Niki Van Mechelen 2013 13 Je kan kiezen waar je de video wil op publiceren. Klik op de pijl “publish to”. Standaard staat dat op Wevideo zelf, maar dit kan je veranderen naar bijvoorbeeld jouw Youtube account. Je kan de resolutie aanpassen door op de pijl resolution te klikken. Standaard is het 480p en is het gratis met een watermerk van Wevideo. Je kan er een grotere video van maken en zonder watermerk, maar dan moet je betalen. Tenslotte klik je op de groene knop “Publish now”. Wevideo gaat dan je video aanmaken en publiceren op jouw homepagina van Wevideo. Je krijgt een e-mail als dat proces klaar is. Met die e-mail kan je ook je video gaan downloaden.

×