O slideshow foi denunciado.
Seu SlideShare está sendo baixado. ×

Workshop Mindset (Mentale (volleybal) training)

Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Carregando em…3
×

Confira estes a seguir

1 de 54 Anúncio

Workshop Mindset (Mentale (volleybal) training)

Baixar para ler offline

Ontwikkeld voor het Nevobo (Nederlandse Volleybalbond) Beachvolleybalkamp 2015.
Leeftijdsgroep 13 - 16.

Fysieke training is slechts een onderdeel van sportieve groei, mentale training is evenzo belangrijk. Juist op jonge leeftijd is het aanleren van een goede mindset voor het beoefenen van diverse sporten belangrijk. Een goede mindset kan van een getalenteerde volleyballer een topspeler maken!

Ontwikkeld voor het Nevobo (Nederlandse Volleybalbond) Beachvolleybalkamp 2015.
Leeftijdsgroep 13 - 16.

Fysieke training is slechts een onderdeel van sportieve groei, mentale training is evenzo belangrijk. Juist op jonge leeftijd is het aanleren van een goede mindset voor het beoefenen van diverse sporten belangrijk. Een goede mindset kan van een getalenteerde volleyballer een topspeler maken!

Anúncio
Anúncio

Mais Conteúdo rRelacionado

Diapositivos para si (20)

Quem viu também gostou (20)

Anúncio

Semelhante a Workshop Mindset (Mentale (volleybal) training) (20)

Mais de Manon Mostert - van der Sar (19)

Anúncio

Mais recentes (14)

Workshop Mindset (Mentale (volleybal) training)

 1. 1. WORKSHOP MINDSET door Manon Mostert - van der Sar…….... Mindset “A set of beliefs or a way of thinking that determines one’s behaviour, outlook and mental attitude.”
 2. 2. PUSH YOURSELF, BECAUSE NO ONE ELSE IS GOING TO DO IT FOR YOU - Unknown
 3. 3. THERE IS NO GLORY IN PRACTICE, BUT WITHOUT PRACTICE THERE IS NO GLORY - Unknown
 4. 4. WHETHER YOU THINK YOU CAN OR YOU THINK YOU CAN’T, YOU’RE RIGHT - Henry Ford
 5. 5. NOTHING WILL SLOW YOUR PROGRESS LIKE A NEGATIVE MINDSET - Rolsey
 6. 6. TALENT: AANGEBOREN OF AAN TE LEREN?
 7. 7. WORKSHOP MINDSET door Manon Mostert - van der Sar…….... Mindset “A set of beliefs or a way of thinking that determines one’s behaviour, outlook and mental attitude.”
 8. 8. Ik ben niet goed genoeg
 9. 9. Ik kan nog leren! Ik ben niet goed genoeg
 10. 10. REAGEER JIJ BIJ TEGENSLAG ALS EEN DOORZETTER? OF BEN JE HULPELOOS?
 11. 11. Statische Mindset In de statische mindset ziet iemand zijn vaardigheden als een vaststaande eigenschap. Je hebt een bepaalde hoeveelheid talent en dat is het dan. "Wie voor een dubbeltje geboren is, zal nooit een kwartje worden". Groei Mindset In de groei mindset gaat iemand er daarentegen juist vanuit dat vaardigheden te ontwikkelen zijn. Door veel te oefenen en te leren van fouten wordt je ergens steeds beter in. “Hoe meer ik mijn best doe, hoe beter ik zal worden." Twee soorten mindsets Carol S. Dweck (2006). Mindset: The New Psychology of Success.
 12. 12. Twee soorten mindsets Carol S. Dweck (2006). Mindset: The New Psychology of Success. De mindset die iemand heeft, zegt dus eigenlijk iets over zijn “overtuigingen over ontwikkelbaarheid”. Heb je de statische mindset dan geloof je meer in “nature” (erfelijkheid, vastaandheid, wiskundeknobbel). Mensen met de groei mindset geloven meer in nurture (oefenen, ontwikkelen, trainen). In de wetenschap wordt dit “Nature vs. Nurture” debat al eeuwen achter elkaar gevoerd. En de bollebozen zijn er tot op de dag van vandaag nog steeds niet uit.
 13. 13. Twee soorten mindsets Carol S. Dweck (2006). Mindset: The New Psychology of Success.
 14. 14. Twee soorten mindsets Carol S. Dweck (2006). Mindset: The New Psychology of Success.
 15. 15. Twee soorten mindsets Carol S. Dweck (2006). Mindset: The New Psychology of Success.
 16. 16. Twee soorten mindsets Carol S. Dweck (2006). Mindset: The New Psychology of Success.
 17. 17. Twee soorten mindsets Carol S. Dweck (2006). Mindset: The New Psychology of Success.
 18. 18. Twee soorten mindsets Carol S. Dweck (2006). Mindset: The New Psychology of Success.
 19. 19. Statische Mindset > Succes ervaar ik, als ik van iemand anders heb gewonnen. > Mijn doel is om beter te presteren dan anderen. > Winnen vind ik heel belangrijk, ook als ik niet zo goed gespeeld heb als ik zou kunnen. Groei Mindset > Succes ervaar ik, als ik vooruitgang heb geboekt in mijn eigen spel. > Mijn doel is om beter te presteren dan de vorige keer. > Winnen vind ik minder belangrijk, als ik er maar alles aan gedaan heb om mijn taak zo goed mogelijk uit te voeren. Succesbeleving Carol S. Dweck (2006). Mindset: The New Psychology of Success. Geïnspireerd op SportMindset.nl, Bart Heuvingh
 20. 20. Statische Mindset > Uitdagingen ga ik liever niet aan. > Omdat ze bij falen een indicatie kunnen zijn dat ik niet genoeg talent bezit. > Liever kies ik voor een simpele taak die ik al onder de knie heb, zodat ik aan anderen kan laten zien hoe vaardig ik ben. Groei Mindset > Ik hou van uitdagingen en ga ze graag aan. > Omdat ik van uitdagingen nieuwe dingen kan leren. > Als ik bij een uitdaging eerst tegenslag ervaar, is dat enkel een indicatie dat ik nog meer moet oefenen of een andere tactiek moet toepassen. Uitdagingen Carol S. Dweck (2006). Mindset: The New Psychology of Success. Geïnspireerd op SportMindset.nl, Bart Heuvingh
 21. 21. Statische Mindset > Tegenslagen zie ik als een indicatie van gebrek aan talent. > Doordat ik geloof dat mijn talent vaststaat, zie ik geen mogelijkheid tot verbetering en geef ik eerder op. > Tegenslag = stabiel en zal vaker voorkomen. Groei Mindset > Tegenslag zie ik als een indicatie dat ik aan het leren ben. > Doordat ik geloof dat ik mijn talenten kan ontwikkelen, zie ik mogelijkheden tot verbetering en ga ik meer inspanning leveren. > Tegenslag = tijdelijk en hoort er af en toe bij. Tegenslagen Carol S. Dweck (2006). Mindset: The New Psychology of Success. Geïnspireerd op SportMindset.nl, Bart Heuvingh
 22. 22. Statische Mindset > Wanneer ik me moet inspannen, is dat een indicatie dat ik te weinig talent heb. > Als je echt zo goed bent, dan hoef je niet zo erg je best te doen. > Wanneer ik iets doe zonder inzet, laat ik zien dat ik er echt goed in ben. Groei Mindset > Inzet zie ik als de manier waarop ik mijn talenten kan vergroten. > Als ik echt succes wil hebben, dan moet ik mijzelf daar zoveel mogelijk voor inspannen. > Pas als ik iets doe met volledige inzet, ben ik mijzelf aan het ontwikkelen. Inspanning Carol S. Dweck (2006). Mindset: The New Psychology of Success. Geïnspireerd op SportMindset.nl, Bart Heuvingh
 23. 23. Statische Mindset > Feedback zie ik als een aanval. > Het krijgen van feedback zie ik als iets negatiefs, het laat zien dat ik ergens niet goed in ben. > Het is een indicatie dat ik te weinig talent bezit. > Ik zal naar excuses gaan zoeken om feedback te weerleggen. Groei Mindset > Feedback zie ik als bruikbaar en fijn. > Het krijgen van feedback zie ik als iets positiefs, het laat zien dat ik ergens nog niet zo goed in ben. > Het is een indicatie dat ik mij nog verder kan ontwikkelen. > Ik neem feedback ter harte en doe er iets mee. Feedback Carol S. Dweck (2006). Mindset: The New Psychology of Success. Geïnspireerd op SportMindset.nl, Bart Heuvingh
 24. 24. Statische Mindset > Succes van anderen is bedreigend. > Aangezien ik geloof in vaststaande kwaliteiten, geeft het succes van anderen aan dat zij meer talent bezitten dan ik. > Waarom zou ik doorgaan als er toch anderen zijn die beter presteren dan ik? Groei Mindset > Succes van anderen is een inspiratie. > Aangezien ik geloof in ontwikkelbare kwaliteiten geeft het succes van anderen enkel aan dat zij al meer geoefend hebben. > Als ik doorga kan ik misschien wel net zo goed worden als zij? Succes van anderen Carol S. Dweck (2006). Mindset: The New Psychology of Success. Geïnspireerd op SportMindset.nl, Bart Heuvingh
 25. 25. Schrijf 3 reminders voor jezelf op om te te helpen groeien. Teken er een ezelsbruggetje bij!
 26. 26. Waar sta jij? groeien!
 27. 27. In plaats van… ● Ik ben hier niet goed in ● Ik ben niet de beste ● Ik geef het op! ● Dit is te moeilijk ● Ik kan dit niet oplossen ● Ik heb een fout gemaakt ● Ik kan niet service-passen ● Ik wordt nooit zo’n goede volleyballer als hij ● Het is goed genoeg Wat kan ik tegen mezelf zeggen?
 28. 28. In plaats van… ● Ik ben hier niet goed in ● Ik ben niet de beste ● Ik geef het op! ● Dit is te moeilijk ● Ik kan dit niet oplossen ● Ik heb een fout gemaakt ● Ik kan niet service-passen ● Ik wordt nooit zo’n goede volleyballer als hij ● Het is goed genoeg Wat kan ik tegen mezelf zeggen? Probeer te bedenken... ● Wat mis ik? ● Ik ben op de goede weg ● Ik pas wat strategieën toe die ik heb geleerd ● Dit gaat misschien wat tijd en energie kosten ● Ik kan altijd verbeteren ● Fouten helpen me om beter te worden ● Ik ga oefenen op de service-pass om beter te worden ● Ik ga uitzoeken hoe hij dat doet en dat ook proberen ● Is dit echt het beste wat ik kan?
 29. 29. Aandachtscirkels
 30. 30. Actiontypes gaan niet alleen over techniek, spelsysteem, tactiek, fysieke en mentale vorming, maar ook over bijvoorbeeld de onderlinge communicatie, concentratie, het omgaan met spanning en de wijze waarop je als sporters duurzaam leert.
 31. 31. Bron: ActionTypes Acadamy (http://www.actiontype.nl/)
 32. 32. Bron: ActionTypes Acadamy (http://www.actiontype.nl/)
 33. 33. Bron: ActionTypes Acadamy (http://www.actiontype.nl/)
 34. 34. Bron: ActionTypes Acadamy (http://www.actiontype.nl/)
 35. 35. Bron: ActionTypes Acadamy (http://www.actiontype.nl/)
 36. 36. Bron: ActionTypes Acadamy (http://www.actiontype.nl/)
 37. 37. Bron: ActionTypes Acadamy (http://www.actiontype.nl/)
 38. 38. Bron: ActionTypes Acadamy (http://www.actiontype.nl/)
 39. 39. Bron: ActionTypes Acadamy (http://www.actiontype.nl/)
 40. 40. Bron: ActionTypes Acadamy (http://www.actiontype.nl/)
 41. 41. Bron: ActionTypes Acadamy (http://www.actiontype.nl/)
 42. 42. Bron: ActionTypes Acadamy (http://www.actiontype.nl/)
 43. 43. Bron: ActionTypes Acadamy (http://www.actiontype.nl/)
 44. 44. Bron: ActionTypes Acadamy (http://www.actiontype.nl/)
 45. 45. Bron: ActionTypes Acadamy (http://www.actiontype.nl/)
 46. 46. Bron: ActionTypes Acadamy (http://www.actiontype.nl/)
 47. 47. Bron: ActionTypes Acadamy (http://www.actiontype.nl/)
 48. 48. Bron: ActionTypes Acadamy (http://www.actiontype.nl/)
 49. 49. Bron: ActionTypes Acadamy (http://www.actiontype.nl/)
 50. 50. Bron: ActionTypes Acadamy (http://www.actiontype.nl/)
 51. 51. WHETHER YOU THINK YOU CAN OR YOU THINK YOU CAN’T, YOU’RE RIGHT - Henry Ford

×