O slideshow foi denunciado.
Seu SlideShare está sendo baixado. ×

MAA_I_ZONĂ-DE-AGREMENT-.pptx

Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Carregando em…3
×

Confira estes a seguir

1 de 12 Anúncio

Mais Conteúdo rRelacionado

Semelhante a MAA_I_ZONĂ-DE-AGREMENT-.pptx (20)

Mais recentes (13)

Anúncio

MAA_I_ZONĂ-DE-AGREMENT-.pptx

 1. 1. ANALIZA STRATEGICĂ PENTRU PRODUSUL NOU ZONĂ DE AGREMENT PISCICOL S.C. COLȚ DE RAI S.R.L. UNIVERSITATEA TEHNICĂ "GHE. ASACHI" IAȘI Facultatea de Design Industrial și Managamentul Afacerilor Domeniul: Inginerie și Management Specializarea MANAGEMENTUL ȘI ADMINISTRAREAAFACERILOR Disciplina: MARKETING ȘI BRANDING Cadru didactic: Șef lucr. Dr. Ec. ELENA-LIDIAALEXA Masteranzi Master MAA, anul 1: Teodorescu Gabriel-Dumitru Ionescu (Budușanu) Cornelia- Monica Sardeni Dragoș Ciobăniță Marius IAȘI 2021-2022
 2. 2. Tema Proiectului Analiza strategică pentru produsul nou ZONĂ DE AGREMENT PISCICOL S.C. COLȚ DE RAI S.R.L. 1. Sumar executiv 2. Analiza situației 3. Analiza SWOT (mediu intern, mediu extern) 4. Strategie de marketing (Misiune. Obiective de marketing. Segmentare. Analiza clenților. Țintire. Poziționare produs. Diferențiere. Avantaje competitive) 5. Mix de marketing (Produs/serviciu. Preț. Promovare. Distribuție. Personal. Procese. Evidențe fizice) 6. Bugetul de marketing 7. Monitorizare și evaluare
 3. 3. 1. SUMAR EXECUTIV LA GROPNIȚA SE PUN BAZELE UNEI ZONE DE AGREMENT CU SPECIFIC PESCĂRESC, UNDE SE VOR AMENAJA PARCĂRI, LOCURI DE JOACĂ ŞI PLAJĂ, PONTOANE, SPAŢII DE CAZARE PENTRU PESCARII SPORTIVI DIN ALTE LOCALITĂŢI CU ACCES SPRE LUCIUL DE APĂ AFLAT LA APROXIMATIV 3,5 KILOMETRI ŞI ECHIPAMENTE SPECIFICE PENTRU PESCUITUL SPORTIV. PRIN ACEST PROIECT SE CREIONEAZĂ O DIRECŢIE A DEZVOLTĂRII ÎN ZONĂ A PRODUCŢIEI DE PEŞTE, ORGANIZAREA ACTIVITĂŢII PESCĂREŞTI, ÎNCURAJAREA PESCUITULUI SPORTIV ŞI A TURISMULUI. ÎN PREZENT LACUL ESTE SPECTACULOS, CU FAUNĂ SĂLBATICĂ FOARTE DEZVOLTATĂ, FIINDCĂ NU S-A MAI OCUPAT NIMENI DE EL ŞI S-A COLMATAT ÎNTR-O ANUMITĂ MĂSURĂ.
 4. 4. 2. Analiza situației 2.1. Protejarea mediului și resurselor naturale Patrimoniul natural din zona de studiu trebuie restaurat și protejat, întrucât acesta joacă un rol important în conservarea diversității biologice și a ecosistemelor de importanță națională și mondială. Acest patrimoniu reprezintă, de asemenea, cel mai important avantaj al zonei de studiu, care trebuie consolidat pentru stimularea dezvoltării economice prin turism. 2.2. Îmbunătățirea economiei Turismul bazat pe natură deține un potențial semnificativ pentru îmbunătățirea veniturilor localnicilor, cu condiția ca portofoliul și calitatea turismului să fie consolidate pe baza unei abordări integrate și de grup în materie de management al destinației, permițând participarea populației locale.
 5. 5. 2.3. Îmbunătățirea conectivității Transportul eficient al persoanelor, mărfurilor, serviciilor și al ideilor este o condiție esențială pentru a conecta zonele mai puțin dezvoltate cu cele mai dezvoltate. 2.4. Asigurarea serviciilor publice Serviciile de bază, cum ar fi alimentarea cu apă potabilă și canalizarea, gestionarea deșeurilor solide, educația, sănătatea și asistența socială, pe lângă faptul că sunt elemente esențiale pentru dezvoltarea umană, au fost identificate ca “obstacole” importante în turism. 2.5. Promovarea eficienței, accesibilității și sustenabilității Subvențiile acordate pe baza testării resurselor disponibile în cadrul schemelor naționale de protecție socială ar fi o modalitate preferabilă pentru a îmbunătăți capacitatea de plată și pot oferi stimulente pentru a reduce mecanismele informale. Subvențiile pe zone oferite nețintit, așa cum sunt cele administrate în prezent prin facturile de utilități din comuna Gropnița, nu reprezintă o soluție pentru a aborda constrângerile privind capacitatea de plată.
 6. 6. 3. ANALIZA SWOT 3.1. ANALIZA SWOT PRIVIND PESCUITUL RECREATIV/SPORTIV
 7. 7. 3.1. ANALIZA SWOT PRIVIND PESCUITUL COMERCIAL
 8. 8. 4. STRATEGIE DE MARKETING POZIȚIONAREA STRATEGICĂ REPREZINTĂ MODALITATEA ÎN CARE SERVICIILE OFERITE ÎN CADRUL ZONEI DE AGREMENT PISCICOL SUNT PERCEPUTE DE CĂTRE BENEFICIARI. POZIȚIONAREA ESTE BAZATĂ PE CALITATEA DISTINCTIVĂ A SERVICIILOR OFERITE. • Misiunea firmei Prin activitatea desfasurata, pescuitul, relaxarea si comertul cu amanuntul, reprezintă o legatură între consumator si comerciant, interacțiunea cu clienții, lucruri care nouă ne creează multă bucurie și satisfacție. Eforturile noastre se concentrează în a vă pune la dispoziție nu doar cele mai bune echipamente și servicii de pescuit, ci și suport permanent pentru o petrecere optimă a timpului liber, creând o stransă legatură între noi și clienții noștri.
 9. 9. 5. Mix de marketing Produsele firmei S.C. “Colț de Rai” S.R.L. se încadrează în faza de lansare spre faza de creștere, fiind ajutate de o promovare bine pusă la punct. În general obiectivele pe care firma trebuie să le supervizeze în permanență sunt: profitabilitatea - din acest punct de vedere nu putem spune că păstrăvăria aduce venituri mari firmei, fiind la început, dar prin calitatea produselor și printr-o promovare adecvată va constitui în viitor profit sigur; stabilitatea – asigurarea în timp a stabilității vânzărilor obligă la stabilirea atentă a sortimentului de produse astfel încât cererea să nu depășească volumul stocului, iar vânzările să se compenseze între ele; creșterea – având ân vedere faza ciclului de viață a produselor păstrăvăriei, este evident că principalul obiectiv al firmei este acesta.
 10. 10. Nr. crt. Cheltuieli anuale VALOARE =RON= VALOARE =Euro= 0 1 2 1 Salarii 1.200.000 240.000 2 Utilităţi 60.000 12.000 3 Echipamente 300.000 60.000 4 Impozite, taxe 700.000 140.000 5 Aprovizionare 600.000 120.000 6 Transport 50.000 10.000 7 Promovare 40.000 8.000 8 TOTAL 2.950.000 590.000 6. Bugetul de marketing În urma evaluării s-a ajuns la estimarea fondurilor necesare pentru începerea afacerii ca fiind de aproximativ 2.950.000 RON reprezentând investiţia iniţială. Situaţia cheltuielilor în primul an după deschidere: 1 EURO = 5,00 RON Bugetul pe care firma îl are destinat pentru promovare reprezintă 40.000 RON/an (8.000 Euro).
 11. 11. 7. MONITORIZARE ȘI EVALUARE PROCESUL TEHNOLOGIC DE UTILIZARE A IAZULUI PISCICOL CUPRINDE CINCI ETAPE, ACESTEA SUNT: POPULAREA IAZULUI CU PEȘTE; FURAJAREA PEȘTILOR; PESCUITUL ÎN SCOP COMERCIAL / ÎN SCOP DE AGREMENT; COMERCIALIZAREA PEȘTELUI; ACTIVITĂȚI DE ÎNTREȚINERE A IAZULUI PISCICOL.
 12. 12. VĂ MULȚUMIM!

×