Si te bejme hulumtim

Menaxherat
MenaxheratVolunteer em Menaxherat
Si te bejme hulumtim?
Udhezime per shkrimin e punimit akademik
Cfare duhet te permbaj nje punim
hulumtues (akademik)
• Te definohet qarte qellimi / teza e hulumtimit
• Te definohet metodologjia e punes
• Te kete strukture te qarte
• Te kete analize analitike te te dhenave te
mbledhura nga burimet e ndryshme
• Te nxjerre perfundime dhe rekomandime
lidhur me fushen per te cilen eshte bere
hulumtimi
Struktura e punimit akademik
Hyrje : qellimi dhe objektiva e hulumtimit
Ne hyrje duhet te qartesohet teza e hulumtimit (qellimi i kerkimit)
Metodologjia dhe Literatura: Te pershkruhet metodologjia e
punes (kualitative/kuantitative); literatura e shfrytezuar
Gjetjet e kerkimit : prezentimi i te dhenave te cilat nxjerren gjate
procesit te kerkimit
Analiza e gjetjeve: te prezentohen te dhenat permes nje analize te
terthorte te gjetjeve ( mendimi kritik kerkohet ne kete pjese)
Konkluzionet/Perfundimi-Rekomandimet: perfundimet qe mund
te nxirren duke u bazuar ne te dhenat e gjetura
Metodat e hulumtimit
• Metoda kualitative (pershrkuese)
• Metoda kuantitative (informacione precize,
statistika)
Shfrytezimi i Literatures
• Plagjiature do te denohet
• Nuk lejohet te perdoret Wikipedia
• Te gjitha burimet duhet te jene te besueshme
• Se paku pese (5) burime kerkohen te perdoren gjate shkrimit te punimit
• Punimi duhet te jete i gjate 4-5 faqe (Krizat ekonomike: min 5 faqe)
• Citimi i informacionit te marre nga burimet duhet te behet permes footnotes në fund të faqes
dhe literatura e shfrytëzuar në fund të shkrimit (mund te perdoren edhe menyra tjerat te citimit
ne text)
• Literatura duhet cituar sipas kësaj rënditje:
Emri i autorit, inicialet e emrit të dytë ( nëse ka) dhe mbiemri, i ndjekur nga një presje.
Titulli i librit, i nënvizuar
Vendi dhe data e botimit, i ndarë nga një presje dhe i mbyllur në kllapa, më pas i ndjekur nga
një presje.
Numri i vëllimit, me numra të mëdhej romakë dhe i ndjekur nga një presje.
Numrat e faqeve, të ndjekur me nga një pikë.
Rregullat qe duhet respektuar
• Punimi duhet te jete i gjate 4-5 faqe (Faqja e
literatures se shfrytezuar dhe permbajtja nuk
llogariten ne vellimin e punimit)
• Te permbaje se paku 5 burime
• Punimi duhet të të jetë i shkruara me: Times
New Roman, madhësia e fontit: 12; 1,5 Line
Spacing; formati A4.
• Afati per dorezim: shiko listen
Kontakti
Lidhur me veshtiresite gjate hulumtimit:
argjiroramosaj@gmail.com
1 de 7

Recomendados

Hulumtimi Shkencor por
Hulumtimi ShkencorHulumtimi Shkencor
Hulumtimi ShkencorMirsim Tovërlani
17.3K visualizações33 slides
Metodologjia kerkimore shkencore, prof. dr. Ali Jakupi por
Metodologjia kerkimore shkencore, prof. dr. Ali JakupiMetodologjia kerkimore shkencore, prof. dr. Ali Jakupi
Metodologjia kerkimore shkencore, prof. dr. Ali JakupiMenaxherat
79.6K visualizações101 slides
Si të hartojmë një punim seminarikë por
Si të hartojmë një punim seminarikëSi të hartojmë një punim seminarikë
Si të hartojmë një punim seminarikëStudentët e Pejës
19.1K visualizações21 slides
Dallimi ndermjet kerkimeve kuantitative dhe kualitative por
Dallimi ndermjet kerkimeve kuantitative dhe kualitativeDallimi ndermjet kerkimeve kuantitative dhe kualitative
Dallimi ndermjet kerkimeve kuantitative dhe kualitativeBesfort N Haziri - Prishtine
25.1K visualizações12 slides
Metodologji e hulumtimeve Skripta Master por
Metodologji e hulumtimeve Skripta MasterMetodologji e hulumtimeve Skripta Master
Metodologji e hulumtimeve Skripta MasterMuhamet Sopa
38.7K visualizações58 slides
LEKSIONE ....SHKRIM AKADEMIK por
 LEKSIONE ....SHKRIM AKADEMIK  LEKSIONE ....SHKRIM AKADEMIK
LEKSIONE ....SHKRIM AKADEMIK #MesueseAurela Elezaj
74.3K visualizações24 slides

Mais conteúdo relacionado

Mais procurados

Statistike dhe probabilitet por
Statistike dhe probabilitetStatistike dhe probabilitet
Statistike dhe probabilitetMelissa Cani
39.8K visualizações14 slides
Metodologjia e Hulumtimeve por
Metodologjia e Hulumtimeve Metodologjia e Hulumtimeve
Metodologjia e Hulumtimeve Fitore ZEQIRI
19.9K visualizações31 slides
Metodat e Hulumtimit Shkencor kollekiumi 2 por
Metodat e Hulumtimit Shkencor kollekiumi 2Metodat e Hulumtimit Shkencor kollekiumi 2
Metodat e Hulumtimit Shkencor kollekiumi 2ZuhdiHajzeri
1.5K visualizações8 slides
SHKRIM AKADEMIK - Dr. Teuta Kafexholli (Të gjitha ligjëratat) por
SHKRIM AKADEMIK - Dr. Teuta Kafexholli (Të gjitha ligjëratat)SHKRIM AKADEMIK - Dr. Teuta Kafexholli (Të gjitha ligjëratat)
SHKRIM AKADEMIK - Dr. Teuta Kafexholli (Të gjitha ligjëratat)fatonbajrami1
30.7K visualizações370 slides
Ushtrime nga lenda e statistikes por
Ushtrime nga lenda e statistikesUshtrime nga lenda e statistikes
Ushtrime nga lenda e statistikeskulla 2010
86.4K visualizações38 slides
Pytje dhe pergjigjje nga lwnda analiza e tw dhwnave pwr hulumtime nw biznes (... por
Pytje dhe pergjigjje nga lwnda analiza e tw dhwnave pwr hulumtime nw biznes (...Pytje dhe pergjigjje nga lwnda analiza e tw dhwnave pwr hulumtime nw biznes (...
Pytje dhe pergjigjje nga lwnda analiza e tw dhwnave pwr hulumtime nw biznes (...Fidan Haliti
10.5K visualizações22 slides

Mais procurados(20)

Statistike dhe probabilitet por Melissa Cani
Statistike dhe probabilitetStatistike dhe probabilitet
Statistike dhe probabilitet
Melissa Cani39.8K visualizações
Metodologjia e Hulumtimeve por Fitore ZEQIRI
Metodologjia e Hulumtimeve Metodologjia e Hulumtimeve
Metodologjia e Hulumtimeve
Fitore ZEQIRI19.9K visualizações
Metodat e Hulumtimit Shkencor kollekiumi 2 por ZuhdiHajzeri
Metodat e Hulumtimit Shkencor kollekiumi 2Metodat e Hulumtimit Shkencor kollekiumi 2
Metodat e Hulumtimit Shkencor kollekiumi 2
ZuhdiHajzeri1.5K visualizações
SHKRIM AKADEMIK - Dr. Teuta Kafexholli (Të gjitha ligjëratat) por fatonbajrami1
SHKRIM AKADEMIK - Dr. Teuta Kafexholli (Të gjitha ligjëratat)SHKRIM AKADEMIK - Dr. Teuta Kafexholli (Të gjitha ligjëratat)
SHKRIM AKADEMIK - Dr. Teuta Kafexholli (Të gjitha ligjëratat)
fatonbajrami130.7K visualizações
Ushtrime nga lenda e statistikes por kulla 2010
Ushtrime nga lenda e statistikesUshtrime nga lenda e statistikes
Ushtrime nga lenda e statistikes
kulla 201086.4K visualizações
Pytje dhe pergjigjje nga lwnda analiza e tw dhwnave pwr hulumtime nw biznes (... por Fidan Haliti
Pytje dhe pergjigjje nga lwnda analiza e tw dhwnave pwr hulumtime nw biznes (...Pytje dhe pergjigjje nga lwnda analiza e tw dhwnave pwr hulumtime nw biznes (...
Pytje dhe pergjigjje nga lwnda analiza e tw dhwnave pwr hulumtime nw biznes (...
Fidan Haliti10.5K visualizações
Leter motivimi por Anida Ago
Leter motivimi Leter motivimi
Leter motivimi
Anida Ago185.9K visualizações
Punim hulumtues por lepaja
Punim hulumtuesPunim hulumtues
Punim hulumtues
lepaja3.8K visualizações
Citimi dhe Shenimet por Menaxherat
Citimi dhe ShenimetCitimi dhe Shenimet
Citimi dhe Shenimet
Menaxherat14.8K visualizações
Udhezime per pune seminarike 2011 por Menaxherat
Udhezime per pune seminarike 2011Udhezime per pune seminarike 2011
Udhezime per pune seminarike 2011
Menaxherat89.9K visualizações
Historia E Shtetit Dhe Së Drejtës por Refik Mustafa
Historia E Shtetit Dhe Së DrejtësHistoria E Shtetit Dhe Së Drejtës
Historia E Shtetit Dhe Së Drejtës
Refik Mustafa22K visualizações
STATISTIKA - Dr. Rahmije Mustafa (Ushtrime) por fatonbajrami1
STATISTIKA - Dr. Rahmije Mustafa (Ushtrime)STATISTIKA - Dr. Rahmije Mustafa (Ushtrime)
STATISTIKA - Dr. Rahmije Mustafa (Ushtrime)
fatonbajrami123.2K visualizações
Etika e biznesit por Veton Sopjani
Etika e biznesitEtika e biznesit
Etika e biznesit
Veton Sopjani8.2K visualizações
Bimet fareveshura 1`Pamela Tanku shkolla "Albanet" klasa VIII por lira kuca
Bimet fareveshura 1`Pamela Tanku shkolla "Albanet" klasa VIIIBimet fareveshura 1`Pamela Tanku shkolla "Albanet" klasa VIII
Bimet fareveshura 1`Pamela Tanku shkolla "Albanet" klasa VIII
lira kuca26.5K visualizações
Taksonomia e rishikuar e Blumit por Valbona Imeraj
Taksonomia e rishikuar e BlumitTaksonomia e rishikuar e Blumit
Taksonomia e rishikuar e Blumit
Valbona Imeraj37.5K visualizações
Punim seminarik ''shkrim akademik'' por Festim Çollaku
Punim seminarik ''shkrim akademik''Punim seminarik ''shkrim akademik''
Punim seminarik ''shkrim akademik''
Festim Çollaku9.2K visualizações
Burimet e Se Drejtes por Bessnik Latifi
Burimet e Se DrejtesBurimet e Se Drejtes
Burimet e Se Drejtes
Bessnik Latifi31.5K visualizações
E DREJTA PENALE - 300 PYETJE DHE PERGJIGJE por Refik Mustafa
E DREJTA PENALE - 300 PYETJE DHE PERGJIGJEE DREJTA PENALE - 300 PYETJE DHE PERGJIGJE
E DREJTA PENALE - 300 PYETJE DHE PERGJIGJE
Refik Mustafa76.9K visualizações
Planifikimi si funksion i menaxhimit por Menaxherat
Planifikimi si funksion i menaxhimitPlanifikimi si funksion i menaxhimit
Planifikimi si funksion i menaxhimit
Menaxherat19.5K visualizações
Llojet e Mostrave por Kujtim Hameli
Llojet e MostraveLlojet e Mostrave
Llojet e Mostrave
Kujtim Hameli13.7K visualizações

Mais de Menaxherat

Statistike nocionet kryesore dhe mostra ligjerata 2 - ardiana gashi por
Statistike  nocionet kryesore dhe mostra ligjerata 2 - ardiana gashiStatistike  nocionet kryesore dhe mostra ligjerata 2 - ardiana gashi
Statistike nocionet kryesore dhe mostra ligjerata 2 - ardiana gashiMenaxherat
10.5K visualizações43 slides
Statistike treguesit e korelacionit ardiana gashi por
Statistike treguesit e korelacionit  ardiana gashiStatistike treguesit e korelacionit  ardiana gashi
Statistike treguesit e korelacionit ardiana gashiMenaxherat
2.8K visualizações10 slides
Statistika dr rahmije mustafa provime nga afatet e kaluara por
Statistika dr rahmije mustafa provime nga afatet e kaluaraStatistika dr rahmije mustafa provime nga afatet e kaluara
Statistika dr rahmije mustafa provime nga afatet e kaluaraMenaxherat
2.2K visualizações34 slides
Statistike indekset por
Statistike indeksetStatistike indekset
Statistike indeksetMenaxherat
4.5K visualizações20 slides
Tatimi mbi vleren e shtuar dhe tatimi ne te ardhurat e korporatave taksa d... por
Tatimi mbi vleren e shtuar dhe tatimi ne te ardhurat e korporatave taksa d...Tatimi mbi vleren e shtuar dhe tatimi ne te ardhurat e korporatave taksa d...
Tatimi mbi vleren e shtuar dhe tatimi ne te ardhurat e korporatave taksa d...Menaxherat
4.1K visualizações17 slides
Sjellja organizative berim ramosaj por
Sjellja organizative  berim ramosajSjellja organizative  berim ramosaj
Sjellja organizative berim ramosajMenaxherat
2K visualizações103 slides

Mais de Menaxherat(20)

Statistike nocionet kryesore dhe mostra ligjerata 2 - ardiana gashi por Menaxherat
Statistike  nocionet kryesore dhe mostra ligjerata 2 - ardiana gashiStatistike  nocionet kryesore dhe mostra ligjerata 2 - ardiana gashi
Statistike nocionet kryesore dhe mostra ligjerata 2 - ardiana gashi
Menaxherat10.5K visualizações
Statistike treguesit e korelacionit ardiana gashi por Menaxherat
Statistike treguesit e korelacionit  ardiana gashiStatistike treguesit e korelacionit  ardiana gashi
Statistike treguesit e korelacionit ardiana gashi
Menaxherat2.8K visualizações
Statistika dr rahmije mustafa provime nga afatet e kaluara por Menaxherat
Statistika dr rahmije mustafa provime nga afatet e kaluaraStatistika dr rahmije mustafa provime nga afatet e kaluara
Statistika dr rahmije mustafa provime nga afatet e kaluara
Menaxherat2.2K visualizações
Statistike indekset por Menaxherat
Statistike indeksetStatistike indekset
Statistike indekset
Menaxherat4.5K visualizações
Tatimi mbi vleren e shtuar dhe tatimi ne te ardhurat e korporatave taksa d... por Menaxherat
Tatimi mbi vleren e shtuar dhe tatimi ne te ardhurat e korporatave taksa d...Tatimi mbi vleren e shtuar dhe tatimi ne te ardhurat e korporatave taksa d...
Tatimi mbi vleren e shtuar dhe tatimi ne te ardhurat e korporatave taksa d...
Menaxherat4.1K visualizações
Sjellja organizative berim ramosaj por Menaxherat
Sjellja organizative  berim ramosajSjellja organizative  berim ramosaj
Sjellja organizative berim ramosaj
Menaxherat2K visualizações
Statistike treguesit statistikor te pozicionit ardiana gashi por Menaxherat
Statistike treguesit statistikor te pozicionit  ardiana gashiStatistike treguesit statistikor te pozicionit  ardiana gashi
Statistike treguesit statistikor te pozicionit ardiana gashi
Menaxherat2.3K visualizações
Seminar analiza e tregut te punes ne kosove por Menaxherat
Seminar  analiza e tregut te punes ne kosoveSeminar  analiza e tregut te punes ne kosove
Seminar analiza e tregut te punes ne kosove
Menaxherat2.7K visualizações
Promocioni nail reshidi por Menaxherat
Promocioni nail reshidiPromocioni nail reshidi
Promocioni nail reshidi
Menaxherat6.3K visualizações
Treguesit e pozicionit ushtrime por Menaxherat
Treguesit e pozicionit ushtrimeTreguesit e pozicionit ushtrime
Treguesit e pozicionit ushtrime
Menaxherat795 visualizações
Variabla e rastësishme dhe distribucionet diskrete të probabilitetit ardian... por Menaxherat
Variabla e rastësishme dhe distribucionet diskrete të probabilitetit  ardian...Variabla e rastësishme dhe distribucionet diskrete të probabilitetit  ardian...
Variabla e rastësishme dhe distribucionet diskrete të probabilitetit ardian...
Menaxherat888 visualizações
Projektimi i procesit Vehbi Ramaj por Menaxherat
Projektimi i procesit Vehbi RamajProjektimi i procesit Vehbi Ramaj
Projektimi i procesit Vehbi Ramaj
Menaxherat3K visualizações
Politika e produktit nail reshidi por Menaxherat
Politika e produktit  nail reshidiPolitika e produktit  nail reshidi
Politika e produktit nail reshidi
Menaxherat1.8K visualizações
Permbledhje pytjesh ne nvm prof besnik krasniqi por Menaxherat
Permbledhje pytjesh ne nvm prof besnik krasniqiPermbledhje pytjesh ne nvm prof besnik krasniqi
Permbledhje pytjesh ne nvm prof besnik krasniqi
Menaxherat570 visualizações
Politika e cmimit nail reshidi por Menaxherat
Politika e cmimit nail reshidiPolitika e cmimit nail reshidi
Politika e cmimit nail reshidi
Menaxherat3.3K visualizações
Mjedisi ligjor i bizneseve por Menaxherat
Mjedisi ligjor i bizneseveMjedisi ligjor i bizneseve
Mjedisi ligjor i bizneseve
Menaxherat1.2K visualizações
Menaxhment ymer havolli permbledhje por Menaxherat
Menaxhment  ymer havolli permbledhjeMenaxhment  ymer havolli permbledhje
Menaxhment ymer havolli permbledhje
Menaxherat3.7K visualizações
Menaxhimi i qmimeve por Menaxherat
Menaxhimi i qmimeveMenaxhimi i qmimeve
Menaxhimi i qmimeve
Menaxherat4.4K visualizações
Menaxhimi i resurseve humane pytje por Menaxherat
Menaxhimi i resurseve humane pytjeMenaxhimi i resurseve humane pytje
Menaxhimi i resurseve humane pytje
Menaxherat961 visualizações
Kuptimi i sjelljes organizative so por Menaxherat
Kuptimi i sjelljes organizative soKuptimi i sjelljes organizative so
Kuptimi i sjelljes organizative so
Menaxherat2.4K visualizações

Si te bejme hulumtim

 • 1. Si te bejme hulumtim? Udhezime per shkrimin e punimit akademik
 • 2. Cfare duhet te permbaj nje punim hulumtues (akademik) • Te definohet qarte qellimi / teza e hulumtimit • Te definohet metodologjia e punes • Te kete strukture te qarte • Te kete analize analitike te te dhenave te mbledhura nga burimet e ndryshme • Te nxjerre perfundime dhe rekomandime lidhur me fushen per te cilen eshte bere hulumtimi
 • 3. Struktura e punimit akademik Hyrje : qellimi dhe objektiva e hulumtimit Ne hyrje duhet te qartesohet teza e hulumtimit (qellimi i kerkimit) Metodologjia dhe Literatura: Te pershkruhet metodologjia e punes (kualitative/kuantitative); literatura e shfrytezuar Gjetjet e kerkimit : prezentimi i te dhenave te cilat nxjerren gjate procesit te kerkimit Analiza e gjetjeve: te prezentohen te dhenat permes nje analize te terthorte te gjetjeve ( mendimi kritik kerkohet ne kete pjese) Konkluzionet/Perfundimi-Rekomandimet: perfundimet qe mund te nxirren duke u bazuar ne te dhenat e gjetura
 • 4. Metodat e hulumtimit • Metoda kualitative (pershrkuese) • Metoda kuantitative (informacione precize, statistika)
 • 5. Shfrytezimi i Literatures • Plagjiature do te denohet • Nuk lejohet te perdoret Wikipedia • Te gjitha burimet duhet te jene te besueshme • Se paku pese (5) burime kerkohen te perdoren gjate shkrimit te punimit • Punimi duhet te jete i gjate 4-5 faqe (Krizat ekonomike: min 5 faqe) • Citimi i informacionit te marre nga burimet duhet te behet permes footnotes në fund të faqes dhe literatura e shfrytëzuar në fund të shkrimit (mund te perdoren edhe menyra tjerat te citimit ne text) • Literatura duhet cituar sipas kësaj rënditje: Emri i autorit, inicialet e emrit të dytë ( nëse ka) dhe mbiemri, i ndjekur nga një presje. Titulli i librit, i nënvizuar Vendi dhe data e botimit, i ndarë nga një presje dhe i mbyllur në kllapa, më pas i ndjekur nga një presje. Numri i vëllimit, me numra të mëdhej romakë dhe i ndjekur nga një presje. Numrat e faqeve, të ndjekur me nga një pikë.
 • 6. Rregullat qe duhet respektuar • Punimi duhet te jete i gjate 4-5 faqe (Faqja e literatures se shfrytezuar dhe permbajtja nuk llogariten ne vellimin e punimit) • Te permbaje se paku 5 burime • Punimi duhet të të jetë i shkruara me: Times New Roman, madhësia e fontit: 12; 1,5 Line Spacing; formati A4. • Afati per dorezim: shiko listen
 • 7. Kontakti Lidhur me veshtiresite gjate hulumtimit: argjiroramosaj@gmail.com