Hulumtimi Shkencor

17 de Mar de 2016
Hulumtimi Shkencor
Hulumtimi Shkencor
Hulumtimi Shkencor
Hulumtimi Shkencor
Hulumtimi Shkencor
Hulumtimi Shkencor
Hulumtimi Shkencor
Hulumtimi Shkencor
Hulumtimi Shkencor
Hulumtimi Shkencor
Hulumtimi Shkencor
Hulumtimi Shkencor
Hulumtimi Shkencor
Hulumtimi Shkencor
Hulumtimi Shkencor
Hulumtimi Shkencor
Hulumtimi Shkencor
Hulumtimi Shkencor
Hulumtimi Shkencor
Hulumtimi Shkencor
Hulumtimi Shkencor
Hulumtimi Shkencor
Hulumtimi Shkencor
Hulumtimi Shkencor
Hulumtimi Shkencor
Hulumtimi Shkencor
Hulumtimi Shkencor
Hulumtimi Shkencor
Hulumtimi Shkencor
Hulumtimi Shkencor
Hulumtimi Shkencor
Hulumtimi Shkencor
Hulumtimi Shkencor
1 de 33

Mais conteúdo relacionado

Mais procurados

Metodat e Hulumtimit Shkencor kollekiumi 2Metodat e Hulumtimit Shkencor kollekiumi 2
Metodat e Hulumtimit Shkencor kollekiumi 2ZuhdiHajzeri
Metoda Kërkimi Shkencor - Kapitulli 3 - Hartimi i projektit të kërkimitMetoda Kërkimi Shkencor - Kapitulli 3 - Hartimi i projektit të kërkimit
Metoda Kërkimi Shkencor - Kapitulli 3 - Hartimi i projektit të kërkimitSokol Luzi
Metoda Kerkimi - Kapitulli 5 - EksperimentimiMetoda Kerkimi - Kapitulli 5 - Eksperimentimi
Metoda Kerkimi - Kapitulli 5 - EksperimentimiSokol Luzi
Leter motivimi Leter motivimi
Leter motivimi Anida Ago
Metodologjia kerkimore shkencore, prof. dr. Ali JakupiMetodologjia kerkimore shkencore, prof. dr. Ali Jakupi
Metodologjia kerkimore shkencore, prof. dr. Ali JakupiMenaxherat
Punim seminarikPunim seminarik
Punim seminarikRamiz Ilazi

Similar a Hulumtimi Shkencor

00000. met kerkimi juridik1. sakte+++00000. met kerkimi juridik1. sakte+++
00000. met kerkimi juridik1. sakte+++Astrit Idrizi
Pytje dhe pergjigjje nga lwnda analiza e tw dhwnave pwr hulumtime nw biznes (...Pytje dhe pergjigjje nga lwnda analiza e tw dhwnave pwr hulumtime nw biznes (...
Pytje dhe pergjigjje nga lwnda analiza e tw dhwnave pwr hulumtime nw biznes (...Fidan Haliti
PUNIM SEMINARIK - Metodat SociologjikePUNIM SEMINARIK - Metodat Sociologjike
PUNIM SEMINARIK - Metodat Sociologjikeeriona7
Kapitulli 8  te kerkimet cilesoreKapitulli 8  te kerkimet cilesore
Kapitulli 8 te kerkimet cilesoreLavdije Raçi
Të shkruarit dhe të lexuaritTë shkruarit dhe të lexuarit
Të shkruarit dhe të lexuaritMenaxherat
Kapitulli 3Kapitulli 3
Kapitulli 3Lavdije Raçi

Mais de Mirsim Tovërlani

Monitorimi i hgjienës  me metodën e ATP Bioluminoshencës dhe me metodën mikro...Monitorimi i hgjienës  me metodën e ATP Bioluminoshencës dhe me metodën mikro...
Monitorimi i hgjienës me metodën e ATP Bioluminoshencës dhe me metodën mikro...Mirsim Tovërlani
Kujdesi infermieror tek i semuri me sindrom lumbal,cervikal dhe torakalKujdesi infermieror tek i semuri me sindrom lumbal,cervikal dhe torakal
Kujdesi infermieror tek i semuri me sindrom lumbal,cervikal dhe torakalMirsim Tovërlani
 Proceset adiabatike dhe izohorike Proceset adiabatike dhe izohorike
Proceset adiabatike dhe izohorikeMirsim Tovërlani
Metoda e difuzionit te disqeveMetoda e difuzionit te disqeve
Metoda e difuzionit te disqeveMirsim Tovërlani
Tharja e frutave dhe perimeve,proceset dhe pajisjetTharja e frutave dhe perimeve,proceset dhe pajisjet
Tharja e frutave dhe perimeve,proceset dhe pajisjetMirsim Tovërlani
Ajka dhe GjalpiAjka dhe Gjalpi
Ajka dhe GjalpiMirsim Tovërlani

Hulumtimi Shkencor

Notas do Editor

  1. Intervistat (diskutimet) me anë të internetit, Grupet e fokusit që përdorin diskutimin me internet, Vrojtimet (vëzhgimin) në internet, Të mirat (rëndësitë) dhe të metat e diskutimit shkencor-hulumtues përmes internetit, Cështjet etike që lidhen me përdorimin e kompjuterit si mjet për diskutime me karakter shkencor- hulumtues ,
  2. Në jetën tonë të përditshme, shohim se edhe ne mund të quhemi Hulumtues. Kjo vie nga ajo se ne pyesim dhe kërkojm ose hulumtojmë për shumë gjëra që neve na nevojiten. Kështu, në disa prej rasteve ne mund të dijmë se ku t’i gjejmë përgjigjet për vetëm disa prej pyetjeve tona të bëra. Por, nganjëherë neve do të na duhet të përdorim rrugë shtesë për gjetjen e pyetjes;të cilat mund të jenë disa, si psh: - Hulumtimi më i thellë i dukurisë , - Diskutimi hulumtues me dikë tjerë për pyetje, etj. Gjetja e pëgjigjes më pastaj varet nga shumë faktorë të cilët mund të jenë si : Burimet, Interneti.. parashtrimi i pyetjes personit të duhur apo jo , etj. Prandaj, hulumtimin shkencor mund ta përkufizojmë si proces i cili zhvillohet me qëllimin e vetëm që është kuptimi më i detajuar i problemeve, në këtë rast atyre shkencore.
  3. Burimet, Interneti.. parashtrimi i pyetjes personit të duhur apo jo , etj. Prandaj, hulumtimin shkencor mund ta përkufizojmë si proces i cili zhvillohet me qëllimin e vetëm që është kuptimi më i detajuar i problemeve, në këtë rast atyre shkencore.
  4. Përkufizime tjera të termit “Hulumtim shkencor” mund të gjenden edhe kështu : “Hulumtimi shkencor paraqet një proces që përbëhet nga zgjidhja e problemeve të” shumëllojshme intelektuale, ndër personale dhe praktike. Hulumtimi është hetim sistematik, i kontrolluar, empirik dhe kritik i pohimeve hipotetike për marrëdhëniet e supozuara midis dukurive natyrore (Kerlinger, 1970:8)