O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.

Brief hajo

671 visualizações

Publicada em

Op 3 en 24 september a.s. dient de rechtzaak van Albert Heringa in Zutphen. Albert heeft zijn hoogbejaarde moeder (Moek) geholpen een einde aan haar leven te maken. De barmhartigheid van Albert wordt beloond met een rechtzaak. Hajo Vleming uit Voorst geeft zijn ongezouten mening.

  • Seja o primeiro a comentar

  • Seja a primeira pessoa a gostar disto

Brief hajo

  1. 1. Hajo Vleming. Voorst, 18-08-2013 Klarenbeekseweg 35. 7383 EC VOORST. tel. 0575 501578, hvleming@xs4all.nl Aan de Rechtbank. Postbus 9008. 7200 GJ Zutphen. Betreft uw voorgenomen aktie tegen de heer Albert Heringa op 3 september 2013, aanvang 09.00 uur. Geachte Mevrouw, Heer, Uw voornemen om de heer Heringa te vervolgen en mogelijk te veroordelen vind ik onrechtvaardig en schadelijk voor onze samenleving. Dringend verzoek ik u daar van af te zien. Graag, en met vertrouwen, laat ik uitwerking en vorm van dat afzien aan u over; zelf heb ik kennis noch ervaring met welke rechtspraak dan ook. Met rechtvaardigheid heb ik wel en veel ervaring. Dat heeft mij bijna veertig jaren met succes doen funktioneren in onderwijs aan 12 tot 18 jarige leerlingen in o.a. het beroepsonderwijs te Zutphen. Mede op grond daarvan vind ik hulp van een volwassen zoon aan zijn hoogbejaarde maar mentaal nog heldere moeder een menselijke plicht. Zeker als die hulp haar langdurig lijden beeindigt en zij hem daar herhaaldelijk en dringend om heeft gevraagd. Van uw aktie en voornemen begrijp ik weinig tot niets. De feiten zijn duidelijk en er wordt niets ontkend. De hulp vond plaats in 2008, de tv-uitzending was al in 2010 en verklarende informatie over deze lange duur is mij niet bekend. Ik begrijp dat er voor u twee knelpunten zijn: hulp bij zelfdoding en euthanasie volgens een ongebruikelijke procedure. Beide zijn maatschappelijk in hoge mate geaccepteerd. Argumenten en preciese cijfers over die acceptatie zijn u vast bekend, u vindt ze betrouwbaar bij de N.V.V.E. (tel. 020 6200 690, ik ben redelijk aktief lid sinds 1973) Schrijnend wordt uw aktie zo kort na het overlijden van Prins Friso. In al het media-gedoe rond zijn dood en begrafenis werd slechts één maal een relatie met vrijwillige euthanasie gelegd, door de burgemeester van Lech in Oostenrijk. Maar zowel de publieke vermoedens als het opvallend zwijgen van de (sensatie)media zijn duidelijk. Zelfs de bekende tegenstanders van vrijwillige euthanasie zwijgen veelzeggend. Ik vind dat verstandig en beschaafd. Uw aktie beschadigt de rechterlijke macht en dus onze samenleving. Die schade aan de samenleving is de reden van deze brief, zo ik schrijf zelden. Graag zou ik getuige zijn van het verloop van de zitting maar zowel mijn gevorderde leeftijd als verplichtingen elders verhinderen dat. Ik wens u wijsheid en meer burgermoed dan b.v.de liegende rechters in de Chipsholzaak. Hoogachtend en met vriendelijke groeten, Hajo Vleming. Kopie aan N.V.V.E. en N.V.V.-Zutphen, zonder voorwaarden of beperkingen bij gebruik van de volledige tekst.

×