Treguesit e pozicionit ushtrime

Menaxherat
MenaxheratVolunteer em Menaxherat

Treguesit e pozicionit ushtrime

Ushtrimi i III-të
(Përshkrimi i të dhënave në formë tabelare dhe grafike)
1. Diskutoni fazat e një studimi statistikor.
2. Diskutoni hulumtimet tuaja të bëra në internet lidhur me pyëtsorët.
3.Në tabelën e mëposhtme të frekuencave keni se sa ditë në javë një grup prej 20 nxënësve bëjnë ushtrime fizike.
Të dhënat: 1,4,4,1,1,3,4,3,1,1,3,2,1,4,1,1,2,3,3,3,2,2.
Numri i ditëve Frekuenca absolute Frekuenca relative Frekuenca kumulative
1
2
3
4
Totali
b) Supozoni se ka 30 nxënës në një klasë dhe ne duam për të studiuar se sa shumë secili prej tyre mungon gjatë
muajit mars. Të dhënat për secilin nxënës janë: 0, 1,1,2,1,3,1,5,2,1,0,0,7,7,2,2,5,5,3,5,2,1, 0,1,1,2,1,0,0,7.
Vlera Frekuenca absolute Frekuenca relative Frekuenca kumulative
o
1
2
3
4
5
7
Totali
(Treguesit e pozicionit)
5. Diskutoni si e keni kuptuar mesataren aritmetike, modën, medianen dhe midrange.
6. Konsideroni tabelën e mëposhtme e cila regjistron notat e nxënësve në një test.
Emri Ylli Hana Bora Dielli Era Alba
Nota 5 3 6 3 4 3
Llogarit: mesataren aritmetike të thjesht, medianen, modën dhe midrange.
7.Konsideroni shpërndarjen e grupuar te frekuencave :
Pagesatditore 150-160 160-170 170-180 190-200
Numri i punëtorëve 1 6 14 9
Llogarit: mesataren aritmetike për të dhënat në intervale dhe medianen.
8. Të dhënat vijuese përfaqësojnë pagën javore të të punësuarve:
Paga 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500
Nr. i punëtorëve 12 13 14 13 14 11 5
Llogarit: mesataren aritkemtike të ponderuar dhe medianen.
Detyrë Shtëpie:
1.Të dhënat përfaqësojnë numrin e ditëve te pushimit në vit për një mostër të individëve zgjedhur nga nëntë
vende të ndryshme.
a) Gjej mesataren aritmetike të thjesht, modën, midrange dhe mediane; b) interpreto rezultatin.
20, 26, 40, 36, 23, 42, 35, 24, 30
2. Numri i dhomave në shtatë hotelet në qendër të qytetit Berlin është 713, 300, 618, 595, 311, 401, dhe 292. a)
Gjej mesataren aritmetike të thjesht, midrange, modën dhe mediane; b) interpreto rezultatin.
3. Numri i tornadove që kanë ndodhur në Shtetet e Bashkuara për një periudhe 8-vjeçar është si me poshtë: 684,
764, 656,702, 856, 1133, 1132, 1303. a) Gjej mesataren aritmetike, modën, midrange dhe mediane; b) interpreto
rezultatin.
4. Të dhënat paraqesin numrin e kilometrave gjatë një javë për një mostër prej 20 vrapuesve:
Klasa Frekuenca
5.5–10.5 1
10.5–15.5 2
15.5–20.5 3 Gjej mesataren aritmetike të ponderuar
20.5–25.5 5 dhe interpreto rezultatin.
25.5–30.5 4
30.5–35.5 3
35.5–40.5 2
n =20
5. Të dhënat tregojnë numrin e reaktorëve bërthamorë të licencuara në Shtetet e Bashkuara për një periudhe
15 vjeçare. Gjej modën dhe Intrepreto rezultatin.
104 104 104 104 104
107 109 109 109 110
109 111 112 111 109
6. Te dhënat e mëposhtme paraqesin numrin e spitaleve për shtetet e zgjedhura. Gjej mesatare aritmetike te
thjesht, modën, medianen dhe midrange. Interpreto rezultatin!
53 84 28 78 35 111 40 166 108 60 123 8784 74 8062
7. Për 108 studentëve të universitetit të zgjedhur rastësisht, kjo ështe është shperndarje e rezultati ne provim
ishte fituar. Llogarite mesataren aritmetike të poderuar dhe interpreto rezultatin!
Limitet Frekuenca
90–98 6
99–107 22
108–116 43
117–125 28
126–134 9
8. Tabela tregon numrin e golave të shënuara në një lojë të futbollit (çdo person merr 5 goditje për të
shënuar) nga nxënësit në një klasë
Golat 0 1 2 3 4 5
Frekuenca 5 3 6 3 4 3
Llogarit: mesataren aritmetike të ponderuar dhe medianen.

Recomendados

Statistika por
StatistikaStatistika
StatistikaZaim Kadiri
1.1K visualizações17 slides
Bazat e Statistikes por
Bazat e StatistikesBazat e Statistikes
Bazat e Statistikesguestc49863
77.9K visualizações49 slides
Ushtrime statistika all por
Ushtrime statistika allUshtrime statistika all
Ushtrime statistika allcoupletea
24.9K visualizações18 slides
Statistike, ushtrime 5 por
Statistike, ushtrime 5Statistike, ushtrime 5
Statistike, ushtrime 5coupletea
3.9K visualizações3 slides
STATISTIKA - Dr. Rahmije Mustafa (Provime nga afatet e kaluara) por
STATISTIKA - Dr. Rahmije Mustafa (Provime nga afatet e kaluara)STATISTIKA - Dr. Rahmije Mustafa (Provime nga afatet e kaluara)
STATISTIKA - Dr. Rahmije Mustafa (Provime nga afatet e kaluara)fatonbajrami1
46.9K visualizações34 slides
Grupi i vi_qershor por
Grupi i vi_qershorGrupi i vi_qershor
Grupi i vi_qershorcoupletea
315 visualizações4 slides

Mais conteúdo relacionado

Destaque

Seminar analiza e tregut te punes ne kosove por
Seminar  analiza e tregut te punes ne kosoveSeminar  analiza e tregut te punes ne kosove
Seminar analiza e tregut te punes ne kosoveMenaxherat
2.7K visualizações13 slides
Financat ushtrime 1-3 por
Financat ushtrime 1-3Financat ushtrime 1-3
Financat ushtrime 1-3Menaxherat
4.9K visualizações20 slides
Statistike nocionet kryesore dhe mostra ligjerata 2 - ardiana gashi por
Statistike  nocionet kryesore dhe mostra ligjerata 2 - ardiana gashiStatistike  nocionet kryesore dhe mostra ligjerata 2 - ardiana gashi
Statistike nocionet kryesore dhe mostra ligjerata 2 - ardiana gashiMenaxherat
10.5K visualizações43 slides
Statistika dr rahmije mustafa provime nga afatet e kaluara por
Statistika dr rahmije mustafa provime nga afatet e kaluaraStatistika dr rahmije mustafa provime nga afatet e kaluara
Statistika dr rahmije mustafa provime nga afatet e kaluaraMenaxherat
2.2K visualizações34 slides
7 rekurzivni metod por
7 rekurzivni metod7 rekurzivni metod
7 rekurzivni metodAleksandar Micic
271 visualizações10 slides
Ushtrime nga kostot e prodhimit por
Ushtrime nga kostot e prodhimitUshtrime nga kostot e prodhimit
Ushtrime nga kostot e prodhimitMenaxherat
1.5K visualizações2 slides

Destaque(20)

Seminar analiza e tregut te punes ne kosove por Menaxherat
Seminar  analiza e tregut te punes ne kosoveSeminar  analiza e tregut te punes ne kosove
Seminar analiza e tregut te punes ne kosove
Menaxherat2.7K visualizações
Financat ushtrime 1-3 por Menaxherat
Financat ushtrime 1-3Financat ushtrime 1-3
Financat ushtrime 1-3
Menaxherat4.9K visualizações
Statistike nocionet kryesore dhe mostra ligjerata 2 - ardiana gashi por Menaxherat
Statistike  nocionet kryesore dhe mostra ligjerata 2 - ardiana gashiStatistike  nocionet kryesore dhe mostra ligjerata 2 - ardiana gashi
Statistike nocionet kryesore dhe mostra ligjerata 2 - ardiana gashi
Menaxherat10.5K visualizações
Statistika dr rahmije mustafa provime nga afatet e kaluara por Menaxherat
Statistika dr rahmije mustafa provime nga afatet e kaluaraStatistika dr rahmije mustafa provime nga afatet e kaluara
Statistika dr rahmije mustafa provime nga afatet e kaluara
Menaxherat2.2K visualizações
7 rekurzivni metod por Aleksandar Micic
7 rekurzivni metod7 rekurzivni metod
7 rekurzivni metod
Aleksandar Micic271 visualizações
Ushtrime nga kostot e prodhimit por Menaxherat
Ushtrime nga kostot e prodhimitUshtrime nga kostot e prodhimit
Ushtrime nga kostot e prodhimit
Menaxherat1.5K visualizações
Pasqyra e tatimit në fitim por Menaxherat
Pasqyra e tatimit në fitimPasqyra e tatimit në fitim
Pasqyra e tatimit në fitim
Menaxherat1.1K visualizações
Pasqyra e të hyrave dhe shpenzimeve por Menaxherat
Pasqyra e të hyrave dhe shpenzimevePasqyra e të hyrave dhe shpenzimeve
Pasqyra e të hyrave dhe shpenzimeve
Menaxherat2.8K visualizações
Mesataret algjebrike dhe të pozicionit në statistikë por yllferizi
Mesataret algjebrike dhe të pozicionit në statistikëMesataret algjebrike dhe të pozicionit në statistikë
Mesataret algjebrike dhe të pozicionit në statistikë
yllferizi17.5K visualizações
Makro Papunesia por Kastriot Gashi
Makro PapunesiaMakro Papunesia
Makro Papunesia
Kastriot Gashi17K visualizações
01 financa hyrje ne financa por Shkumbin Gashi
01 financa  hyrje ne financa01 financa  hyrje ne financa
01 financa hyrje ne financa
Shkumbin Gashi2.5K visualizações
Detyra menaxhment financiar por LidijeRapaj
Detyra menaxhment financiarDetyra menaxhment financiar
Detyra menaxhment financiar
LidijeRapaj9.6K visualizações
Informatika - Viti i pare por Target
Informatika - Viti i pareInformatika - Viti i pare
Informatika - Viti i pare
Target6.6K visualizações
Financa 5, new por Self-employed
Financa 5, newFinanca 5, new
Financa 5, new
Self-employed805 visualizações
Detyre Per Zgjidhje Hyrje Ne Finance por jetona
Detyre Per Zgjidhje Hyrje Ne FinanceDetyre Per Zgjidhje Hyrje Ne Finance
Detyre Per Zgjidhje Hyrje Ne Finance
jetona10.5K visualizações
Metodologji e hulumtimeve Skripta Master por Muhamet Sopa
Metodologji e hulumtimeve Skripta MasterMetodologji e hulumtimeve Skripta Master
Metodologji e hulumtimeve Skripta Master
Muhamet Sopa38.7K visualizações
Bazat e Te Dhenave - ACCESS por Ajla Hasani
Bazat e Te Dhenave - ACCESSBazat e Te Dhenave - ACCESS
Bazat e Te Dhenave - ACCESS
Ajla Hasani87.8K visualizações
Tatimet detyra por student
Tatimet detyra Tatimet detyra
Tatimet detyra
student8.1K visualizações
Detyra me zgjidhje cash flow por student
Detyra me zgjidhje cash flowDetyra me zgjidhje cash flow
Detyra me zgjidhje cash flow
student13.1K visualizações
MENAXHMETI-FINANCIAR (1) por Ymer Ejupi
MENAXHMETI-FINANCIAR (1)MENAXHMETI-FINANCIAR (1)
MENAXHMETI-FINANCIAR (1)
Ymer Ejupi13.4K visualizações

Mais de Menaxherat

Statistike treguesit e korelacionit ardiana gashi por
Statistike treguesit e korelacionit  ardiana gashiStatistike treguesit e korelacionit  ardiana gashi
Statistike treguesit e korelacionit ardiana gashiMenaxherat
2.8K visualizações10 slides
Statistike indekset por
Statistike indeksetStatistike indekset
Statistike indeksetMenaxherat
4.5K visualizações20 slides
Si te bejme hulumtim por
Si te bejme hulumtimSi te bejme hulumtim
Si te bejme hulumtimMenaxherat
15.1K visualizações7 slides
Tatimi mbi vleren e shtuar dhe tatimi ne te ardhurat e korporatave taksa d... por
Tatimi mbi vleren e shtuar dhe tatimi ne te ardhurat e korporatave taksa d...Tatimi mbi vleren e shtuar dhe tatimi ne te ardhurat e korporatave taksa d...
Tatimi mbi vleren e shtuar dhe tatimi ne te ardhurat e korporatave taksa d...Menaxherat
4.1K visualizações17 slides
Sjellja organizative berim ramosaj por
Sjellja organizative  berim ramosajSjellja organizative  berim ramosaj
Sjellja organizative berim ramosajMenaxherat
2K visualizações103 slides
Statistike treguesit statistikor te pozicionit ardiana gashi por
Statistike treguesit statistikor te pozicionit  ardiana gashiStatistike treguesit statistikor te pozicionit  ardiana gashi
Statistike treguesit statistikor te pozicionit ardiana gashiMenaxherat
2.3K visualizações18 slides

Mais de Menaxherat(20)

Statistike treguesit e korelacionit ardiana gashi por Menaxherat
Statistike treguesit e korelacionit  ardiana gashiStatistike treguesit e korelacionit  ardiana gashi
Statistike treguesit e korelacionit ardiana gashi
Menaxherat2.8K visualizações
Statistike indekset por Menaxherat
Statistike indeksetStatistike indekset
Statistike indekset
Menaxherat4.5K visualizações
Si te bejme hulumtim por Menaxherat
Si te bejme hulumtimSi te bejme hulumtim
Si te bejme hulumtim
Menaxherat15.1K visualizações
Tatimi mbi vleren e shtuar dhe tatimi ne te ardhurat e korporatave taksa d... por Menaxherat
Tatimi mbi vleren e shtuar dhe tatimi ne te ardhurat e korporatave taksa d...Tatimi mbi vleren e shtuar dhe tatimi ne te ardhurat e korporatave taksa d...
Tatimi mbi vleren e shtuar dhe tatimi ne te ardhurat e korporatave taksa d...
Menaxherat4.1K visualizações
Sjellja organizative berim ramosaj por Menaxherat
Sjellja organizative  berim ramosajSjellja organizative  berim ramosaj
Sjellja organizative berim ramosaj
Menaxherat2K visualizações
Statistike treguesit statistikor te pozicionit ardiana gashi por Menaxherat
Statistike treguesit statistikor te pozicionit  ardiana gashiStatistike treguesit statistikor te pozicionit  ardiana gashi
Statistike treguesit statistikor te pozicionit ardiana gashi
Menaxherat2.3K visualizações
Promocioni nail reshidi por Menaxherat
Promocioni nail reshidiPromocioni nail reshidi
Promocioni nail reshidi
Menaxherat6.3K visualizações
Variabla e rastësishme dhe distribucionet diskrete të probabilitetit ardian... por Menaxherat
Variabla e rastësishme dhe distribucionet diskrete të probabilitetit  ardian...Variabla e rastësishme dhe distribucionet diskrete të probabilitetit  ardian...
Variabla e rastësishme dhe distribucionet diskrete të probabilitetit ardian...
Menaxherat888 visualizações
Projektimi i procesit Vehbi Ramaj por Menaxherat
Projektimi i procesit Vehbi RamajProjektimi i procesit Vehbi Ramaj
Projektimi i procesit Vehbi Ramaj
Menaxherat3K visualizações
Politika e produktit nail reshidi por Menaxherat
Politika e produktit  nail reshidiPolitika e produktit  nail reshidi
Politika e produktit nail reshidi
Menaxherat1.8K visualizações
Permbledhje pytjesh ne nvm prof besnik krasniqi por Menaxherat
Permbledhje pytjesh ne nvm prof besnik krasniqiPermbledhje pytjesh ne nvm prof besnik krasniqi
Permbledhje pytjesh ne nvm prof besnik krasniqi
Menaxherat570 visualizações
Politika e cmimit nail reshidi por Menaxherat
Politika e cmimit nail reshidiPolitika e cmimit nail reshidi
Politika e cmimit nail reshidi
Menaxherat3.3K visualizações
Mjedisi ligjor i bizneseve por Menaxherat
Mjedisi ligjor i bizneseveMjedisi ligjor i bizneseve
Mjedisi ligjor i bizneseve
Menaxherat1.2K visualizações
Menaxhment ymer havolli permbledhje por Menaxherat
Menaxhment  ymer havolli permbledhjeMenaxhment  ymer havolli permbledhje
Menaxhment ymer havolli permbledhje
Menaxherat3.7K visualizações
Menaxhimi i qmimeve por Menaxherat
Menaxhimi i qmimeveMenaxhimi i qmimeve
Menaxhimi i qmimeve
Menaxherat4.4K visualizações
Menaxhimi i resurseve humane pytje por Menaxherat
Menaxhimi i resurseve humane pytjeMenaxhimi i resurseve humane pytje
Menaxhimi i resurseve humane pytje
Menaxherat961 visualizações
Kuptimi i sjelljes organizative so por Menaxherat
Kuptimi i sjelljes organizative soKuptimi i sjelljes organizative so
Kuptimi i sjelljes organizative so
Menaxherat2.4K visualizações
Krizat ekonomike kriza ne shqiperi ligj.9 myrvete badivuku pantina por Menaxherat
Krizat ekonomike kriza ne shqiperi ligj.9 myrvete badivuku pantinaKrizat ekonomike kriza ne shqiperi ligj.9 myrvete badivuku pantina
Krizat ekonomike kriza ne shqiperi ligj.9 myrvete badivuku pantina
Menaxherat604 visualizações
Krizat ekonomike teorite ligj.3 myrvete badivuku-pantina por Menaxherat
Krizat ekonomike teorite ligj.3 myrvete badivuku-pantinaKrizat ekonomike teorite ligj.3 myrvete badivuku-pantina
Krizat ekonomike teorite ligj.3 myrvete badivuku-pantina
Menaxherat632 visualizações
Krizat ekonomike kriza e naftes ligj.8 myrvete badivuku pantina por Menaxherat
Krizat ekonomike kriza e naftes ligj.8 myrvete badivuku pantinaKrizat ekonomike kriza e naftes ligj.8 myrvete badivuku pantina
Krizat ekonomike kriza e naftes ligj.8 myrvete badivuku pantina
Menaxherat996 visualizações

Treguesit e pozicionit ushtrime

 • 1. Ushtrimi i III-të (Përshkrimi i të dhënave në formë tabelare dhe grafike) 1. Diskutoni fazat e një studimi statistikor. 2. Diskutoni hulumtimet tuaja të bëra në internet lidhur me pyëtsorët. 3.Në tabelën e mëposhtme të frekuencave keni se sa ditë në javë një grup prej 20 nxënësve bëjnë ushtrime fizike. Të dhënat: 1,4,4,1,1,3,4,3,1,1,3,2,1,4,1,1,2,3,3,3,2,2. Numri i ditëve Frekuenca absolute Frekuenca relative Frekuenca kumulative 1 2 3 4 Totali b) Supozoni se ka 30 nxënës në një klasë dhe ne duam për të studiuar se sa shumë secili prej tyre mungon gjatë muajit mars. Të dhënat për secilin nxënës janë: 0, 1,1,2,1,3,1,5,2,1,0,0,7,7,2,2,5,5,3,5,2,1, 0,1,1,2,1,0,0,7. Vlera Frekuenca absolute Frekuenca relative Frekuenca kumulative o 1 2 3 4 5 7 Totali (Treguesit e pozicionit) 5. Diskutoni si e keni kuptuar mesataren aritmetike, modën, medianen dhe midrange. 6. Konsideroni tabelën e mëposhtme e cila regjistron notat e nxënësve në një test. Emri Ylli Hana Bora Dielli Era Alba Nota 5 3 6 3 4 3 Llogarit: mesataren aritmetike të thjesht, medianen, modën dhe midrange. 7.Konsideroni shpërndarjen e grupuar te frekuencave : Pagesatditore 150-160 160-170 170-180 190-200 Numri i punëtorëve 1 6 14 9 Llogarit: mesataren aritmetike për të dhënat në intervale dhe medianen. 8. Të dhënat vijuese përfaqësojnë pagën javore të të punësuarve: Paga 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 Nr. i punëtorëve 12 13 14 13 14 11 5 Llogarit: mesataren aritkemtike të ponderuar dhe medianen.
 • 2. Detyrë Shtëpie: 1.Të dhënat përfaqësojnë numrin e ditëve te pushimit në vit për një mostër të individëve zgjedhur nga nëntë vende të ndryshme. a) Gjej mesataren aritmetike të thjesht, modën, midrange dhe mediane; b) interpreto rezultatin. 20, 26, 40, 36, 23, 42, 35, 24, 30 2. Numri i dhomave në shtatë hotelet në qendër të qytetit Berlin është 713, 300, 618, 595, 311, 401, dhe 292. a) Gjej mesataren aritmetike të thjesht, midrange, modën dhe mediane; b) interpreto rezultatin. 3. Numri i tornadove që kanë ndodhur në Shtetet e Bashkuara për një periudhe 8-vjeçar është si me poshtë: 684, 764, 656,702, 856, 1133, 1132, 1303. a) Gjej mesataren aritmetike, modën, midrange dhe mediane; b) interpreto rezultatin. 4. Të dhënat paraqesin numrin e kilometrave gjatë një javë për një mostër prej 20 vrapuesve: Klasa Frekuenca 5.5–10.5 1 10.5–15.5 2 15.5–20.5 3 Gjej mesataren aritmetike të ponderuar 20.5–25.5 5 dhe interpreto rezultatin. 25.5–30.5 4 30.5–35.5 3 35.5–40.5 2 n =20 5. Të dhënat tregojnë numrin e reaktorëve bërthamorë të licencuara në Shtetet e Bashkuara për një periudhe 15 vjeçare. Gjej modën dhe Intrepreto rezultatin. 104 104 104 104 104 107 109 109 109 110 109 111 112 111 109 6. Te dhënat e mëposhtme paraqesin numrin e spitaleve për shtetet e zgjedhura. Gjej mesatare aritmetike te thjesht, modën, medianen dhe midrange. Interpreto rezultatin! 53 84 28 78 35 111 40 166 108 60 123 8784 74 8062 7. Për 108 studentëve të universitetit të zgjedhur rastësisht, kjo ështe është shperndarje e rezultati ne provim ishte fituar. Llogarite mesataren aritmetike të poderuar dhe interpreto rezultatin! Limitet Frekuenca 90–98 6 99–107 22 108–116 43 117–125 28 126–134 9 8. Tabela tregon numrin e golave të shënuara në një lojë të futbollit (çdo person merr 5 goditje për të shënuar) nga nxënësit në një klasë Golat 0 1 2 3 4 5 Frekuenca 5 3 6 3 4 3 Llogarit: mesataren aritmetike të ponderuar dhe medianen.