Anúncio
Anúncio

Mais conteúdo relacionado

Destaque(20)

Anúncio

BINA 5 AYAT CARTA PAI.pptx

  1. Bina 5 ayat berdasarkan carta pai. (10 markah) 1. Carta pai menujukkan jenis pekerjaan yang dilakukan oleh penduduk Taman Banjaran Jaya seperti …………… 2. Pekerjaan utama penduduk Taman Banjaran Jaya ialah bidang _____________ iaitu sebanyak _______ peratus daripada bilangan penduduk. 3. Pekerjaan pengurus merupakan bidang __________ tertinggi selepas ahli perniagaan .
  2. 5. Suri rumah dan kakitangan ___________merupakan bidang yang paling sedikit bilangan pekerja dengan jumlah peritus sebanyak ___________ peratus. 5. Sebanyak 15 peratus daripada bilangan penduduk di Taman Banjaran Jaya merupakan kakitangan kerajaan .
  3. Tulis rumusan berdasarkan carta pai. (10 markah) Carta pai menujukkan jenis pekerjaan yang dilakukan oleh Penduduk Taman Banjaran Jaya. Jenis pekerjaan yang dilakukan adalah seperti ______, _______ ,_________ ,____________ dan______________. Pekerjaan utama Penduduk Taman Banjaran Jaya ialah bidang _____ Iaitu sebanyak 40 ________ daripada bilangan penduduk. Ini kerana Taman Banjaran Jaya berada di kawasan __________ yang ramai ______. Pekerjaan yang kedua banyak bilangan pekerjanya ialah _____________ Iaitu sebanyak _________ peratus. Pekerja ______________ merupakan pekerjaan yang ketiga banyak bilangan iaitu sebanyak ______ peratus. Kakitangan kerajaan ini terdiri daripada guru, polis dan jururawat. Akhir sekali bidang pekerjaan yang paling sedikit di Taman Banjaran Jaya ialah suri rumah dan kakitangan __________ iaitu sepuluh _______.
Anúncio