O slideshow foi denunciado.

Aplicatia Paint

1

Compartilhar

Próximos SlideShares
Aplicatia paint
Aplicatia paint
Carregando em…3
×
1 de 8
1 de 8

Aplicatia Paint

1

Compartilhar

Baixar para ler offline

Descrição

Aplicatia Paint

Transcrição

 1. 1. 1 Aplicatia PAINT Paint este o aplicatie care se poate utiliza pentru a crea desene într-o zonă de desenat goală sau în imagini existente. Multe dintre instrumentele pe care le utilizați în Paint se află în panglică, situată în partea de sus a ferestrei Paint. Următoarea ilustrație arată panglica și alte părți din Paint. Fereastra Paint 1.1 Linii de desenare Aveți posibilitatea să utilizați mai multe instrumente diferite pentru a desena în Paint. Instrumentul pe care îl utilizați și opțiunile pe care le selectați determină modul în care apare linia în desen. Acestea sunt instrumentele ce se pot utiliza pentru a desena linii în Paint. Utilizați instrumentul Creion pentru a realiza desene cu linii sau curbe subțiri, libere. 1. Pe fila Pornire, în grupul Instrumente, faceți clic pe instrumentul Creion . 2. În grupul Culori, faceți clic pe Culoare 1, faceți clic pe o culoare, apoi glisați indicatorul în imagine pentru a desena.
 2. 2. 2 Pentru a desena utilizând culoarea Culoare 2 (fundal), faceți clic cu butonul din dreapta în timp ce glisați indicatorul. Utilizați instrumentul Pensule pentru a trasa linii cu alt aspect și altă textură - similar cu utilizarea mai multor pensule diferite în artă. Cu pensule diferite, este posibil să trasați linii cu forme libere și curbe cu efecte diferite. 1. Pe fila Pornire, faceți clic pe săgeata în jos de sub Pensule. 2. Faceți clic pe pensula artistică pe care doriți să o utilizați. 3. Faceți clic pe Dimensiune, apoi faceți clic pe o dimensiune de linie, care determină grosimea trăsăturilor cu pensula. 4. În grupul Culori, faceți clic pe Culoare 1, faceți clic pe o culoare, apoi glisați indicatorul pentru a desena. Pentru a picta utilizând culoarea Culoare 2 (fundal), faceți clic cu butonul din dreapta în timp ce glisați indicatorul. Utilizați instrumentul Linie, pentru a desena o linie dreaptă. Când utilizați acest instrument, este posibil să alegeți grosimea liniei, dar și aspectul său. 1. Pe fila Pornire, în grupul Forme, faceți clic pe instrumentul Linie . 2. Faceți clic pe Dimensiune, apoi faceți clic pe o dimensiune de linie, care determină grosimea liniei. 3. În grupul Culori, faceți clic pe Culoare 1, faceți clic pe o culoare, apoi glisați indicatorul pentru a desena linia. Pentru a desena o linie care utilizează culoarea Culoare 2 (fundal), faceți clic cu butonul din dreapta în timp ce glisați indicatorul. 4. (Opțional) Pentru a modifica stilul de linie, în grupul Forme, faceți clic pe Contur, apoi faceți clic pe un stil de linie.  Pentru a desena o linie orizontală, apăsați și mențineți apăsată tasta Shift în timp ce o desenați dintr-o parte în alta.  Pentru a desena o linie verticală, apăsați și mențineți apăsată tasta Shift și desenați în sus sau în jos. Utilizați instrumentul Curbă pentru a desena o linie curbă uniformă. 1. Pe fila Pornire, în grupul Forme, faceți clic pe instrumentul Curbă . 2. Faceți clic pe Dimensiune, apoi faceți clic pe o dimensiune de linie, care determină grosimea liniei. 3. În grupul Culori, faceți clic pe Culoare 1, faceți clic pe o culoare, apoi glisați indicatorul pentru a desena linia. Pentru a desena o linie care utilizează culoarea Culoare 2 (fundal), faceți clic cu butonul din dreapta în timp ce glisați indicatorul. 4. După ce ați creat linia, faceți clic în zona de imagine în care doriți să fie amplasat arcul curbei, apoi glisați indicatorul pentru a ajusta curba.
 3. 3. 3 1.2 Desenarea a diverse forme Aveți posibilitatea să utilizați Paint pentru a adăuga forme diferite într-o imagine. Formele gata făcute sunt de la cele tradiționale - dreptunghiuri, elipse, triunghiuri și săgeți - până la forma amuzante și neobișnuite, cum ar fi o inimă sau un fulger (pentru a numi doar câteva). Dacă doriți să creați o formă particularizată proprie, aveți posibilitatea să utilizați instrumentul Poligon pentru a face acest lucru. Forme din Paint Forme predefinite Aveți posibilitatea să utilizați Paint pentru desena tipuri diferite de forme predefinite. Iată o listă cu acestea:  Linie  Curbă  Oval  Dreptunghi și Dreptunghi rotunjit  Triunghi și Triunghi dreptunghic  Romb  Pentagon  Hexagon  Săgeți (săgeata la dreapta, săgeata la stânga, săgeata în sus, săgeata în jos)  Stele (cu patru colțuri, cu cinci colțuri, cu șase colțuri)  Explicații (explicație dreptunghiulară rotunjită, explicație ovală, explicație sub formă de nor)  Inimă  Fulger 1. Pe fila Pornire, în grupul Forme, faceți clic pe o formă predefinită. 2. Pentru a desena forma, glisați indicatorul. Pentru a desena o formă cu laturi egale, apăsați și mențineți apăsată tasta Shift pe măsură ce glisați mouse-ul. De exemplu, pentru a desena un pătrat, faceți clic pe Dreptunghi , apoi apăsați și mențineți apăsată tasta Shift pe măsură ce glisați mouse-ul. 3. Având forma selectată încă, aveți la dispoziție una sau mai multe dintre următoarele variante pentru a-i modifica aspectul: o Pentru a modifica stilul de linie, în grupul Forme, faceți clic pe Contur, apoi faceți clic pe un stil de linie.
 4. 4. 4 Dacă nu doriți ca forma să aibă un contur, faceți clic pe Contur, apoi faceți clic pe Fără contur. o Pentru a modifica dimensiunea conturului, faceți clic pe Dimensiune, apoi faceți clic pe o dimensiune de linie (grosime). o În grupul Culori, faceți clic pe Culoare 1, apoi faceți clic pe o culoare pentru contur. o În grupul Culori, faceți clic pe Culoare 2, apoi faceți clic pe o culoare pentru a umple forma. o Pentru a modifica stilul de umplere, în grupul Forme, faceți clic pe Umplere, apoi faceți clic pe un stil de umplere. Dacă nu doriți ca forma să fie umplută, faceți clic pe Umplere, apoi faceți clic pe Fără umplere. Instrumentul poligon Utilizați instrumentul Poligon pentru a crea o formă particularizată cu oricâte laturi. 1. Pe fila Pornire, în grupul Forme, faceți clic pe instrumentul Poligon . 2. Pentru a desena un poligon, glisați indicatorul pentru a desena o linie dreaptă. Apoi, faceți clic în orice punct în care doriți să apară o latură suplimentară. Pentru a crea laturi dispuse la 45 sau 90 de grade unele de altele, apăsați și mențineți apăsată tasta Shift pe măsură ce creați laturile. 3. Conectați ultima linie la prima linie pentru a termina de desenat poligonul și a închide forma. 4. Având forma selectată încă, aveți la dispoziție una sau mai multe dintre următoarele variante dacă doriți să-i modificați aspectul: o Pentru a modifica stilul de linie, în grupul Forme, faceți clic pe Contur, apoi faceți clic pe un stil de linie. Dacă nu doriți ca forma să aibă un contur, faceți clic pe Contur, apoi faceți clic pe Fără contur. o Pentru a modifica dimensiunea conturului, faceți clic pe Dimensiune, apoi faceți clic pe o dimensiune de linie (grosime). o În grupul Culori, faceți clic pe Culoare 1, apoi faceți clic pe o culoare pentru contur. o În grupul Culori, faceți clic pe Culoare 2, apoi faceți clic pe o culoare pentru a umple forma. o Pentru a modifica stilul de umplere, în grupul Forme, faceți clic pe Umplere, apoi pe un stil de umplere. Dacă nu doriți ca forma să fie umplută, faceți clic pe Umplere, apoi pe Fără umplere.
 5. 5. 5 1.3 Adăugarea textului În Paint, este posibil să adăugați un text sau un mesaj propriu la imagine. Utilizați instrumentul Text pentru a introduce text într-o imagine. 1. Pe fila Pornire, în grupul Instrumente, faceți clic pe instrumentul Text . 2. Glisați indicatorul pe suprafața de desenat unde doriți să adăugați textul. 3. Sub Instrumente text, pe fila Text, în grupul Font, faceți clic pe aspectul fontului, dimensiune și stil. Grupul Font 4. În grupul Culori, faceți clic pe Culoare 1, apoi faceți clic pe o culoare pentru text. 5. Tastați textul pe care doriți să îl adăugați. 6. (Opțional) Dacă doriți ca fundalul zonei de text să fie umplut, în grupul Fundal, faceți clic pe Opac. În grupul Culori, faceți clic pe Culoare 2, apoi faceți clic pe o culoare de fundal pentru zona de text. 7. (Opțional) Dacă doriți să modificați aspectul unui text din caseta text, selectați textul pe care doriți să îl modificați, apoi alegeți un nou aspect de font, o dimensiune nouă, un stil nou sau o culoare nouă pentru textul selectat. 1.4 Lucrați mai rapid în Paint Există o modalitate rapidă de a amplasa comenzile pe care le utilizați cel mai des în Paint pentru a fi găsite mai ușor - amplasați-le pe Bara de instrumente Acces rapid, deasupra panglicii. Pentru a adăuga o comandă Paint pe Bara de instrumente Acces rapid, faceți clic cu butonul din dreapta pe un buton sau pe o comandă, apoi faceți clic pe Adăugare la bara de instrumente Acces rapid. 1.5 Selectarea și editarea obiectelor În Paint, este posibil să doriți să modificați o parte a unei imagini sau a unui obiect. Pentru aceasta, trebuie să selectați partea din imagine pe care doriți să o modificați, apoi să efectuați editarea. Printre modificările care se pot efectua se numără următoarele: redimensionarea unui obiect, mutarea sau copierea unui obiect, rotirea unui obiect sau trunchierea unei imagini pentru a afișa doar elementul selectat.
 6. 6. 6 Instrumentul Selectare Utilizați instrumentul Selectare pentru a selecta o parte a imaginii pe care doriți să o modificați. 1. În fila Pornire, în grupul Imagine, faceți clic pe săgeata în jos de sub Selectare. 2. Alegeți una dintre următoarele variante, în funcție de ce doriți să selectați. o Pentru a selecta orice pătrat sau parte dreptunghiulară a imaginii, faceți clic pe Selecție dreptunghiulară, apoi glisați indicatorul pentru a selecta partea din imagine cu care doriți să lucrați. o Pentru a selecta orice parte de formă neregulată a imaginii, faceți clic pe Selecție în formă liberă, apoi glisați indicatorul pentru a selecta o parte din imagine cu care doriți să lucrați. o Pentru a selecta toată imaginea, faceți clic pe Selectare totală. o Pentru a selecta totul din imagine, cu excepția zonei selectate în prezent, faceți clic pe Inversare selecție. o Pentru a șterge obiectul selectat, faceți clic pe Ștergere. 3. Pentru a determina dacă este adăugată Culoare 2 (fundal) la selecția dvs., procedați astfel: o Pentru a include culoarea de fundal la selecția dvs., debifați Selecție transparentă. Când lipiți selecția, culoarea de fundal este inclusă și va apărea în elementul lipit. o Pentru a face selecția transparentă pentru ca în aceasta să nu apară nicio culoare de fundal, faceți clic pe Selecție transparentă. Când lipiți selecția, orice zone care utilizează culoarea de umplere fundal vor fi transparente, ceea ce va permite ca restul imaginii să apară în locul său. Trunchiere Utilizați Trunchierea pentru a trunchia o imagine astfel încât în aceasta să apară numai partea pe care ați selectat-o. Trunchierea vă permite să modificați imaginea astfel încât să fie vizibil doar obiectul selectat sau persoana selectată. 1. În fila Pornire, în grupul Imagine, faceți clic pe săgeata în jos de sub Selectare, apoi faceți clic pe tipul de selecție pe care doriți să îl efectuați. 2. Glisați indicatorul pentru a selecta partea de imagine pe care doriți să o afișați. 3. În grupul Imagine, faceți clic pe Trunchiere. 4. Pentru a salva imaginea trunchiată ca fișier nou, faceți clic pe butonul Paint , indicați spre Salvare ca, apoi faceți clic pe tipul de fișier imagine pentru imaginea curentă. 5. În caseta Nume fișier, tastați un nou nume de fișier, apoi faceți clic pe Salvare. Salvarea imaginii trunchiate ca fișier imagine nou previne suprascrierea fișierului inițial. Rotire Utilizați Rotire pentru a roti întreaga imagine sau o parte selectată din aceasta.
 7. 7. 7  În funcție de ceea ce rotiți, alegeți una dintre următoarele variante: o Pentru a roti întreaga imagine, pe fila Pornire, în grupul Imagine, faceți clic pe Rotire, apoi faceți clic pe o direcție de rotire. o Pentru a roti un obiect sau o parte dintr-o imagine, pe fila Pornire, în grupul Imagine, faceți clic pe Selectare. Glisați indicatorul pentru a selecta zona sau obiectul, faceți clic pe Rotire, apoi faceți clic pe direcția de rotire. Ștergerea unor părți dintr-o imagine Utilizați instrumentul Radieră pentru a șterge porțiuni din imagine. 1. Pe fila Pornire, în grupul Instrumente, faceți clic pe Radieră . 2. Faceți clic pe Dimensiune, faceți clic pe o dimensiune de radieră, apoi glisați radiera pe porțiunea de imagine pe care doriți să o ștergeți. Orice zone pe care le ștergeți vor dezvălui culoarea de fundal (Culoare 2). 1.6 Redimensionarea unei imagini sau a unei părți dintr-o imagine Utilizați Redimensionare pentru a redimensiona întreaga imagine sau pentru a redimensiona un obiect sau o parte dintr-o imagine. De asemenea, este posibil să înclinați un obiect în imagine, pentru ca acesta să apară oblic. 1.7 Mutarea și copierea obiectelor După ce selectați un obiect, aveți posibilitatea să decupați sau să copiați elementul selectat. Acest lucru vă permite să utilizați un obiect de mai multe ori în imagine, dacă doriți, sau să mutați un obiect (atunci când este selectat) într-o parte nouă a imaginii. 1.8 Lucrul cu culori Există o serie de instrumente care să ajută să lucrați cu paleta de culori din Paint. Acestea vă permit să utilizați culorile pe care le doriți atunci când desenați și editați în Paint. 1.9 Vizualizarea imaginii Modificarea vizualizării în Paint vă permite să alegeți cum doriți să lucrați cu imaginea. Dacă doriți, este posibil să măriți o anumită parte a imaginii sau întreaga imagine. Pe de altă parte, mai este posibil și să micșorați dacă imaginea este prea mare. În plus, aveți posibilitatea să afișați rigle și linii de grilă pe măsură ce lucrați în Paint, ceea ce vă va ajuta să lucrați mai bine în Paint.
 8. 8. 8 1.10Salvarea și utilizarea imaginii Când editați în Paint, trebuie să vă salvați lucrul frecvent, pentru a nu-l pierde accidental. După ce salvați imaginea, aveți posibilitatea să o utilizați pe computer sau să o partajați cu alte persoane prin poșta electronică.

Descrição

Aplicatia Paint

Transcrição

 1. 1. 1 Aplicatia PAINT Paint este o aplicatie care se poate utiliza pentru a crea desene într-o zonă de desenat goală sau în imagini existente. Multe dintre instrumentele pe care le utilizați în Paint se află în panglică, situată în partea de sus a ferestrei Paint. Următoarea ilustrație arată panglica și alte părți din Paint. Fereastra Paint 1.1 Linii de desenare Aveți posibilitatea să utilizați mai multe instrumente diferite pentru a desena în Paint. Instrumentul pe care îl utilizați și opțiunile pe care le selectați determină modul în care apare linia în desen. Acestea sunt instrumentele ce se pot utiliza pentru a desena linii în Paint. Utilizați instrumentul Creion pentru a realiza desene cu linii sau curbe subțiri, libere. 1. Pe fila Pornire, în grupul Instrumente, faceți clic pe instrumentul Creion . 2. În grupul Culori, faceți clic pe Culoare 1, faceți clic pe o culoare, apoi glisați indicatorul în imagine pentru a desena.
 2. 2. 2 Pentru a desena utilizând culoarea Culoare 2 (fundal), faceți clic cu butonul din dreapta în timp ce glisați indicatorul. Utilizați instrumentul Pensule pentru a trasa linii cu alt aspect și altă textură - similar cu utilizarea mai multor pensule diferite în artă. Cu pensule diferite, este posibil să trasați linii cu forme libere și curbe cu efecte diferite. 1. Pe fila Pornire, faceți clic pe săgeata în jos de sub Pensule. 2. Faceți clic pe pensula artistică pe care doriți să o utilizați. 3. Faceți clic pe Dimensiune, apoi faceți clic pe o dimensiune de linie, care determină grosimea trăsăturilor cu pensula. 4. În grupul Culori, faceți clic pe Culoare 1, faceți clic pe o culoare, apoi glisați indicatorul pentru a desena. Pentru a picta utilizând culoarea Culoare 2 (fundal), faceți clic cu butonul din dreapta în timp ce glisați indicatorul. Utilizați instrumentul Linie, pentru a desena o linie dreaptă. Când utilizați acest instrument, este posibil să alegeți grosimea liniei, dar și aspectul său. 1. Pe fila Pornire, în grupul Forme, faceți clic pe instrumentul Linie . 2. Faceți clic pe Dimensiune, apoi faceți clic pe o dimensiune de linie, care determină grosimea liniei. 3. În grupul Culori, faceți clic pe Culoare 1, faceți clic pe o culoare, apoi glisați indicatorul pentru a desena linia. Pentru a desena o linie care utilizează culoarea Culoare 2 (fundal), faceți clic cu butonul din dreapta în timp ce glisați indicatorul. 4. (Opțional) Pentru a modifica stilul de linie, în grupul Forme, faceți clic pe Contur, apoi faceți clic pe un stil de linie.  Pentru a desena o linie orizontală, apăsați și mențineți apăsată tasta Shift în timp ce o desenați dintr-o parte în alta.  Pentru a desena o linie verticală, apăsați și mențineți apăsată tasta Shift și desenați în sus sau în jos. Utilizați instrumentul Curbă pentru a desena o linie curbă uniformă. 1. Pe fila Pornire, în grupul Forme, faceți clic pe instrumentul Curbă . 2. Faceți clic pe Dimensiune, apoi faceți clic pe o dimensiune de linie, care determină grosimea liniei. 3. În grupul Culori, faceți clic pe Culoare 1, faceți clic pe o culoare, apoi glisați indicatorul pentru a desena linia. Pentru a desena o linie care utilizează culoarea Culoare 2 (fundal), faceți clic cu butonul din dreapta în timp ce glisați indicatorul. 4. După ce ați creat linia, faceți clic în zona de imagine în care doriți să fie amplasat arcul curbei, apoi glisați indicatorul pentru a ajusta curba.
 3. 3. 3 1.2 Desenarea a diverse forme Aveți posibilitatea să utilizați Paint pentru a adăuga forme diferite într-o imagine. Formele gata făcute sunt de la cele tradiționale - dreptunghiuri, elipse, triunghiuri și săgeți - până la forma amuzante și neobișnuite, cum ar fi o inimă sau un fulger (pentru a numi doar câteva). Dacă doriți să creați o formă particularizată proprie, aveți posibilitatea să utilizați instrumentul Poligon pentru a face acest lucru. Forme din Paint Forme predefinite Aveți posibilitatea să utilizați Paint pentru desena tipuri diferite de forme predefinite. Iată o listă cu acestea:  Linie  Curbă  Oval  Dreptunghi și Dreptunghi rotunjit  Triunghi și Triunghi dreptunghic  Romb  Pentagon  Hexagon  Săgeți (săgeata la dreapta, săgeata la stânga, săgeata în sus, săgeata în jos)  Stele (cu patru colțuri, cu cinci colțuri, cu șase colțuri)  Explicații (explicație dreptunghiulară rotunjită, explicație ovală, explicație sub formă de nor)  Inimă  Fulger 1. Pe fila Pornire, în grupul Forme, faceți clic pe o formă predefinită. 2. Pentru a desena forma, glisați indicatorul. Pentru a desena o formă cu laturi egale, apăsați și mențineți apăsată tasta Shift pe măsură ce glisați mouse-ul. De exemplu, pentru a desena un pătrat, faceți clic pe Dreptunghi , apoi apăsați și mențineți apăsată tasta Shift pe măsură ce glisați mouse-ul. 3. Având forma selectată încă, aveți la dispoziție una sau mai multe dintre următoarele variante pentru a-i modifica aspectul: o Pentru a modifica stilul de linie, în grupul Forme, faceți clic pe Contur, apoi faceți clic pe un stil de linie.
 4. 4. 4 Dacă nu doriți ca forma să aibă un contur, faceți clic pe Contur, apoi faceți clic pe Fără contur. o Pentru a modifica dimensiunea conturului, faceți clic pe Dimensiune, apoi faceți clic pe o dimensiune de linie (grosime). o În grupul Culori, faceți clic pe Culoare 1, apoi faceți clic pe o culoare pentru contur. o În grupul Culori, faceți clic pe Culoare 2, apoi faceți clic pe o culoare pentru a umple forma. o Pentru a modifica stilul de umplere, în grupul Forme, faceți clic pe Umplere, apoi faceți clic pe un stil de umplere. Dacă nu doriți ca forma să fie umplută, faceți clic pe Umplere, apoi faceți clic pe Fără umplere. Instrumentul poligon Utilizați instrumentul Poligon pentru a crea o formă particularizată cu oricâte laturi. 1. Pe fila Pornire, în grupul Forme, faceți clic pe instrumentul Poligon . 2. Pentru a desena un poligon, glisați indicatorul pentru a desena o linie dreaptă. Apoi, faceți clic în orice punct în care doriți să apară o latură suplimentară. Pentru a crea laturi dispuse la 45 sau 90 de grade unele de altele, apăsați și mențineți apăsată tasta Shift pe măsură ce creați laturile. 3. Conectați ultima linie la prima linie pentru a termina de desenat poligonul și a închide forma. 4. Având forma selectată încă, aveți la dispoziție una sau mai multe dintre următoarele variante dacă doriți să-i modificați aspectul: o Pentru a modifica stilul de linie, în grupul Forme, faceți clic pe Contur, apoi faceți clic pe un stil de linie. Dacă nu doriți ca forma să aibă un contur, faceți clic pe Contur, apoi faceți clic pe Fără contur. o Pentru a modifica dimensiunea conturului, faceți clic pe Dimensiune, apoi faceți clic pe o dimensiune de linie (grosime). o În grupul Culori, faceți clic pe Culoare 1, apoi faceți clic pe o culoare pentru contur. o În grupul Culori, faceți clic pe Culoare 2, apoi faceți clic pe o culoare pentru a umple forma. o Pentru a modifica stilul de umplere, în grupul Forme, faceți clic pe Umplere, apoi pe un stil de umplere. Dacă nu doriți ca forma să fie umplută, faceți clic pe Umplere, apoi pe Fără umplere.
 5. 5. 5 1.3 Adăugarea textului În Paint, este posibil să adăugați un text sau un mesaj propriu la imagine. Utilizați instrumentul Text pentru a introduce text într-o imagine. 1. Pe fila Pornire, în grupul Instrumente, faceți clic pe instrumentul Text . 2. Glisați indicatorul pe suprafața de desenat unde doriți să adăugați textul. 3. Sub Instrumente text, pe fila Text, în grupul Font, faceți clic pe aspectul fontului, dimensiune și stil. Grupul Font 4. În grupul Culori, faceți clic pe Culoare 1, apoi faceți clic pe o culoare pentru text. 5. Tastați textul pe care doriți să îl adăugați. 6. (Opțional) Dacă doriți ca fundalul zonei de text să fie umplut, în grupul Fundal, faceți clic pe Opac. În grupul Culori, faceți clic pe Culoare 2, apoi faceți clic pe o culoare de fundal pentru zona de text. 7. (Opțional) Dacă doriți să modificați aspectul unui text din caseta text, selectați textul pe care doriți să îl modificați, apoi alegeți un nou aspect de font, o dimensiune nouă, un stil nou sau o culoare nouă pentru textul selectat. 1.4 Lucrați mai rapid în Paint Există o modalitate rapidă de a amplasa comenzile pe care le utilizați cel mai des în Paint pentru a fi găsite mai ușor - amplasați-le pe Bara de instrumente Acces rapid, deasupra panglicii. Pentru a adăuga o comandă Paint pe Bara de instrumente Acces rapid, faceți clic cu butonul din dreapta pe un buton sau pe o comandă, apoi faceți clic pe Adăugare la bara de instrumente Acces rapid. 1.5 Selectarea și editarea obiectelor În Paint, este posibil să doriți să modificați o parte a unei imagini sau a unui obiect. Pentru aceasta, trebuie să selectați partea din imagine pe care doriți să o modificați, apoi să efectuați editarea. Printre modificările care se pot efectua se numără următoarele: redimensionarea unui obiect, mutarea sau copierea unui obiect, rotirea unui obiect sau trunchierea unei imagini pentru a afișa doar elementul selectat.
 6. 6. 6 Instrumentul Selectare Utilizați instrumentul Selectare pentru a selecta o parte a imaginii pe care doriți să o modificați. 1. În fila Pornire, în grupul Imagine, faceți clic pe săgeata în jos de sub Selectare. 2. Alegeți una dintre următoarele variante, în funcție de ce doriți să selectați. o Pentru a selecta orice pătrat sau parte dreptunghiulară a imaginii, faceți clic pe Selecție dreptunghiulară, apoi glisați indicatorul pentru a selecta partea din imagine cu care doriți să lucrați. o Pentru a selecta orice parte de formă neregulată a imaginii, faceți clic pe Selecție în formă liberă, apoi glisați indicatorul pentru a selecta o parte din imagine cu care doriți să lucrați. o Pentru a selecta toată imaginea, faceți clic pe Selectare totală. o Pentru a selecta totul din imagine, cu excepția zonei selectate în prezent, faceți clic pe Inversare selecție. o Pentru a șterge obiectul selectat, faceți clic pe Ștergere. 3. Pentru a determina dacă este adăugată Culoare 2 (fundal) la selecția dvs., procedați astfel: o Pentru a include culoarea de fundal la selecția dvs., debifați Selecție transparentă. Când lipiți selecția, culoarea de fundal este inclusă și va apărea în elementul lipit. o Pentru a face selecția transparentă pentru ca în aceasta să nu apară nicio culoare de fundal, faceți clic pe Selecție transparentă. Când lipiți selecția, orice zone care utilizează culoarea de umplere fundal vor fi transparente, ceea ce va permite ca restul imaginii să apară în locul său. Trunchiere Utilizați Trunchierea pentru a trunchia o imagine astfel încât în aceasta să apară numai partea pe care ați selectat-o. Trunchierea vă permite să modificați imaginea astfel încât să fie vizibil doar obiectul selectat sau persoana selectată. 1. În fila Pornire, în grupul Imagine, faceți clic pe săgeata în jos de sub Selectare, apoi faceți clic pe tipul de selecție pe care doriți să îl efectuați. 2. Glisați indicatorul pentru a selecta partea de imagine pe care doriți să o afișați. 3. În grupul Imagine, faceți clic pe Trunchiere. 4. Pentru a salva imaginea trunchiată ca fișier nou, faceți clic pe butonul Paint , indicați spre Salvare ca, apoi faceți clic pe tipul de fișier imagine pentru imaginea curentă. 5. În caseta Nume fișier, tastați un nou nume de fișier, apoi faceți clic pe Salvare. Salvarea imaginii trunchiate ca fișier imagine nou previne suprascrierea fișierului inițial. Rotire Utilizați Rotire pentru a roti întreaga imagine sau o parte selectată din aceasta.
 7. 7. 7  În funcție de ceea ce rotiți, alegeți una dintre următoarele variante: o Pentru a roti întreaga imagine, pe fila Pornire, în grupul Imagine, faceți clic pe Rotire, apoi faceți clic pe o direcție de rotire. o Pentru a roti un obiect sau o parte dintr-o imagine, pe fila Pornire, în grupul Imagine, faceți clic pe Selectare. Glisați indicatorul pentru a selecta zona sau obiectul, faceți clic pe Rotire, apoi faceți clic pe direcția de rotire. Ștergerea unor părți dintr-o imagine Utilizați instrumentul Radieră pentru a șterge porțiuni din imagine. 1. Pe fila Pornire, în grupul Instrumente, faceți clic pe Radieră . 2. Faceți clic pe Dimensiune, faceți clic pe o dimensiune de radieră, apoi glisați radiera pe porțiunea de imagine pe care doriți să o ștergeți. Orice zone pe care le ștergeți vor dezvălui culoarea de fundal (Culoare 2). 1.6 Redimensionarea unei imagini sau a unei părți dintr-o imagine Utilizați Redimensionare pentru a redimensiona întreaga imagine sau pentru a redimensiona un obiect sau o parte dintr-o imagine. De asemenea, este posibil să înclinați un obiect în imagine, pentru ca acesta să apară oblic. 1.7 Mutarea și copierea obiectelor După ce selectați un obiect, aveți posibilitatea să decupați sau să copiați elementul selectat. Acest lucru vă permite să utilizați un obiect de mai multe ori în imagine, dacă doriți, sau să mutați un obiect (atunci când este selectat) într-o parte nouă a imaginii. 1.8 Lucrul cu culori Există o serie de instrumente care să ajută să lucrați cu paleta de culori din Paint. Acestea vă permit să utilizați culorile pe care le doriți atunci când desenați și editați în Paint. 1.9 Vizualizarea imaginii Modificarea vizualizării în Paint vă permite să alegeți cum doriți să lucrați cu imaginea. Dacă doriți, este posibil să măriți o anumită parte a imaginii sau întreaga imagine. Pe de altă parte, mai este posibil și să micșorați dacă imaginea este prea mare. În plus, aveți posibilitatea să afișați rigle și linii de grilă pe măsură ce lucrați în Paint, ceea ce vă va ajuta să lucrați mai bine în Paint.
 8. 8. 8 1.10Salvarea și utilizarea imaginii Când editați în Paint, trebuie să vă salvați lucrul frecvent, pentru a nu-l pierde accidental. După ce salvați imaginea, aveți posibilitatea să o utilizați pe computer sau să o partajați cu alte persoane prin poșta electronică.

Mais Conteúdo rRelacionado

Audiolivros relacionados

Gratuito durante 30 dias do Scribd

Ver tudo

×