O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.
AKUT OMHÄNDERTAGANDE
I media kan vi idag, vid
bränder och andra typer
av olyckor, allt som oftast
läsa att räddningstjänsten
var snabbt på plat...
Initialt innebär detta att räddningstjänstens personal
oftast får utföra det så viktiga första arbetet på en
skadeplats. D...
Varför är det då så att räddningstjänsten åker på
sådana larm som innebär att du måste kunna
sjukvård? En förklaring kan v...
Att rädda liv genom ett snabbt och
medicinskt korrekt omhändertagande
av sjuka och skadade patienter
kommer att vara det v...
Próximos SlideShares
Carregando em…5
×

Akut omhändertagande 01

2.973 visualizações

Publicada em

Akut omhändertagande

Publicada em: Educação
  • Seja o primeiro a comentar

  • Seja a primeira pessoa a gostar disto

Akut omhändertagande 01

  1. 1. AKUT OMHÄNDERTAGANDE
  2. 2. I media kan vi idag, vid bränder och andra typer av olyckor, allt som oftast läsa att räddningstjänsten var snabbt på plats för att därefter få assistans av ambulans.
  3. 3. Initialt innebär detta att räddningstjänstens personal oftast får utföra det så viktiga första arbetet på en skadeplats. Detta innebär att du som brandman måste ha goda och väl inövade kunskaper i akut omhändertagande, allt för att du kommer att påbörja akuta livsuppehållande åtgärder på sjuka och skadade patienter. Erfarenheter visar att ett korrekt medicinskt omhändertagande och prioritering av svårt sjuka och skadade patienter kan påverka utgången.
  4. 4. Varför är det då så att räddningstjänsten åker på sådana larm som innebär att du måste kunna sjukvård? En förklaring kan vara att neddragningar av resurser inom sjukvården är kännbara för tredje man, d v s samhällsmedborgarna. Här har räddningstjänsten fått ett ökat förtroende. Fler och fler räddningstjänster skriver avtal med landsting och regioner för att hjälpa till på sjukvårdslarm eller i-väntan-på-ambulans-larm (IVPA-larm). Detta medför också i sin tur krav på en mer omfattande och fördjupad utbildning inom akut omhändertagande.
  5. 5. Att rädda liv genom ett snabbt och medicinskt korrekt omhändertagande av sjuka och skadade patienter kommer att vara det vi lägger fokus på under er utbildning inom det akuta omhändertagandet.

×