O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.

Istrazivanja

  • Entre para ver os comentários

  • Seja a primeira pessoa a gostar disto

Istrazivanja

  1. 1. ИСТРАЖИВАЊАРазвој науке и технике омогућио је да људи свевише истражују космос.Захваљујући томе може се посматрати ТВ програмса супротних делова Земљине површине, могу сепредвиђати временске прилике, одређиватиповршине океана и континената... МЕЂУНАРОДНЕ СВЕМИРСКЕ СТАНИЦЕ
  2. 2. ТОРНАДО ПЕШЧАНА ОЛУЈА
  3. 3. 1957. године је лансиран први вештачки сателит СПУТЊИК 1. Он је кружио око Земље око сто минута. Прво живо биће које је путовало у васиону, исте године био је пас ЛАЈКА.
  4. 4. 1961. године у космос је полетео и први човек. Био је то ЈУРИЈ ГАГАРИН, који је око Земље провео 1 час и 48 минута. Прва жена – космонаут била је ВАЛЕНТИНА ТЕРЈЕШКОВА. Она је провела уПРВИ ЧОВЕК У СВЕМИРУ: космосу више од ЈУРИЈ ГАГАРИН 70 часова.
  5. 5. НИЛ АРМНСТРОНГ и ЕДВИН ОЛДРИНсу космонаути који су 1969. године први ступилина Месечеву површину. ЖЕНЕ КОСМОНАУТИ ПРВИ КОРАК НИЛ АРМНСТРОНГ НА МЕСЕЦУ
  6. 6. ИСТРАЖИВАЊА МЕСЕЦА Из године у годину све више летелица са људском посадом спуштало се на Месец.Обављена су многа истраживања која имају велики значај за науку и за човечанство.

×