Anúncio

Mais conteúdo relacionado

Último(20)

Destaque(20)

Anúncio

magicna kutija.pptx

 1. Ликовна култура VIII разред 2. задатак Тема: Магична кутија- тродимензионална игрица
 2. Потребан материјал за рад: кутија од тврђег картона (од обуће, техничке робе...) или дрвена кутија, рециклирајући материјал (чепови од бочица за сапун, детерџент, штипаљке, дугмићи, чачкалице, канап, жица, гумице, штапићи за ражњиће...), кликери, маказе, лепак, темпера боје, спрејеви. Планиран број часова: 8 часова Уџбеник: страна 30.
 3. На уметничком делу можемо видети контраст: светлина боја. Каравађо
 4. Контраст површина и облика
 5. Боје могу бити у контрасту: светло-тамно топло-хладно комплементарни контраст Клод Моне
 6. КОМПЛЕМЕНТАРНЕ БОЈЕ СУ БОЈЕ КОЈЕ СУ СУПРОТНЕ, НЕМАЈУ У СВОМ САСТАВУ ИСТЕ БОЈЕ. ТО СУ БОЈЕ КОЈЕ ИСТИЧУ ЈЕДНА ДРУГУ.
 7. Основне боје су комплементарне, немају исти састав.
 8. Свака основна боја је комплементарна са изведеном бојом направљеном од друге две основне боје.
 9. Када желе нешто да истакну уметници користе комплементарни контраст. Као у овом случају одећа Христа и одећа ликова који га окружују.
 10. Пит Мондријан
 11. За почетак припреми картонску кутију (од патика, техничке робе...), дрвену или металну. Унутар кутије можеш колажирати новинама и тако да направиш ентеријер игрице. Могу бити и текстуалне површине из новина. Ентеријер можеш обојити и спрејевима или темперама. Од рециклирајућег материјала (штипаљке, дугмићи, жица, чепови, кључеви, штапићи за ражњиће...) направи игрицу унутар кутије. Примени контраст површина, облика и боја. Важно је да осмислиш нову игрицу са оригиналним ликовима. Идеја је да магичну кутију можеш носити у ташни и играти игрицу за време одмора. Ваша магична кутија треба да буде спој видео-игрице и друштвене игре, као тродимензионална видео-игрица. Ликове у игрици можеш померати помоћу жица (од старог кишобрана) или штапића за ражњиће.
Anúncio