Anúncio
Zmf12 programmaboekje
Zmf12 programmaboekje
Zmf12 programmaboekje
Zmf12 programmaboekje
Anúncio
Zmf12 programmaboekje
Zmf12 programmaboekje
Zmf12 programmaboekje
Zmf12 programmaboekje
Zmf12 programmaboekje
Anúncio
Zmf12 programmaboekje
Zmf12 programmaboekje
Zmf12 programmaboekje
Zmf12 programmaboekje
Zmf12 programmaboekje
Anúncio
Zmf12 programmaboekje
Zmf12 programmaboekje
Próximos SlideShares
Hoe een nieuw ECD tot een goed huwelijk leidde (ICT Zorg nr.44 p.20)Hoe een nieuw ECD tot een goed huwelijk leidde (ICT Zorg nr.44 p.20)
Carregando em ... 3
1 de 16
Anúncio

Mais conteúdo relacionado

Similar a Zmf12 programmaboekje(20)

Mais de Mixe - healthcare marketing(20)

Anúncio

Zmf12 programmaboekje

 1. Zorgmarketingfestival 7 juni 2012 De kracht van de verbinding Boeiende sprekers, nieuwe inzichten en vooruitstrevende cases. Geniet ervan! #ZMF12 Programma De Zorgmarketingweek is een initiatief van: · · healthcare marketing
 2. Zorgmarketingfestival 2012 Organisator & partners: · · healthcare marketing
 3. De kracht van de verbinding Welkom! Mixe heet je van harte welkom op het tweede Zorgmarketingfestival. We hopen dat je een leuke en leerzame dag beleeft vandaag. Wij zijn trots om je zo’n mooi en breed programma te kunnen bieden, met dank ook aan onze partners. Het is de bedoeling dat de presentaties, workshops en gesprekken je helpen om marketing voor jouw organisatie op een nog hoger plan te krijgen. Geen luxe in een wereld waar patiënten en verwijzers steeds bewuster kiezen, zorgverzekeraars steeds strenger en zorginstellingen steeds professioneler worden. Inspiratie krijg je daarbij van toonaangevende bureaus en vooruitstrevende zorgorganisaties. Zij illustreren hoe het altijd beter kan: hoe je dieper kunt graven naar échte behoeften van klanten, hoe je zorg aansluit op de emoties van de patiënt, hoe je doelgerichter gebruik maakt van media en kanalen. Je hoeft niet op het podium te staan om te inspireren. Laat dus van je horen! Discussieer mee en deel je eigen ervaringen. Dat maakt het festival interactief en waardevol voor iedereen. Veel plezier! Mike Janssen Oprichter en partner Mixe – healthcare marketing
 4. Programma 09: 15 Ontvangst 10:00 Opening Zorgmarketingfestival 2012 De kracht van de verbinding. Mike Janssen, partner Mixe - healthcare marketing 10:20 Zorg en klant verbinden: de verzekeraar als spin in het web? Diana Monissen, voorzitter RvB De Friesland Zorgverzekeraar 10:40 #hartpatientAd: merkbeleving door samenwerking. Dennis van Veghel van het Catharina-ziekenhuis en Joost Maltha van Philips Health 11:00 Vragen en discussie 11:30 Parallelronde 1 (zie pagina xx) 12:30 Lunch 13:50 Parallelronde 2 (zie pagina xx) 15:15 Interactief driehoeksdebat: 3 teams, 3 perspectieven, 3 stellingen meld je ‘s ochtends aan... 15:50 Parallelronde 3 (zie pagina xx) 17:00 Creatieve terugblik op de dag 17:15 Borrel ...en lekkere hapjes!
 5. Dagvoorzitter Bart Brouwers Bart Brouwers is een veelgevraagd trainer, acteur, regisseur, producent en facilitator. In 2007 werd hij met zijn improcabaretgroep De Arrogantjes Ned- erlands kampioen theatersport. Naast het theater heeft Bart een achtergrond als sociaal pedagogisch werker. Hij heeft lange tijd als groepsleider gewerkt in in- ternaten, fasenhuizen en kamertraining- scentra. Later is hij werkzaam geweest in de jeugdpsychiatrie en verslavingszorg. Als dagvoorzitter vandaag zal hij serieus en strak zijn als het moet, speels en prikkelend waar het kan. Huisstijl aanpassen? Portfolio op de Wervingsvraagstuk? kaart zetten? Brochurelijn Customer journey beoordelen? opstarten? marketing speedconsult Concreet advies waar je meteen mee aan de slag kunt! e Bezoek Winnie en Lisett voor een speedcon sult
 6. Ronde 1 | 11:30 uur Intuition Klantrelatie: Winst in wisselwerking Maxima MC | Ralph van Disseldorp Philips Healthcare | Joost Maltha De klant staat centraal. Dat heeft elke zorgorganisatie als motto; de opgave is om het écht te maken. Deze workshop gaat in op hoe dit samen met andere partijen uit de regio concreet te realiseren. Balance Growth Mobiele internetstrategie, zóó 2012 E-Sites | Rob Peters Hoe kunnen mobiele toepassingen bijdragen aan het behalen van strategische doelen in de zorg? Wat komt er kijken bij de realisatie van mobiele sites, apps en waar moet ik voor kiezen? Interest Samenwerking in de zorgketen: Stop that blind man’s elephant! De VoorZorg groep | Jan Gerritsen Leon Coullier | Maurits Mares Talloze initiatieven ontstaan om zorgketens te optimaliseren, maar vele stranden even snel... Over recente ontwikkelingen, de rol van zorgverzekeraars, gemeenschappelijke belangen en stakeholder-communicatie.
 7. Serenity Het vermarkten van bevlogenheid Health Valley | Remco Hogendijk Hoe persoonlijk de ontwikkeling van een zorginnovatie vaak is, en wat we er in marketingtermen mee kunnen. In deze workshop zal Remco Hoogendijk aan de hand van een aantal cases uit zijn praktijk de marketingkracht van persoonlijke gedrevenheid uitdiepen. Space Menzis Topzorg: Hoe zorgen we samen voor de menselijke maat? Menzis | Jeroen Pronk Branddoctors | Annemieke van Heijningen Je kindje op schoot bij een verdoving... Voor iedereen die meer wil weten over de menselijke maat als belangrijke graadmeter voor de beste zorg. Office Ehealth: Orde in de chaos RedMax | Bram van Leeuwen Mirage Minnesota | John Kreuze Tijd voor ordening in de chaos die eHealth heet. Iedereen heeft het erover maar wat bedoelen we nu? Laat je inspireren door praktische theorie en een adembenemend verhaal uit de praktijk!
 8. Ronde 2 | 13:50 uur Intuition Patiëntrollen in kaart: zoveel mensen, zoveel wensen Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis | Suzanne Giesbers Peggy van Megen Steeds meer patiënten en alles moet efficiënter. Desastreus voor persoonlijke zorg? Het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis keert het tij door ziekenhuisbreed met ‘patiëntrollen’ te werken. Interactieve, praktijkgerichte workshop waar je niet zult stilzitten. Balance Van cliënt tot serviceconcept: de kracht Growth van samen innoveren KNGF | Helmie Mulder Mixe-healthcare marketing | Mike Janssen Fresh Forward | Carlo van Kessel Het KNGF en Mixe ontwikkelden een uniek programma waarin 40 fysiotherapeuten uit 8 verpleeghuizen 8 innovaties uitwerkten én implementeerden binnen een jaar. Kom en leer wat jij zelf kunt gebruiken uit de bijzondere opzet, tools en learnings bij implementatie. Interest Santeon: de kracht van twee werelden Santeon | Leonique Niessen Catharina Ziekenhuis | Hugo van den Berk Zes toonaangevende, topklinische ziekenhuizen onder de naam Santeon lopen voorop in samenwerking en kennisuitwisseling. Hoe doen ze dat? Wat is hun succes?
 9. Serenity Hostmanship in de zorg TNS Nipo| Petra Kramer UMC St Radboud | Corine Janssen Patiënt | Cees de Graaff Gastvrijheid: hoe zorg je er als zorgorganisatie voor dat de mens achter de patiënt gezien wordt? Dit gaan we bekijken vanuit het perspectief van patiënt, ziekenhuis en onderzoek. Space Dilemma’s en doorbraken in de zorg! Ontdek het Perfect World Principle Perfect World Principle | Jenny Elissen David Smith Hoe wordt de zorg een vitamine in plaats van een aspirine? Perfect World Principle nodigt je uit uit om mee te bouwen aan het antwoord op deze en andere uitdagende vragen! De resultaten vind je straks terug in het nieuwe zorgmarketingboek van Remco Hoogendijk. Office De patiënt als regisseur NPCF | Jacqueline Baardman BSL | Robert Houtenbos Wat gebeurt er allemaal op het gebied van Ehealth? Draagt dat bij aan de regisseursrol van de patient? En... de onthulling van een nieuw Ehealth-initiatief!
 10. Ronde 3 | 15:50 uur Intuition Crisismanagement: luxe in de zorg of keiharde business realiteit? Florence Zorg | Sander Eggenhuizen Hoe voorkom je bloopers bij negatieve media-aandacht? Een ‘one size fits all’ aanpak bestaat niet. Tips tricks uit de eerste hand. Balance Zorgpersoneel schaars? Best practices in Growth online personeelswerving Expand online | Remy Bronkhorst Werkzoekenden maken veel gebruik van Google en Social Media bij hun zoektocht naar een nieuwe baan. Beluister de cases, discussier mee en krijg concrete handvatten aangereikt voor jouw eigen online wervingscampagnes. Interest De kracht van empathie. Creativiteit toepassen om je in te leven in je doelgroep. Aha!nneke|Hanneke Hövels Om echt verbinding te maken met je doelgroep is het belangrijk om hun motivatie te begrijpen. In deze workshop komen verschillende creatieve technieken aan bod om je in te leven in je doelgroep. Ook ga je zelf aan de slag met een creatieve oefening om empathie te ervaren.
 11. Serenity Wat is neuromarketing en wat kun je ermee in de zorg? Neurensics| Martin de Munnik Met een MRI-scanner kun je meer dan patiënten onderzoeken. Gedragsintentie- gerelateerde emoties als Vertrouwen, Begeerte en Relevantie openbaren zich in neurale netwerken in ons brein. Zo helpt de medische wetenschap de marketeers in het voorspellen van gedrag. Space Next level zorg in de transformatie- economie Fresh Forward | Matt van de Poel Goede dienstverlening is niet meer voldoende. Het gaat om het creëren van betekenisvolle belevingen. Belevingen die mensen in positieve zin veranderen. In deze sessie neemt Matt van de Poel ons mee naar de transformatie-economie. Met veel voorbeelden van binnen en buiten de zorg. Office Over behoud van marktleiderschap en vernieuwde relevantie in een dynamische wereld JohnsonJohnson | Oliver Lüth Medimix | Ton Sol Hoe behoud je je klanten in een wereld die op zijn grondvesten schudt? Zowel het inkopersperspectief van een zorginstelling als het marketingperspectief van een leverancier komen hier aan bod. Over de verbinding tussen kosten, risico, kwaliteit en de winst van samenwerken.
 12. Mixe -healthcare marketing Mixe is hét marketingbureau voor de medische wereld. Sinds 2003 focust Mixe zich op medische bedrijven en zorginstellingen met ambitie; organisaties die de veranderende wereld kritisch volgen, maar ook als een kans zien en die willen grijpen. Dit is ondernemerschap waarin we ons herkennen. Het maakt ons gedreven om het verschil te maken in de zorgmarkt. Voor en met onze klanten. Deze betrokkenheid wordt door klanten gevoeld en hoog gewaardeerd. Wij zouden niet anders kunnen. Sneller en beter resultaat Mixe combineert brede marketingexpertise met een diep inzicht in de zorgmarkt door de vele projecten die in het verleden zijn gerealiseerd. Dat betekent dat u met Mixe direct de diepte in kan, ook richting medische professionals. Projecten verlopen zo vlotter en resultaten worden scherper. Gefundeerd waar moet, pragmatisch waar nodig Regelmatig is de uitdaging groot en de opgave complex. Dan is er tijd nodig voor grondig (markt) onderzoek en discussie. Maar als shortcuts mogelijk zijn op basis van onze ervaring en opgebouwde kennis, dan nemen we die. We houden namelijk graag geld over voor de volgende stap. Samenspel van alle kunsten Succesvol marketing bedrijven is een ideaal samenspel van alle kunsten: van strategie tot implementatie, van het vergaren van klantinzicht tot online marketing, van creativiteit tot het creëren van een onvergetelijke klantervaring. Mixe neemt de lead of vult aan waar nodig. Meer weten? Schiet ons aan, of ga naar mixe.nl. · · healthcare marketing
 13. Onze partners Health Valley is een platform van bedrijven, overheden, kennis- en gezondheidszorginstellingen met als doel kennis en kansen te koppelen op het snijvlak van gezondheid en technologie. NIMA Marketing in de Zorg is een expertiseplatform voor marketeers in de zorg en bestaat uit circa zeshonderd leden. Dit expertiseplatform focust op zorgvraagstukken, innovatieve ideeën en het marketinggedachtegoed in de hele zorgketen. Skipr is een crossmediaal communicatieplatform voor beslissers in de zorg. Skipr biedt u een magazine, internet met unieke functionaliteiten, e-mailnieuwsbrieven, (web)televisie, een virtueel en een persoonlijk business netwerk en persoonlijke ontmoetingen. Zes toonaangevende, topklinische ziekenhuizen verspreid over Nederland bundelen de krachten onder de naam Santeon. Samen zoeken ze naar vernieuwende oplossingen om de beste medische zorg te leveren aan patiënten.
 14. Onze partners Bohn Stafleu en van Loghum is de grootste uitgeverij van betrouwbare en kwalitatieve vakinformatie voor de gezondheidszorg in Nederland en onderdeel van Springer Science+Business Media. Johson Johnson Medical werkt samen met ziekenhuizen en andere zorginstellingen aan het optimaliseren van de zorg vanuit haar core business: medische producten, instrumenten en services. TNS NIPO is onderdeel van de internationale marketinginformatiegroep TNS en kijkt achter de cijfers en voorbij de trends. TSN NIPO helpt om uw doelstellingen te realiseren. GfK Health is sinds 1992 actief in marktonderzoek specifiek gericht op de bedrijven en organisaties werkzaam in de gezondheidszorg. Het is onze primaire doelstelling om vanuit onze middelen van onderzoek de opdrachtgever essentiële kennis te verschaffen en te begeleiden om daarmee in de praktijk de juiste keuzes te kunnen maken.
 15. Mixe Online Welk internetbureau heeft visie op de zorg? Wie heeft strategie, realisatie, emailmarketing, SEO en hosting in huis en kan flinke projecten aan? Wie heeft de kennis en ervaring om projecten in de medische wereld succesvol uit te voeren? · · online Fullservice internetbureau voor de zorg. Belt u ons voor een kennismaking? 030 602 6008 of bezoek www.mixeonline.nl Mixe Online is onderdeel van Mixe BV. Powered by:
 16. Tot ziens! Wil je meer weten over zorg marketing, of heb je een suggestie voor ons? Bezoek mixe.nl Drukwerk: De Zorgmarketingweek is een initiatief van: · · healthcare marketing
Anúncio