O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.
Tema : Futbolli , Basketbolli , Voleybolli , Ping Pong
Dhe Skijimi
Shkolla : Q.Kompetences-Mjekesi
Drejtimi : Farmacia X-6...
Futbolli
•Futbolli është sporti më i popullarizuar në
botë.
•Në botë ka më shumë se 250 Milion lojtarë në
më shumë se 200 ...
Elementet e fushës së futbollit
janë:
• 1.Pika e mesit - është pika në të cilën priten
diagonalet e fushës së futbollit. N...
Elementet e fushës së futbollit
janë:
• 4.Vijat anësore -janë vijat të cilat e përmbyllin fushën e
futbollit në të dy anët...
Elementet e fushës së futbollit
janë:
• 6.Pika e penalltisë ëshë një pikë e larguar 11 metra nga
porta dhe nga kjo pikë ek...
Futbolli
• 1. Ne Angli per here te pare eshte luajtur futbolli rreth viteve 1850.
2. Futbolli luhet me 11 lojtare.
3. Lejo...
• Dimensionet e fushës së futbollit me ngjyrë të gjelbërt kurse me ngjyrë të
kaltërt zona e portierit
Basketbolli
Basketbolli
•Basketbolli është lloj sporti me top që luhet në mes
të dy ekipeve me nga 12 lojtarë dhe 5 lojtarë aktivë
pre...
Rregulloret
•Objekti i lojës është të shënosh më shumë pikë se
sa kundërshtari, duke e hedhur topin sa më shpesh
në koshin...
Rregullat e lojës
•Loja ndahet në katër pjesë prej 10 minutash (FIBA) ose
prej 12 minutash (NBA). Pushimi i gjysmës së loj...
Dimensionet e fushes dhe
tabeles
Fusha e basketbollit, me permasa te medha: 28m x 18m
Fusha e basketbollit, me permasa min...
Basketbolli1. Lojen e basketbollit e shpiku Xhejms Najs Smith, ne vitin 1891.
2. Ne fillim ai shpiku vetem 5 rregulla baze...
Fusha e basketbollit
Volejboll
• Sport që luhet me top në të cilën dy ekipe të kundërta 
garojnë në terenin ku është tërhequr rrjeta në mes.
• ...
Volejboll
• Loja luhet me tre seta te fituara.Një set duhet te ket më 
së paku 25 poena. Seti përfundon kur nje ekip më së...
Elementet ne volejboll
• Dëbimet,pasimet,shërbimet,gjuajtjet,blloqet etj..! 
Qëndrimet e volejbollistit gjatë aplikimit të...
Voleybolli
• 1. Volejbollin e shpiku William Morgan ne vitin 1895.
2. Volejbolli është lojë me top të cilën e luajnë dy ek...
Dimensionet e fushes
Ping Pong
• Lloj sporti që luhet mbi një fushë të ndarë
në dy pjesë nga dy lojtarë apo dy ekipe të
përbëra nga dy lojtarë....
Ping Pong
• Ping pongu kërkon shpejtësi dhe refleksa.
Tabela e ping pongut është e gjate 274
cm, e gjere 152,5 cm.
• Luhet...
Disa Rregulla
Topi
• Topi duhet të jetë sferik, me diametër 40mm (efektive
nga data 01.10.2000).
• Pesha e topit duhet të ...
Reketa-Rregullat
• Reketi mund të ketë çfarëdo madhësie, forme apo peshe por pllaka
duhet të jetë e rrafshtë dhe rigide (e...
Skijimi
• Skijimi është sport dimërorë i rrëshqitjes me ski mbi
borë.
• Skijimi në të vërtetë është një grup i disa llojev...
Skijimi-Paisjet
• Skitë
• Këpucët për skic
• Shkopinjtë per tu mbajtur
• Lidhëset
• Dorezatë
• Kombinizoni-për erë, për mj...
Llojet e skijimit
1. Skijimi Alpik
2. Skijimi Nordik
3. Kercimi me ski
4. Snowbording
Sportet Futboll Hendboll PingPong Voleyboll Skijim
Próximos SlideShares
Carregando em…5
×

Sportet Futboll Hendboll PingPong Voleyboll Skijim

23.736 visualizações

Publicada em

Facebook :Kreshnik H Shahini (Official)
Instagram : kreshnikshahini
Twitter: kreshnikshahini
Linkedin : kreshnikshahini
WhatsApp: +37744446880

Publicada em: Esportes

Sportet Futboll Hendboll PingPong Voleyboll Skijim

 1. 1. Tema : Futbolli , Basketbolli , Voleybolli , Ping Pong Dhe Skijimi Shkolla : Q.Kompetences-Mjekesi Drejtimi : Farmacia X-6 Punoi : Kreshnik Shahini
 2. 2. Futbolli •Futbolli është sporti më i popullarizuar në botë. •Në botë ka më shumë se 250 Milion lojtarë në më shumë se 200 shtete, duke u bërë sporti më i populluar në botë •Është lojë me top e cila luhet sipas rregullave të përcaktuara në një fushë brenda një stadiumi, nga dy skuadra të cilat kanë nga 11 lojtare
 3. 3. Elementet e fushës së futbollit janë: • 1.Pika e mesit - është pika në të cilën priten diagonalet e fushës së futbollit. Nga kjo pikë fillon loja, si dhe vazhdon loja pas dhënjes së ndonjë goli nga ekipet. • 2.Qarku i mesit - është qarku i cili përshkruhet nga pika e mesit me një rreze prej 9.15 metrash. • 3.Vija e mesite ndan fushën në dy gjysma pjese të cilat luajnë rol në përmbushjen e disa rregullave të futbollit.
 4. 4. Elementet e fushës së futbollit janë: • 4.Vijat anësore -janë vijat të cilat e përmbyllin fushën e futbollit në të dy anët dhe në fundet e tyre takohen me vijat fundore. • 5.Fusha e penalltisë është fusha e cila shtrihet para portës duke pasuar vijën fundore. Dimensionet e fushës së penalltisë janë 40.3 metra e gjërë dhe 16.5 metra e gjatë (duke ecur kah mesi). Në fushën e futbollit gjenden dy fusha të penalltisë në dy vijat fundore. Fusha e penalltisë në ballë të saj ka një gjysëmrreth me rreze prej 9.15 metra (sikur rrezja e rrethit të mesit) nga pika e penalltisë.
 5. 5. Elementet e fushës së futbollit janë: • 6.Pika e penalltisë ëshë një pikë e larguar 11 metra nga porta dhe nga kjo pikë ekzekutohet penalltia. • 7.Porta paraqet pjesën e mesme të vijës fundore. Në vijën fundore të fushës së futbollit gjendet pika e mesit dhe nga ajo largohen shtyllat në dy anët e pikës nga 2.10 metra duke formuar një gjerësi prej 7.3 metrash hapësirë cila njihet si portë. Afër portës një fushë e cila është e rrethuar nga një vijë e cila është e larguar nga 6,5 metra nga shtyllat përgjatë vijës fundore dhe e zgatur për 11 metra në drejtim të pikës së penalltisë.
 6. 6. Futbolli • 1. Ne Angli per here te pare eshte luajtur futbolli rreth viteve 1850. 2. Futbolli luhet me 11 lojtare. 3. Lejohen 3 ndrrime ne futboll. 4. Fusha e futbollit per lojrat nderkombtare dehet te jete 64x75m gjeresi, ndersa gjatesi 110 metra. 5. Shtyllat jane te gjera 7.35m, ndersa te larta 2.44m. 6. Zona e portierit eshte 5.50m nga vija fundore. 7. Zona e rreptesis eshte 16.50 m, nga vija fundore ne thellesi. 8. Muri i gjalle duhet te jete i larguar 9.15m nga vendi i nisjes se topit. 9. Lojtari ne shpinde duhet patjeter te kete numrin . 10. Ngjyrat e dresave duhet qe mysafiri te kete ngjyre tjeter nga ngjyrat e dresave te vendasit.
 7. 7. • Dimensionet e fushës së futbollit me ngjyrë të gjelbërt kurse me ngjyrë të kaltërt zona e portierit
 8. 8. Basketbolli
 9. 9. Basketbolli •Basketbolli është lloj sporti me top që luhet në mes të dy ekipeve me nga 12 lojtarë dhe 5 lojtarë aktivë prej secilit ekip në fushë •Qëllim i lojës është që lojtarët, basketbollistët të futin më shpesh topin në basketin e ekipit kundërshtar •Basketbolli është shpikur nga trajneri i universitetit të Kansas James Naismith. NBA është liga më e popullizuar të basketbollit në botë •Basketbolli është një nga sportet më të popullarizuara dhe të shikuara gjerësisht në botë.
 10. 10. Rregulloret •Objekti i lojës është të shënosh më shumë pikë se sa kundërshtari, duke e hedhur topin sa më shpesh në koshin e kundërshtarit dhe ta ndalosh kundërshtarin ta hedhi topin në koshin tënd. •Një përpjekje për të realizuar një pikë quhet gjuajtje. • Një gjuajtje e suksesshme vlen dy pikë ose tre nëse realizohet nga jashtë harkut të trepikëshit që ka një distancë prej 6,25 m nga koshi, në lojërat internacionale dhe 7,24 m nga lojërat në NBA •Pika e realizuar pas gjuajtjes së një faulli vlen 1 pikë.
 11. 11. Rregullat e lojës •Loja ndahet në katër pjesë prej 10 minutash (FIBA) ose prej 12 minutash (NBA). Pushimi i gjysmës së lojës është 15 minuta sipas rregullores së NBA, FIBA, NCAA. Koha shtesë zgjat 5 minuta. Skuadrat ndryshojnë fushën pas pjesës së dytë. Zëvendësimet janë të pafundta, por ato mund të bëhen vetëm kur loja ka ndalur. Gjithashtu secila skuadër ka nga një trajner, që jep udhëzimet për strategjinë në fushën e lojës dhe stafin personal të vet, që përfshin doktorët, menaxherët, statisticienët, trajnerët. Uniforma standarde përbëhet prej një palë tutash të shkurtra dhe një kanatiere, e cila përmban numrin e lojtarit. Trajneri ka në dispozicion një numër të lejuar time-out dhe ndalime të kohës, të cilat nuk zgjasin më shumë se një minutë (vetëm në rastet e ndeshjeve televizive, kur ka hapësira publicitare)
 12. 12. Dimensionet e fushes dhe tabeles Fusha e basketbollit, me permasa te medha: 28m x 18m Fusha e basketbollit, me permasa minimale: 24m x 13m Fusha e basketbollit, qe cdo here merret si mesatare: 26m x 14m Lartesia e koshit: 285cm(fundi i zderrases) + 40cm(rrjeta e koshit) = 325 cm (aty ku mbaron me unazen prej hekuri) Diametri i unazes se koshit: 45cm Diametri i unazes se koshit, i larguar nga derrasa: 15cm Dimensionet e derrases se koshit: 120cm x
 13. 13. Basketbolli1. Lojen e basketbollit e shpiku Xhejms Najs Smith, ne vitin 1891. 2. Ne fillim ai shpiku vetem 5 rregulla baze. 3. Basketbolli luhet me 5 veta plus 7 rezerv. 4. Tabela e basketbollit eshte 120x180 cm. 5. Rrethi eshte 45 cm diameter. 6. Fusha e basketbollit eshte 28x15 meter. 7. Rrethi i koshit nga toka eshte 3.05m. 8. Ndrrimet ne basketboll behen me paralajmerim por nuk eshte i kufizuar. 9. Loja e basketbollit zhvillohet ne 4x10min, plus 10 min. pushim ne mes. 10. Cdo lojtare ka te drejte deri ne 4 gabime personale , ne gabimin e 5 lene fushen. 11. Ne lojen e basketbollit ka 2 refer aktiv plus procesmbajtesi, andaj edhe numrat per lojtaret fillojne nga nr.4 e tutje. 12. Loje me perfundim baraz nuk ka ne basketboll, duhet patjeter te kete fitues. 13. Cdo ekip ka te drejte te posedoje topin deri ne 24 sekonda.
 14. 14. Fusha e basketbollit
 15. 15. Volejboll • Sport që luhet me top në të cilën dy ekipe të kundërta  garojnë në terenin ku është tërhequr rrjeta në mes. • Qëlimi është hedhja e topit në anen e kundërt të rrjetës  gjegjsisht në fushen e kundërshtarit në at mënyrë që  kundershtari të mos arrij ta mbaj topin në ajr dhe se  mos ta kthej në fushen e kundershtarit para se të bjerë  në tokë • Loja luhet me seta në tri ose pes seta, do të thot me dy  seta të fituar. • Setat fitohen kur arrihen 25 poena por dallimi të jetë për  dy poena. Seti fundit gjegjsisht i pesti luhet deri në  pesëmbëdhjetë poena • Zakonisht ky lloj sporti luhet në ambiente të mbyllura. • Referojnë dy dhe katër gjygjtarë
 16. 16. Volejboll • Loja luhet me tre seta te fituara.Një set duhet te ket më  së paku 25 poena. Seti përfundon kur nje ekip më së  paku e perfundon atë me dy poena diferencë. Loja luhet  me top te butë dhe me peshë prej 260-280 gram,  perimetri i të cilit është prej 65-67 cm. Topi i volejbollit  ka.
 17. 17. Elementet ne volejboll • Dëbimet,pasimet,shërbimet,gjuajtjet,blloqet etj..!  Qëndrimet e volejbollistit gjatë aplikimit të elementeve  teknike jan të llojllojshme.. •  Secili element me mjeshtrin e volejbollit kërkon  qendrimin adekuat, funksional dhe sa më racional, me  qellim që sa më shpejt inkruadohet në situata të  ndryshme gjatë lojës.
 18. 18. Voleybolli • 1. Volejbollin e shpiku William Morgan ne vitin 1895. 2. Volejbolli është lojë me top të cilën e luajnë dy ekipe me nga gjashtë lojtarë plus gjashte lojtare rezerv kane ekipet. 3. Fusha e volejbollit është9x18m. 4. Elementet teknike te volejbollit jane: qendrimi volejbollistik, debimi i topit me gishterinj, me ckan, sherbimi, levizjet ne fushe, bllokimetdhe goditjet. 5. FIVB-ja eshte themeluar ne vitin 1946ne Paris te Frances. 6. Volejbolli ne kosove per here te pare eshte paraqit neper gjimnazet e kosoves aty rreth vitit 1936. 7. Klubi volejbollistik "Flaka" nga Presheva ne vitin 1997 eshte shpallur kampione e kosoves. 8. Rrjeta e volejbollit eshte 1m e gjere dhe 9.5 m e gjate. 9. Shtyllat te volejbollit jane te larta 2.55m 10. Lartesia e rrjetes per femrat duhet te jete 2.24m ndersa per meshkuj eshte 2.43m. 11. Topi i volejbollit ka 3 ngjyra : e verdhe , e bardhe dhe e kalter. 12. Loja e volejbollit luhet deri ne 3 sete te fituara. 13 Seti zgjat deri ne 25 pike.
 19. 19. Dimensionet e fushes
 20. 20. Ping Pong • Lloj sporti që luhet mbi një fushë të ndarë në dy pjesë nga dy lojtarë apo dy ekipe të përbëra nga dy lojtarë. Loja luhet duke goditur sa më shpejt e më rreptë topin e pingpongut, në atë mënyrë që kundërshtari të mos ketë mundësi të i përgjigjet goditjes pasi që topi të ketë prekur fushën e tij.
 21. 21. Ping Pong • Ping pongu kërkon shpejtësi dhe refleksa. Tabela e ping pongut është e gjate 274 cm, e gjere 152,5 cm. • Luhet deri ne kater seta, një set i ka 11 pike. • Topi peshon 2,7 g, ka diametër 40 mm.
 22. 22. Disa Rregulla Topi • Topi duhet të jetë sferik, me diametër 40mm (efektive nga data 01.10.2000). • Pesha e topit duhet të jetë 2.7gr (efektive nga data 01.10.2000). • • . Topi duhet të jetë i punuar nga celuloidi apo materiali i ngjajshëm plastik dhe duhet të jetë i bardhë apo i ngjyrë portokalle, dhe mat (pa shkëlqim).
 23. 23. Reketa-Rregullat • Reketi mund të ketë çfarëdo madhësie, forme apo peshe por pllaka duhet të jetë e rrafshtë dhe rigide (e fortë). • Materiali mbulues duhet të shtrihet deri te skajet por jo më gjatë se skajet e dërrasës, përveç pjesës që ndodhet afër dorëzës dhe mbulohet nga gishtat e cila mund të lehet e pambuluar apo e mbuluar me çfarëdo materiali] • Dërrasa, cilado shtresë përbrenda dërrasës si dhe cilado shtresë e materialit mbulues apo ngjitësit duhet të jetë kontinuale dhe me trashësi të njëtrajtshme • Në fillim të lojës dhe kurdoherë që lojtari e ndërron reketin gjatë meçit, ai duhet t’i tregojë kundërshtarit dhe referit reketin të cilin do të përdorë në lojë dhe duhet t’u lejojë atyre kontrollimin e tij.
 24. 24. Skijimi • Skijimi është sport dimërorë i rrëshqitjes me ski mbi borë. • Skijimi në të vërtetë është një grup i disa llojeve të sportit të rrëshqitjes mbi borë. • Skijimi është një sport shumë i hershem pasi që skitë janë përdorur si mjet për të ecur mbi borë për nevojat e popullatës. • Skijimi mendohet të ketë prejardhjen nga vendet skandinavike para 4000 vjetësh
 25. 25. Skijimi-Paisjet • Skitë • Këpucët për skic • Shkopinjtë per tu mbajtur • Lidhëset • Dorezatë • Kombinizoni-për erë, për mjegull • Syzat për ski ,për diell, për borë • Kapela, etj.
 26. 26. Llojet e skijimit 1. Skijimi Alpik 2. Skijimi Nordik 3. Kercimi me ski 4. Snowbording

×