O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.

Tns nipo onderzoeksrapport hyves versus facebook

18.642 visualizações

Publicada em

Loopt Hyves leeg? Is Hyves ten dode opgeschreven? Je zou het wel denken als je her en der de commentaren leest. Maar elke mening is er ook maar één. Je kunt het maar beter meten, dan weet je het. En dat deed TNS NIPO.
Met TNS NIPO Clicks monitort en analyseert (op anonieme basis) het onderzoeksbureau continu het surfgedrag van 15.000 Nederlanders. We onderzochten de scores voor Facebook en Hyves voor de zes maanden van juni tot en met november van dit jaar. Om de meting in een wat breder perspectief te kunnen plaatsen, namen we ook de scores voor MySpace, LinkedIn en Twitter mee.

Publicada em: Tecnologia
 • Hoi Pieter,
  Op dit moment durven wij op basis van ons meetinstrument - TNS NIPO Clicks - nog geen harde uitspraken te doen over leeftijdsverdeling. We weten weliswaar wie de hoofdgebruikers zijn van de computers waarop onze trackers zijn geïnstalleerd, maar uiteraard kunnen andere gezinsleden of huisgenoten ook van die computer gebruikmaken. We werken aan technische en procedurele verbeteringen die ons in staat stellen in de nabije toekomst wel op persoonsniveau betrouwbare uitspraken te kunnen doen.
     Responder 
  Tem certeza que deseja  Sim  Não
  Insira sua mensagem aqui
 • Hi Marcel,
  weet je meer over leeftijdverdeling? Ik heb het gevoel dat Hyves een enorm verlies onder twintigers en dertigers compenseert met dito groei in de tiener-hoek. Kinderen die inderdaad vaker kort kijken. Een gemiddelde leeftijd rond 30 zou zelfs een deuk in de verdeling rond 30 kunnen verhullen.
     Responder 
  Tem certeza que deseja  Sim  Não
  Insira sua mensagem aqui
 • Dank voor je toelichting Tjerk, ik snap jouw punt nu.
  Het zou kunnen dat Facebook-gebruikers zich minder zorgen maken om hun privacy dan Hyves-gebruikers, maar ik dan dat niet bevestigen uit eigen onderzoek. Het is mij uiteraard niet ontgaan, dat Facebook regelmatig onder vuur ligt vanwege privacy-issues.
  Wij denken echter dat deelnemers aan TNS NIPO Clicks, ons intenet tracking-onderzoek, vooral deelnemen omdat ze TNS NIPO vertrouwen. Veel van de huishoudens in onze respondenten-database nemen al jarenlang deel aan onze onderzoeken. Ze weten dat wij heel zorgvuldig met hun gegevens omgaan.
  Overigens maakt het voor de trend die wij waarnemen geen verschil. Wij meten internetgedrag immers voortdurend onder dezelfde groep mensen. Als die groep beduidend vaker op Facebook te vinden is dan een half jaar geleden, dan is er dus duidelijk sprake van een ontwikkeling.

  Groet,

  Marcel
     Responder 
  Tem certeza que deseja  Sim  Não
  Insira sua mensagem aqui
 • Nou wellicht begrijp ik het verkeerd. Maar het onderzoek is uitgevoerd onder mensen de willens en weten meedoen met TNS Nipo, en die hun surgedrag delen? Juist? Ik kan me voorstellen dat veel mensen dit niet willen. Die mensen neem je dus niet mee in je sample. De mensen die meedoen zijn dus over het algemeen relaxter over het delen van prive gevoellig informatie (aanname). Dit kleurt het resultaat van het onderzoek (selectie).

  Dit staat bekend als de selection bias:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Selection_bias

  Nu neem ik aan dat hier vast goed over na is gedacht bij TNS Nipo om dit te voorkomen.. maar dat kan ik niet afleiden uit de sheets. Wellicht kun je dit toelichten?
     Responder 
  Tem certeza que deseja  Sim  Não
  Insira sua mensagem aqui
 • Dag Tjerk, ik snap je commentaar echt niet. Ik zou er graag een zinnige reactie aan willen weten, maar ik begrijp gewoon niet wat je bedoelt. Licht het eens toe, als je wilt.

  Groet,

  Marcel Maassen (TNS NIPO)
     Responder 
  Tem certeza que deseja  Sim  Não
  Insira sua mensagem aqui

×