O slideshow foi denunciado.
Seu SlideShare está sendo baixado. ×
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Carregando em…3
×

Confira estes a seguir

1 de 6 Anúncio

Mais Conteúdo rRelacionado

Quem viu também gostou (19)

Semelhante a Zorg & welzijn (20)

Anúncio

Zorg & welzijn

  1. 1. ISBW-tjes Trends en ontwikkelingen over Zorg & welzijn
  2. 2. # De zorg zoekt nieuwe helden. Mensen met visie, vakkennis en leiderschap. # De zorgvraag stijgt, in 2025 is 21% van Nederlandse bevolking 65 jaar of ouder. # De beroepsbevolking die de zorg moet betalen én leveren daalt in 2025 tot minder dan 58%. # Mega uitdaging op het gebied van kwaliteit en betaalbaarheid!
  3. 3. # Naar verwachting kunnen zorginstellingen in 2020 nog slechts aan 60% van de behoefte aan zorg voldoen. # Behoud van medewerkers en medewerkerstevredenheid worden belangrijk: opleiding, motivatie en doorgroeimogelijkheden zijn de sleutel tot succes. # Zorginstellingen gaan zich meer en meer specialiseren.
  4. 4. # Transparantie rukt op: ranken, raten en reviewen van zorginstellingen en behandelaren. Vooral via online platforms zoals Zorgkaart Nederland en Kanker NL # Keuzevrijheid van de consument. Kiest zelf of in overleg of op advies van de zorgverzekeraar de zorginstelling. # Zorgverzekeraars trekken meer macht naar zich toe: bepalen budgetten en daarmee de productie van zorginstellingen en hebben een duidelijke verwijsfunctie.
  5. 5. # Traditioneel managen (goedkopere, laaggekwalificeerde beroepskrachten, groter beroep op mantelzorg) in de zorg werkt op korte termijn maar leidt op langere termijn tot lagere zorgkwaliteit. # Management door de zorgvloer: mensen op de werkvloer weten wat er mis is en waar de oplossingen liggen. Als we de werkvloer de ruimte en de tools geven om de zorg van onderop beter te maken dan maken we stappen.
  6. 6. Ook een inspirerende zorg en welzijn opleiding volgen? Kijk op isbw.nl/zorgenwelzijn voor een overzicht van alle opleidingen of vraag de gratis opleidingsgids aan.

×