O slideshow foi denunciado.
Seu SlideShare está sendo baixado. ×

Алатки за борба против говор на омраза

Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio

Confira estes a seguir

1 de 7 Anúncio

Алатки за борба против говор на омраза

Baixar para ler offline

Алатки за борба против говор на омраза - Презентација на Адријана Селмани

Алатки за борба против говор на омраза - Презентација на Адријана Селмани

Anúncio
Anúncio

Mais Conteúdo rRelacionado

Quem viu também gostou (15)

Mais de Metamorphosis (20)

Anúncio

Алатки за борба против говор на омраза

  1. 1. Алатки за борба против говор на омраза Хаштагови на Твитер #немрази  |  #mosurrej Адријана Селмани Фондација Метаморфозис Обука: „Зајакнување на капацитетот за справување со говор на омраза“
  2. 2. Креирање на ресурсен центар со информации и едукативни материјали www.metamorphosis.org.mk Метаморфозис се фокусираше на употребата на нови технологии за развој, вклучувајќи ги и дигиталните права, а особено слободата на изразување и борбата против говор на омраза на интернет. Метаморфозис ја води веб-локацијата nemrazi.mk | mosurrej.mk – платформа што служи како складиште за подготвените едукативни е-содржини и врска на интернет-заедницата што се состои од корисници на друштвени медиуми и активисти за човекови права кои посетуваат обуки што ги оспособуваат за распространување на знаењето во нивните локални заедници.
  3. 3. Веб платформа: www.nemrazi.mk www.metamorphosis.org.mk
  4. 4. Лесен и брз пристап до едукативни ресурси
  5. 5. Прва мобилна апликација во светот против говор на омраза Фондацијата Метаморфозис ја разви првата мобилна апликација во светот против говорот на омраза, со цел да ги донесе информациите од оваа област до врвовите на прстите на корисниците на мобилните телефони и да им помогне во борбата против оваа грозоморна појава на интернет.
  6. 6. Апликацијата, која e прва апликација од тој вид за паметни мобилни телефони во светот, е достапна за бесплатно симнување за корисниците на најпопуларните оперативни системи Андроид и иОС (iOS, односно корисниците на Ајфон и Ајпад) преку линкот nemrazi.mk/app.
  7. 7. Ви благодарам на вниманието! Повеќе информации се достапни на Веб: nemrazi.mk  |  mosurrej.mk Твитер: #немрази | #mosurrej Метаморофозис, фондација за интернет и општество www.metamorphosis.org.mk @fmeta  |  fb.me/metamorphosis.foundation

×