O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.

Barreras tecnológicas para la eAdministración

214 visualizações

Publicada em

Caso simulado de implantación del procedimiento de resolución de quejas y sugerencias

Publicada em: Tecnologia
  • Seja o primeiro a comentar

Barreras tecnológicas para la eAdministración

  1. 1. Dificultats tecnològiques en la implantació del procediment de Queixes i Suggeriments Ajuntament de Santa Maria de l’Espàrrec
  2. 2. De com una bona iniciativa pot esdevenir un greu problema ....  El Projecte de Queixes i Suggeriments es planteja com una alternativa per a la utilització de les noves tecnologies en un procés clau.  És una iniciativa que s’adopta amb entusiasme.  Però acaba amb un desastre....!!!  Més de 300 posts en el mur de l’Alcalde, un ple mogut i una iniciativa a change.org per denunciar l’estat d’uns equipaments municipals.  L’alcalde pregunta: Què hem fet malament!!!!!
  3. 3. La investigació ens dóna les pistes (i)  La Cap de l’OAC: “Què és Twitter?”  El Cap de Servei 1: “No he contestat les peticions perquè tinc molta feina”  El Cap de Servei 2: “Això no ens afecta.... És una guerra política”  El cap de manteniment: “Nosaltres necessitem ordres escrites. Això de la tecnologia no va amb nosaltres”  La tècnica que implementa el procediment: “A mi m’han destinat a un altre servei ....”  Un ciutadà: “He aconseguit presentar una queixa. Jo crec en la tecnologia”
  4. 4. La investigació ens dóna pistes (i II)  Una altra ciutadana: “A mi la senyal només m’arriba si pujo al pis de dalt”  El cap de l’oposició: “Ho he agafat perquè estava disponible....”  El cap d’informàtica: “L’aplicació està feta. Però sola no va”  Tècnic informàtic: “Crec que manca cultura digital”  Secretari: “Aquest invent, com s’ha regulat?”  Un altre ciutadà: “Jo sóc instagrammer! Què és l’eTRAM?
  5. 5. Les claus tecnològiques del fracàs (I)  No hem utilitzat adequadament les xarxes socials:  Cal una presència amb valor afegit  Una presència única i no segmentada  Respondre a la immediatesa del llenguatge de les xarxes.  Cal aprofitar tot el valor que ens aporten les aplicacions socials  Hem implementat el procediment sense un marc sòlid i integrat  Cal regular internament l’Administració Electrònica  L’eAdministració ha de formar part de l’esforç de la simplificació administrativa  eAdministració fora i també dins.  La tecnologia no pot ser una càrrega. Ha de ser una oportunitat!  Sabíem si era accessible?  Hem tingut en compte la usabilitat?  I la interoperatibilitat?
  6. 6. Les claus tecnològiques del fracàs (II)  No tenim en compte que el canvi tecnològic implica un canvi molt profund les formes de producció administrativa  Noves competències professionals  La nova cultura electrònica del treball del coneixement  No disposem d’un ecosistema d’infraestructures i serveis segurs, encara.  L’eAdministració es basa en la confiança  Cal acudir als serveis d’altres ens  No fem un retorn adequat de la informació  L’eAdministració ha de servir també per retre comptes i per potenciar el Bon Govern

×