O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.
GRAFICĂ ŞI DESIGN
Frincu Mihaela Hanelore
SĂ NE CUNOAŞTEM…
Frincu Mihaela Hanelore
Master Administratie Publica si Integrare Europeana
DESIGN…
 DESIGN s.n. Domeniu multidisciplinar interesat de ansamblul factorilor (social-
economici, funcționali, tehnici,...
DESIGN…DOMENII
 Domenii:
 web
 vestimentar
 mobilier
 peisagistica
 culinar
 industrial
 auto
DESIGN WEB
 Prin web design sau
webdesign se
întelege în general
realizarea de situri
web, de la momentul
conceperii stru...
DESIGN VESTIMENTAR
 Designul vestimentar este arta
realizării obiectelor de
imbracaminte.
DESIGN MOBILIER
 Designul mobilier este arta
realizării diferitelor obiecte de
mobilier.
DESIGN PEISAGISTIC
 Designul peisagistic este arta de a aranja
sau modifica caracteristicile unui peisaj în
scopuri estet...
DESIGN CULINAR
 Designul culinar este arta de a aranja si
prepara diferite feluri de mancare.
DESIGN INDUSTRIAL
 Designul industrial este o formă specială
a designului şi a proiectării din industrie,
care este consi...
DESIGN INDUSTRIAL
 Conform Societăţii americane a designerilor industriali (în original,
Industrial Designers Society of ...
DESIGN AUTO
 Designul auto reprezinta o ramura a designului industrial care se ocupa
realizarea aspectului exterior dar s...
DIVERSE
 http://www.ziare.com/lifeshow/fun/02-27-2010/arma-care-trage-dupa-colt-si-alte-inventii-
inutile-ale-secolului-x...
VĂ MULŢUMESC
Próximos SlideShares
Carregando em…5
×

Grafica si design Introducere Patrascu Frincu Mihaela Hanelore

1.065 visualizações

Publicada em

Publicada em: Design
 • Login to see the comments

Grafica si design Introducere Patrascu Frincu Mihaela Hanelore

 1. 1. GRAFICĂ ŞI DESIGN Frincu Mihaela Hanelore
 2. 2. SĂ NE CUNOAŞTEM… Frincu Mihaela Hanelore Master Administratie Publica si Integrare Europeana
 3. 3. DESIGN…  DESIGN s.n. Domeniu multidisciplinar interesat de ansamblul factorilor (social- economici, funcționali, tehnici, ergonomici, estetici etc.) care contribuie la aspectul și calitatea produsului de mare serie. 2. Aspect exterior, fel în care se prezintă un lucru (din punct de vedere estetic). [Pr.: dizáin] – Din engl., fr. design. Sursa: DEX '98  Designul este o activitate creatoare al cărei scop este acela de a crea calități polifuncționale ale obiectelor, proceselor, serviciilor şi a sistemelor [în care acestea funcționează] de-a lungul întregului ciclu de viață al produsului. Ca atare, designul este factorul major de umanizare inovativă a tehnologiilor şi un factor determinant al schimburilor culturale şi economice.” Conform definiției date de International Council of Societies of Industrial Design – ICSID (Consiliul Internațional al Societăților de Design Industrial).  În practica mondială a lumii civilizate a secolului al XXI-lea, noțiunile de design şi studiul designului se regăsesc în cadrul unor discipline care se predau pe tot parcursul invățământului obligatoriu, deoarece acesta, designul, este cel care induce noțiunile de frumos, bine şi bun la nivelul comun al lumii obiectuale.
 4. 4. DESIGN…DOMENII  Domenii:  web  vestimentar  mobilier  peisagistica  culinar  industrial  auto
 5. 5. DESIGN WEB  Prin web design sau webdesign se întelege în general realizarea de situri web, de la momentul conceperii structurii si interfetei grafice si pâna la finalizarea programarii si introducerea propriu-zisa a datelor - imagini, text, fisiere si alte elemente - care alcatuiesc continutul sitului.
 6. 6. DESIGN VESTIMENTAR  Designul vestimentar este arta realizării obiectelor de imbracaminte.
 7. 7. DESIGN MOBILIER  Designul mobilier este arta realizării diferitelor obiecte de mobilier.
 8. 8. DESIGN PEISAGISTIC  Designul peisagistic este arta de a aranja sau modifica caracteristicile unui peisaj în scopuri estetice sau practice.
 9. 9. DESIGN CULINAR  Designul culinar este arta de a aranja si prepara diferite feluri de mancare.
 10. 10. DESIGN INDUSTRIAL  Designul industrial este o formă specială a designului şi a proiectării din industrie, care este considerată a fi o formă de artă aplicată în structura căreia se regăsesc funcţii estetice, de utilizare şi de îmbunătăţire a produselor industriale pentru a fi mai uşor de folosit şi de produs. Rolul unui designer industrial este de a căuta, crea şi a executa obiecte reproductibile industrial prin găsirea de soluţii care să includă probleme de inginerie, producţie, marketing, dezvoltarea liniei de produse şi vânzări.  Arhitectul şi designerul german Peter Behrens este considerat a fi creatorul designului industrial aşa cum este înţeles astăzi. Vas de tip ceainic, având multiple utilizări, Nick Roericht, anii 1960. Lampă realizată de Wilhelm Wagenfeld în 1924.
 11. 11. DESIGN INDUSTRIAL  Conform Societăţii americane a designerilor industriali (în original, Industrial Designers Society of America sau IDSA), "Designul industrial (acronim ID) este serviciul profesional al creerii şi dezvoltării conceptelor şi specificaţiilor care optimizează funcţia, valoarea şi aspectul produselor şi sistemelor pentru beneficiul reciproc al utilizatorilor şi realizatorilor."
 12. 12. DESIGN AUTO  Designul auto reprezinta o ramura a designului industrial care se ocupa realizarea aspectului exterior dar si cel interior al autovehiculelor sau mai exact al vehiculelor rutiere.
 13. 13. DIVERSE  http://www.ziare.com/lifeshow/fun/02-27-2010/arma-care-trage-dupa-colt-si-alte-inventii- inutile-ale-secolului-xx-galerie-foto-998485 Sapca cu par Sustinatorul de cap Papucii Mop
 14. 14. VĂ MULŢUMESC

×