O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.
Kerat
KuNstRestauRatie
aRt eXPeRtise
Frederik Cnockaert is sinds 1992 zaakvoerder van Kerat
kunst restauratie.
Hij heeft een opleiding genoten aan diverse scho...
Frederik Cnockaert
Curriculum vitae
Studies
1986-1990
Hoger Instituut voor Beeldende Kunsten, schilder en
beeldhouwkunst +...
Restauratie
Wat verstaat men onder ‘RESTAURATIE’?
Elk restauratieproject verdient een eigen aanpak, die in overleg
met de ...
Behandelingen
Onder de mogelijke behandelingen horen:
>	 Reinigen van kunstwerken
>	 Verwijderen van vernislagen
>	 Wegnem...
LAAT U INSPIREREN
‘Kunst op maat’
Zoekt u naar een unieke invulling voor een bepaalde ruimte,
wenst u uw bedrijf op een un...
LEZINGEN
Op aanvraag geeft Frederik Cnockaert graag lezingen over kunst,
restauratie, vervalsingen, de ouderdom en de stij...
Enkele realisaties
De restauraties omvatten grote meesters zoals Rubens, Ensor , Magritte, Raveel ... maar ook senti-
ment...
Frederik Cnockaert
Hoogweg 42 - 8940 Wervik
Erkend Aannemer Klasse 1D23
Registratie BE 0.455.459.540.
Erkenning: nr 052801...
Folder Kerat art expert kunstrestaurateur Frederik Cnockaert Kerat art studio Restauration & Conservation
Folder Kerat art expert kunstrestaurateur Frederik Cnockaert Kerat art studio Restauration & Conservation
Folder Kerat art expert kunstrestaurateur Frederik Cnockaert Kerat art studio Restauration & Conservation
Folder Kerat art expert kunstrestaurateur Frederik Cnockaert Kerat art studio Restauration & Conservation
Folder Kerat art expert kunstrestaurateur Frederik Cnockaert Kerat art studio Restauration & Conservation
Folder Kerat art expert kunstrestaurateur Frederik Cnockaert Kerat art studio Restauration & Conservation
Folder Kerat art expert kunstrestaurateur Frederik Cnockaert Kerat art studio Restauration & Conservation
Próximos SlideShares
Carregando em…5
×

Folder Kerat art expert kunstrestaurateur Frederik Cnockaert Kerat art studio Restauration & Conservation

1.201 visualizações

Publicada em

Hallo, Ik heet je hartelijk welkom op onze opendeurdag van zondag 2 augustus.
Op deze dag kun je restauratie expertises krijgen van uw kunstwerk (en) in ons atelier “ Kerat ”, door Frederik Cnockaert.
Met vriendelijke groeten van het kunst atelier Kerat
Hoogweg 42
8940 Wervik
Tel. 056 22 67 97
GSM 0495 51 33 87
www.kerat.be
www.art-restaurateur.fr

Kerat art studio
Restauration & Conservation
Frederik Cnockaert is kunstrestaurateur expert sinds 1992. Hij heeft een opleiding genoten aan diverse scholen zoals het Hoger instituut Sint-Lucas en de Koninklijke Academie voor Schone kunsten. Hij heeft praktijk stages restauratie gedaan bij Georges Messens (ere- Hoofdrestaurator bij het Koninklijk Instituut te Brussel), alsook kunstexpertise bij Roger Marijnissen ere-directeur KIK / IRPA. Hij werkte 8 jaar voltijds in museum verband samen met Dr. Valentin Vermeersch en Dr. Dirk De vos ( Ere-Hoofdconservators Brugse Musea).
Kunstwerken hebben vaak te lijden onder verwaarlozing, veroudering, verkeerd uitgevoerde restauraties, ongevallen, enz. Kostbare werken staan bloot aan licht, temperatuur- en vochtigheidsschommelingen. Daarom is een regelmatig onderzoek door een deskundige gewenst.
Wij stellen hoge eisen aan zijn restauratiemethodes. Wij passen de nieuwste technieken toe op het vlak van duurzame maar toch omkeerbare restauratiemethodes.
Kerat beschikt talrijke referenties in openbare en private collecties. Bij ons kan u er van op aan dat uw kunstwerk op een verantwoorde manier wordt verzorgd en opgeknapt. Na een onderzoek van uw kunstwerk stellen wij een behandelingsvoorstel op met een prijsofferte. In samenspraak met u bepalen wij een redelijke termijn voor de restauratie.
Tijdens de restauratie stellen we eveneens een dossier op met foto’s die het restauratieproces weergeven en alle nuttige informatie over het kunstwerk. Dit is zeer belangrijk voor latere identificatie na een ongeval, diefstal of brandschade.
Wij geven u graag advies omtrent het goed bewaren van uw gerestaureerde werken.
Opleiding; Frederik Cnockaert 1986-1990: Hoger Instituut voor Beeldende Kunsten, schilder en beeldhouwkunst + pedagogisch Getuigschrift aggregaat. Sint-Lucas Gent.
1990-1992: Specialisatie: Restauratie van Kunstwerken, Postgraduaat “conservatie - restauratie van schilderijen , beelden en kunstvoorwerpen”. Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. Gent.
1993: Specialisatie cursus voor vergulding en restauratie polychromie op kunstwerken. Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. AntwerpenErvaring ; 1995 -2003: Voltijds kunstrestaurateur beelden en schilderijen voor de Brugse Musea.
2003- 2015 : Docent en jury lid antiek restauratie aan het Vormingsinstituut Syntra.
2015 : Onafhankelijk zelfstandig kunstconservator restaurateur.
Kerat kan officiële instanties nationaal en internationaal zoals voor rechtbanken, kunstgalerijen, verzekerings- en openbare instellingen en privépersonen tot zijn klanten rekenen

Publicada em: Internet
  • Entre para ver os comentários

Folder Kerat art expert kunstrestaurateur Frederik Cnockaert Kerat art studio Restauration & Conservation

  1. 1. Kerat KuNstRestauRatie aRt eXPeRtise
  2. 2. Frederik Cnockaert is sinds 1992 zaakvoerder van Kerat kunst restauratie. Hij heeft een opleiding genoten aan diverse scholen zoals het Hoger instituut Sint-Lucas en de Koninklijke Academie voor Schone kunsten. Hij specialiseerde zich in de restauratie van schilderijen en beelden en volgde praktijkstages bij Georges Messens (erehoofdrestaurator bij het Koninklijk Instituut te Brussel), alsook kunstexpertises bij Roger Marijnissen ere-directeur KIK / IRPA. Hij werkte daarna 8 jaar voltijds in museum verband samen met Dr. Valentin Vermeersch en Dr. Dirk de Vos (erehoofdconservators Musea Brugge). Kunstwerken hebben vaak te lijden onder verwaarlozing, veroudering, verkeerd uitgevoerde restauraties, ongeval- len, enz. Kostbare werken staan bloot aan licht, tempera- tuur- en vochtigheidsschommelingen. Daarom is een regel- matig onderzoek door een deskundige gewenst. Bij dergelijk onderzoek stellen wij de hoogste eisen, waarbij de nieuwste technieken worden toegepast. Dit geldt even- zeer voor onze restauratiemethodes. Kerat beschikt over talrijke referenties in openbare en pri- vate collecties. Bij ons kan u er van op aan dat uw kunst- werk op een verantwoorde manier wordt verzorgd en op- geknapt. Na een onderzoek van uw kunstwerk stellen wij een behandelingsvoorstel op met een prijsofferte. In sa- menspraak met u bepalen wij een redelijke termijn voor de restauratie. Tijdens de restauratie stellen we eveneens een dossier op met foto’s die het restauratieproces weergeven en alle nut- tige informatie over het kunstwerk. Dit is zeer belangrijk voor latere identificatie na een ongeval, diefstal of brand- schade. Wij geven u graag advies omtrent het goed bewaren van uw gerestaureerde werken.
  3. 3. Frederik Cnockaert Curriculum vitae Studies 1986-1990 Hoger Instituut voor Beeldende Kunsten, schilder en beeldhouwkunst + pedagogisch Getuigschrift aggregaat Sint-Lucas Gent 1990-1992 Specialisatie restauratie van kunstwerken, Postgraduaat “conservatie - restauratie van schilderijen, beelden en kun- stvoorwerpen” Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Gent. Specialisatie cursus voor restauratie polychromie Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. Antwerpen Ervaring 1993-1994 Restauraties bij de historische Musea van de Stad Antwerpen in het kader van Antwerpen culturele hoofdstad van Europa 1995-2003 Voltijds conservator restaurateur van beelden en schilderijen voor de Brugse Musea Sedert 1998 Docent schilderijen restauratie aan het Vormingsinstituut Syntra West Brugge Sedert 2003 Onafhankelijk zelfstandig kunstconservator restaurateur. Kerat kan naast de openbare instellingen zoals musea, provincies, rechtbanken, kerken en kloosters, ook antiquairs, kunstgalerijen, verzekeringsmaatschappijen en privéperson- en tot zijn klanten rekenen. Kerat
  4. 4. Restauratie Wat verstaat men onder ‘RESTAURATIE’? Elk restauratieproject verdient een eigen aanpak, die in overleg met de klant, architect of erfgoedconsulent door de restaurateur wordt bepaald. Een kwalitatieve restauratie vraagt om specifieke ervaring in restauratietechnieken en een grondige materialen- kennis. Onze conservatie en restauratietechnieken geven een vakkundig en goed overwogen antwoord op alle vragen en problemen rond kunstwerken. Indien nodig wordt de hulp ingeroepen van externe laboratoria om tot een verantwoorde oplossing te komen voor specifieke problemen. Door zijn deskundige behandelingen voorkomt Kerat het verval van schilderijen op doek, paneel of andere dragers. Ook iconen, muurschilderijen, vergulde omlijstingen, decoraties, steen of gips, evenals houten polychrome beelden worden in ons atelier behan- deld. Onze deskundig uitgevoerde restauratie geeft een nieuwe uitstraling aan uw schilderij of kunstvoorwerp!
  5. 5. Behandelingen Onder de mogelijke behandelingen horen: > Reinigen van kunstwerken > Verwijderen van vernislagen > Wegnemen van oude herstellingen, retouches, doublures > Impregneren en/of bedoeking > Dichten van gaten en scheuren door draden terug te verbinden > Aanbrengen van nieuwe spanranden en of doublure > Herstellen van barsten aan ornamenten en invullen van lacunes > Retoucheren en uitvoeren van plaatselijke herstellingen met respect voor en het behoud van de oorspronkelijke karakter van het kunstwerk. > Behandelen van brand en waterschade aan kunstobjecten > Behandeling van houtworm en desinfecteren van schimmel- aantasting Een kunstwerk met liefde en vakmanschap gemaakt, verdient met respect te worden behandeld. Kerat garandeert een professionele behandeling en resultaat bij elke restauratie
  6. 6. LAAT U INSPIREREN ‘Kunst op maat’ Zoekt u naar een unieke invulling voor een bepaalde ruimte, wenst u uw bedrijf op een uniek manier te vertegenwoordigen, wenst u een kunstwerk als exclusief relatiegeschenk ? Ik creëer werk op maat van de klant. Dit kan zijn een beeld of schilderij met bladgoud vergulding maar tevens een marmerimitatie, of poly- chromie, ornament enz...
  7. 7. LEZINGEN Op aanvraag geeft Frederik Cnockaert graag lezingen over kunst, restauratie, vervalsingen, de ouderdom en de stijl van een kunst- voorwerp en de grens tussen kunst en kitsch. De kunstmarkt en kunstwaarde. De inhoud van een lezing wordt steeds aangepast aan de doel- groep. Na afloop kan de restaurateur-conservator vrijblijvend kunstwerken, die de aanwezigen hebben meegebracht, taxeren. De lezingen kunnen doorgaan in het restauratieatelier Kerat zélf ofwel op een gewenste locatie. Met veel beeldmateriaal uit de praktijk wordt dieper ingegaan op ‘Echt kunst en Vals’. Bezoeken Graag ontvangen wij bezoekers in groep in onze ateliers en op ons historisch domein. Wij maken ons graag vrij voor een afspraak, zowel tijdens de dag en / of s’ avonds en het weekend.
  8. 8. Enkele realisaties De restauraties omvatten grote meesters zoals Rubens, Ensor , Magritte, Raveel ... maar ook senti- menteel waardevolle kleinoden. Restauratie Maria beeld voor Kapel ‘Ter Borcht’ Meulebeke (1998) Restauraties kunstwerken uit het Kunstpatrimonium van de Stad Brussel, waaronder 15 wandschil- derijen in de wachtkamer van de burgemeester stadhuis ( 2004) Creaties van bas-reliëfs ‘Heilige Antonius’ in opdracht van het kerkbestuur Westkapelle (2004) Restauratie 17de eeuwse schilderijen van TheodoorVan Loon voor de begijnhofkerk Brussel (2004) Restauratie marmerschilderingen in het kasteel d’Ursel Hingene (2008) Conservatie en restauratie Christus beeld graflegging voor de kloostersite te Herkenrode (2009) Restauraties 6 schilderijen uit museum M te Leuven waaronder een 16de-eeuws triptiek (2010) Reconstructie oud beeld ‘Greenmen’ het plein de kring voor de stad Kortrijk (2011) Restauraties tekeningen ‘Capronnier’. Dienst Kunsten Erfgoed KADOC (2011) Conservatie polychroom beeld “ Moeder met Kind “ uit de kerk Sint-Pieters in Oostkamp (2012) Restauraties schilderijen ‘Luc Peire’ uit Stedelijk Museum voor Actuele Kunst ‘Environment’ behandeling in situ in de stichting Atelier Luc Peire in Knokke (2012) Herstelling van polychrome altaardeurtjes met bas-reliëfs voor Kerk van Amel Amblève (2012) Polychromeren beeld voor het retabel in het koor van de Sint-Martinuskerk Zomergem (2013) Restauratie van schilderijen en omlijstingen voor de Musea voor Schone Kunsten in Kortrijk (2014) Restauratievan een houten corpus uit 16 de eeuwvoor de kerk, Sint-Maarten Leuze Eghezée (2014) Restauratie 17de eeuws portretschilderijvoorKoninklijke Hoofdgilde Sint Sebastiaan Brugge (2014) Restauratie van alle schilderijen, altaren en beelden St.-Pieterkerk te Ninove Denderwindeke (2015)
  9. 9. Frederik Cnockaert Hoogweg 42 - 8940 Wervik Erkend Aannemer Klasse 1D23 Registratie BE 0.455.459.540. Erkenning: nr 052801 CONTACT Tel.: 056 22 67 97 GSM: 0495 51 33 87 E-mail: info@kerat.be www.kerat.be Kerat

×