O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.

Privacy Ethics – A Big Data Problem

34 visualizações

Publicada em

Video and slides synchronized, mp3 and slide download available at URL https://bit.ly/2wCWYJj.

Raghu Gollamudi broadly covers best practices with respect to Data Management aspects from mapping Enterprise data to applying Data Protection rules like GDPR at petabyte scale. He also covers some of the “Privacy by design” methodologies to maintain good privacy hygiene. Filmed at qconnewyork.com.

Raghu Gollamudi is the Co-founder/VP Engineering at Integrisio. He is an entrepreneur and a reformed technology executive with a solid 20 plus years of experience in big data, cloud constructs, data exploration using machine learning and data visualization.

Publicada em: Tecnologia
  • Seja o primeiro a comentar

  • Seja a primeira pessoa a gostar disto

Privacy Ethics – A Big Data Problem

  1. 1. Privacy Ethics – A Big Data Problem
  2. 2. InfoQ.com: News & Community Site • 750,000 unique visitors/month • Published in 4 languages (English, Chinese, Japanese and Brazilian Portuguese) • Post content from our QCon conferences • News 15-20 / week • Articles 3-4 / week • Presentations (videos) 12-15 / week • Interviews 2-3 / week • Books 1 / month Watch the video with slide synchronization on InfoQ.com! https://www.infoq.com/presentations/ privacy-ethics
  3. 3. Presented at QCon New York www.qconnewyork.com Purpose of QCon - to empower software development by facilitating the spread of knowledge and innovation Strategy - practitioner-driven conference designed for YOU: influencers of change and innovation in your teams - speakers and topics driving the evolution and innovation - connecting and catalyzing the influencers and innovators Highlights - attended by more than 12,000 delegates since 2007 - held in 9 cities worldwide
  4. 4. RAGHU GOLLAMUDI • Co-founder/VPEngineering-IntegrisSoftware • Founder/CEO-Revuly • CTO-Shippable • PrincipalDevLead–Microsoft
  5. 5. Trivia What happened on the 25th May 2018? PROPRIETARY AND CONFIDENTIAL.
  6. 6. GENERAL DATA PROTECTION REGULATION (“GDPR”) May 25th, 2018 • Peoplearemoreaware • Unethicalprocessing • Governmentsaroundtheworldarecatchingup
  7. 7. DATAISEXPLODING PROPRIETARY AND CONFIDENTIAL. Problem: A Big Data Problem?
  8. 8. DATAISEXPLODING • Dataisbeingacquired/purchasedatarapidpace • IOTdataisendingupintomassivedatalakes • Applicationlogs • BiasedAlgorithms PROPRIETARY AND CONFIDENTIAL. Problem: A Big Data Problem?
  9. 9. Privacy Vs Security? PROPRIETARY AND CONFIDENTIAL. Trivia
  10. 10. PRIVACY VS SECURITY SECURITYIS… • Aframeworktoprotectinformation • Focusedonconfidentialityand accessibility • Clearlydefinedwithexplicitcontrolsto monitorforandpreventunauthorized access • Maturedmarket PRIVACYIS… • Afundamentalrightoftheindividual • Focusedonuseofdatabasedon business purposeandconsent • Opentointerpretationbasedoncontext andrisk • Under-investedmarket
  11. 11. • Customer/Employeesfirst • Performancereviews PROPRIETARY AND CONFIDENTIAL. Solution: Culture
  12. 12. • EncryptEncryptEncrypt!:Transit,Rest,Backups • RobustAuthenticationmechanism • Anonymizationand/orPseudonymization • StorecredentialsinVaultstorage • AuditLogs PROPRIETARY AND CONFIDENTIAL. Solution: Security
  13. 13. • DataIntegrity • Authorization • Obscuritybydesign • Conservativeapproachtoprivacysettingsbydefault • VisibilityandTransparency • https://iab.org/wp-content/IAB-uploads/2011/03/fred_carter.pdf PROPRIETARY AND CONFIDENTIAL. Solution: Design
  14. 14. PIA:Privacyimpactassessment • Privacyrelatedtaskspartofscrum/sprint • Dataminimization • Selfserviceusermanagementportal • Honoruserconsentwhenprocessinguserdata • Retention Ref: https://www.usaid.gov/sites/default/files/documents/1868/RI_Fellowships_PIA_Summary_May _12_2014.pdf PROPRIETARY AND CONFIDENTIAL. Solution: Process
  15. 15. Continuous compliance • Discovery:RestandIn-Motion • Rules • Issuemanagement PROPRIETARY AND CONFIDENTIAL. Solution: Automation
  16. 16. Continuous compliance • Labeling • Tagging • Classifying • Confidence scores • Challenges • Data sources • Data formats • Performance PROPRIETARY AND CONFIDENTIAL. Solution: Automation - Discovery
  17. 17. Continuous compliance • Sources • High/Low compute • SAAS • Cloud/Hybrid • Formats • Structured/Tabular: Lookups, Regex, Enhancers • Unstructured: NLP, NER and Enhancers • Semi-structured: JSON, XML • Performance • Advanced tokenization • Tries • Feedback loop PROPRIETARY AND CONFIDENTIAL. Solution: Automation - Discovery
  18. 18. Continuous compliance • Regulations • Consent • Contracts PROPRIETARY AND CONFIDENTIAL. Solution: Automation - Rules
  19. 19. Continuous compliance • RuleViolations • Issueresolution • SAR(SubjectAccessRequests) PROPRIETARY AND CONFIDENTIAL. Solution: Automation – Issue Management
  20. 20. • LowRiskExposure • BrandRecognition/Loyalty PROPRIETARY AND CONFIDENTIAL. Benefits
  21. 21. Thank You PROPRIETARY AND CONFIDENTIAL.
  22. 22. Watch the video with slide synchronization on InfoQ.com! https://www.infoq.com/presentations/ privacy-ethics

×